Det ukendte Borneo

Eventyret lever i bedste velgående på Borneo. Ikke mindst på denne rejse, der fører dig langt væk fra de populære ruter og viser dig det ukendte Borneo. I Kota Kinabalu lærer du hemmelighederne bag det lækre lokale køkken hjemme hos en lokal husmor, og du har god tid til at besøge byens natmarkeder inden den første ekspedition ind i Borneos regnskov. Første stop er orangutang-centeret i Sepilok, hvor du kommer tæt på de intelligente og charmerende dyr. Du hører også om det store arbejde, der gøres for at redde orangutangerne i naturen, og besøger et lignende center for malajbjørne. Dernæst lægger du asfaltvejene bag dig og begiver dig ad bumlede jordveje til Deramakot Forest Reserve, der er et af de bedste steder på Borneo at se dyr. Det gælder også sjældenheder som elefanter, vildokser og, hvis du er rigtig heldig, træleoparder. Forholdene er simple, men det opvejes til fuld af følelsen af at være på eventyr i hjertet af Borneo.

Tilbage i civilisationen flyver du til Borneos hyggeligste storby Kuching i delstaten Sarawak. Her udforsker du byens baggyder og omkringliggende landsbyer på cykel. Der er også tid til lidt shopping og til at nyde stemningen langs byens flotte promenade ned til floden, inden endnu et jungle-eventyr venter. Fra Kuching kører og sejler du til Tanjung Datu National Park, der en af de smukkeste og sværest tilgængelige nationalparker i denne del af landet. Området er bedst kendt for sine havskildpadder, der kommer for at lægge æg på stranden. Men junglen langs kysten er også hjem for et rigt dyreliv, der kan opleves på vandreture. Også her er forholdene simple. Men det glemmer du hurtigt, når naturoplevelserne er i verdensklasse, og du ved, at en ægte luksusbadeferie venter lige om hjørnet. Fra junglen flyver du nemlig tilbage til Sabah, hvor rejsen fuldendes med afslapning i skønne omgivelser på tropeøen Gaya Island.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen mod Borneo.

Efter et flyskifte i Singapore fortsætter du mod Kota Kinabalu, der er hovedbyen i det nordlige Borneo. Det er naturligvis muligt at forlænge rejsen med et par ekstra dage i Singapore, hvis du ønsker det. Vel fremme i Kota Kinabalu bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit centralt beliggende hotel. Herefter er resten af dagen fri til at hvile ud oven på rejsen og få de første indtryk af de eksotiske omgivelser.
Kota Kinabalu har tidligere været kendt som både Jesselton og Api Api. Men den fik navnet Kota Kinabalu, da Malaysia i 1957 blev selvstændigt. I daglig tale bliver Kota Kinabalu dog blot kaldt ”KK” af de lokale.

Malaysia - Borneo - Sabah - Kota Kinabalu

En af de helt store fornøjelser ved at rejse i Asien er de fantastiske lokale køkkener, der på bedste vis kombinerer traditionelle teknikker med friske, eksotiske råvarer. Borneos køkken er ingen undtagelse, og i dag får du mulighed for at lære nogle af hemmelighederne bag de lækre opskrifter af en lokal husmor. Du bliver hentet på hotellet, og sammen besøger I det lokale marked for at købe ind til dagens retter. Her hører du meget mere om de forskellige ingredienser og krydderier, og du lærer, hvordan man vælger dem, der er perfekt modne. Dernæst går turen hjem til kvindens private køkken, hvor I sammen laver en lækker, hjemmelavet frokost. Dette er alle tiders mulighed for at lære mere om det lokale køkken samt livet på Borneo. Det hele slutter naturligvis af med, at I nyder frugten af jeres arbejde.
Efter frokost går turen tilbage til hotellet, hvor resten af dagen er til fri disposition. Har du plads til mere mad, er det værd at besøge byens natmarked, hvor alt fra stegte nudler til grillet fisk og eksotiske frugter sælges i de mange boder. Eller nyd en lækker middag på en lokal fiskerestaurant. KK er kendt for at byde på noget af det bedste seafood i Malaysia, og en middag med alt godt fra havet er ”et must” for enhver besøgende i byen.

Malaysia - Borneo - Sabah - Kota Kinabalu

Morgenflyet bringer dig til Sandakan på Borneos østkyst. Her bliver du modtaget af en chauffør og guide, og inden længe har du lagt byen bag dig. Forude venter et af turens helst store højdepunkter, når du besøger Sepilok Orangutang-rehabiliteringscenteret. På centeret tager man sig af orangutanger, der har været i fangenskab eller er blevet forældreløse, og man lærer dem de færdigheder, der skal til for at kunne klare sig selv i naturen. Sidste skridt på den lange rejse er et beskyttet regnskovsområde, hvor der bliver lagt mad ud til orangutangerne som supplement til den mad, de selv finder i skoven. Det er en stor oplevelse at se de charmerende dyr komme til syne fra skoven for at tage for sig af retterne.
Du besøger også et lignende center for malajbjørne, inden turen fortsætter de sidste kilometer til dit hotel for natten. MY Nature Resort er en ny junglelodge, der kombinerer høj komfort og flotte omgivelser med en fantastisk beliggenhed i regnskoven nær orangutang-centeret. Efter indlogeringen er det tid til frokost, hvorefter resten af dagen er fri til at slappe af ved poolen eller udforske de spændende omgivelser. Fra lodgen kan du let gå de 5-10 minutter til informationscenteret Rainforest Discovery Centre, hvor gangbroer er hængt op mellem trækronerne. Rigtig meget liv i en regnskov foregår i trækronerne, og gangbroer som disse gør det muligt at komme tæt på de mange dyr og planter, man aldrig ser fra skovbunden. Hvad du ser er naturligvis et spørgsmål om held. Men regnskoven her er rig på dyr, så hold øjne og ører åbne. Tilbage på lodgen venter en lækker middag, mens natten sænker sig over regnskoven.

Nyd en stille og rolig morgen på lodgen inden dagens eventyr. Der er god tid til at spise morgenmaden til lyden af regnskoven og måske tage en dukkert i poolen. Eller gå en tur ad lodgens egen hængebro, der strækker sig mere end en kilometer gennem trækronerne. Sidst på formiddagen bliver du hentet af din chauffør, der vil bringe dig til Deramakot Forest Reserve. Første del turen tager et par timer og foregår ad gode asfalterede veje til Telupid. I Telupid er der mulighed for at købe frokost, hvis du har lyst til det, inden turen fortsætter de sidste par timer mod feltstationen i Deramakot. Nu lægger du for alvor de gængse ruter på Borneo bag dig, og inden længe slipper asfalten op og du kører ud på ujævne jordveje. Firehjulstræk er nødvendigt her, og alt efter vejens beskaffenhed, kan det godt blive lidt af en bumletur.
Deramakot er noget så sjældent som et samarbejde mellem tømmerhugstfirmaer og naturbeskyttelse. Dele af området er sat til side til skånsom skovbrug, der udføres under streng observation af Forest Stewardship Council, så det skader naturen mindst muligt. Resten af området er beskyttet, og det er et af de bedste områder på Borneo at se dyr. Omkring 75% af alle pattedyrsarter i Sabah lever i det 55.507 hektar store skovområde. Deriblandt orangutanger, næseaber og et væld af fugle. Men også virkelig sjældne dyr som pygmæelefanter og vildkvæg ses med jævne mellemrum. Er du rigtig heldig, får du måske endda et glimt af den sky træleopard, der er en af de smukkeste og mest sky af alle de store katte.
Vel fremme indlogeres du på Deramakot lodge for de kommende to nætter. Værelset har både toilet og aircondition. Men indlogeringen kan ikke just kaldes luksuriøs. Det opvejes dog til fulde af de fantastiske omgivelser og følelsen af at være på et ægte eventyr i hjertet af Borneos regnskov. Du får de første indtryk af naturen allerede i dag. Først i form af en gåtur i skoven omkring feltstationen, og efter middag kører du ud i firehjulstrækkeren med stærke lygter for at kigge efter de mange nataktive dyr.

Malaysia - Borneo - Deramakot Forest Reserve

Du bliver vækket før daggry for at tage på en safarikørsel i firehjulstrækkeren inden solopgang. Mange dyr er mest aktive i de kølige morgentimer, hvor natdyrene går til ro, og regnskoven vågner til endnu en dag. Efter et par timers safari ad hjulspor rundt i junglen, går turen tilbage til lodgen, hvor morgenmaden serveres. Dernæst har du mulighed for at følge en af lodgens naturguider ud på en gåtur i regnskoven. Eftermiddagen er fri til at slappe af eller udforske på egen hånd. Men efter middagen køres firehjulstrækken igen frem til endnu en safari i regnskovens mørke verden.

Malaysia - Borneo - Deramakot Forest Reserve

I dag kommer du til en rigtig storby. Eller i hvert fald den største by i den malaysiske del af Borneo. Du flyver du til Kuching, hvor du bliver hentet i lufthavnen og kørt til Riverside Majestic. Hotellet ligger meget centralt ned til Sarawak-floden midt i byens forretnings- og shoppingdistrikt. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at udforske Kuching på egen hånd. Fra hotellet er der en fin udsigt over floden, og du har ikke langt til Tua Pek Kong Tempel, Fort Margherita og den charmerende basar. Det er også værd at gå en tur på promenaden langs floden, hvor folk kommer for at hygge sig og nyde brisen i de lune tropeaftener.

Malaysia - Borneo - Sabah - Sandakan

I dag kommer du til en rigtig storby. Eller i hvert fald den største by i den malaysiske del af Borneo. Du flyver du til Kuching, hvor du bliver hentet i lufthavnen og kørt til Riverside Majestic. Hotellet ligger meget centralt ned til Sarawak-floden midt i byens forretnings- og shoppingdistrikt. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at udforske Kuching på egen hånd. Fra hotellet er der en fin udsigt over floden, og du har ikke langt til Tua Pek Kong Tempel, Fort Margherita og den charmerende basar. Det er også værd at gå en tur på promenaden langs floden, hvor folk kommer for at hygge sig og nyde brisen i de lune tropeaftener.

Malaysia - Borneo - Sarawak - Kuching

En særlig oplevelse venter i dag, når du udforsker byen på cykel med en lokal guide. Fra dit hotel er det kun en kort gåtur på omkring 500 meter til mødestedet på No. 1 Wayang Street. Her får du leveret en cykel, og inden længe er du klar til at opleve sider af Kuching, turister sjældent ser. Turen fører dig forbi templer og ind i små sidegader, hvor hverdagslivet går sin vante gang. Der gøres naturligvis stop undervejs, og der bliver også rig mulighed for at prøvesmage lokale specialiteter, drikkevarer og deserter fra de mange gadekøkkener. Dernæst lægger du midtbyen bag dig og sejler op ad Sarawak-floden på en traditionel sampan-flodbåd. Tilbage på landjorden er Kuchings travle gader udskiftet med landlige omgivelser og små landsbyer. Her er livet et helt andet, og fra cyklen får du alle detaljerne med. Du fortsætter langs floden, hvor det nogle gange er nødvendigt at forcerer små træbroer. På vejen passerer du det farverige, lokale marked i Kubah Ria, hvor boderne bugner af eksotiske grøntsager, lokalt håndarbejde og alt muligt andet godt. Gradvist fører turen dig tilbage mod byen, hvor cyklen afleveres samme sted, som du startede. Aftenen er fri til at slappe af og nyde storbyens mange muligheder, inden junglen venter igen i morgen.

Borneo - Sarawak - Kuching

Flere store naturoplevelser venter forude, når du forlader Kuching fra morgenstunden og rejser mod Tanjung Datu National Park på den sydvestlige spids af Sarawak. Tanjung Datu er blandt de mindste nationalparker i denne del af Borneo, men det er en af de smukkeste. Nationalparken er rigtig svært tilgængelig, hvorfor kun meget få mennesker finder vej hertil. Det er godt for naturen, der er både uberørt og velbevaret.
Fra Kuching går turen først med bil til den lille kystby Sematan, hvor der gøres hold til en tidlig frokost på en lokal restaurant eller café. Dernæst udskiftes bilen med en båd, der sejler dig den sidste times tid til Tanjung Datu National Parks hovedkvarter. Er vandstanden lav, lægger båden til ved en strand 15 minutters gang fra målet. Vel fremme indlogeres du i værelser, der er i den simple ende af skalaen. Men som det var tilfældet i Deramakot Forest Reserve, opvejes den manglende luksus af fantastisk natur og oplevelsen af at være nået helt ud på kanten af verden.
Efter indlogeringen er resten af dagen fri til eventyr på egen hånd. Hovedkvarteret ligger ud til en lang, gylden sandstrand, så solbadning og en svømmetur er absolut en mulighed. Eller snør vandrestøvlerne og udforsk et par af vandrestierne, der snor sig gennem regnskoven. Du kan også høre om parkens arbejde for at beskytte de grønne havskildpadder, der kommer her for at lægge æg. Måske er der nogle små havskildpadder, der er blevet udklækket i løbet af dagen.
Efter middagen tager en af rangerne dig med ud på en lille gåtur på udkig efter skovens dyr. Både skæggede vildsvin, gibbonaber, makakaber og sølvlagurer lever i skoven. Det samme gør en række forskellige hjortearter samt et rigt fugleliv. Turen fører dig naturligvis også ned til stranden for at se, om havskildpadder er kommet i land for at lægge æg denne aften. Havskildpadder kommer her jævnligt i perioden fra april til september, men det kan ikke garanteres, at du ser dem.

Malaysia - Borneo - Sarawak - Tanjung Datu National Park

Efter en tidlig morgenmad venter en gåtur ad Pasir Antu Laut-stien. Turen er knap tre kilometer lang og fører gennem et område, hvor næsehornsfugle, gibbonaber og andre aber ses med jævne mellemrum. Måske er du heldig at høre gibbonabernes melodiske sang gjalde gennem skoven. Den kan høres på lang afstand og er egentlig en advarsel til andre gibbonflokke om at holde sig væk. Turen fører ud til Antu Laut-stranden, hvor der er mulighed for en svømmetur, inden kursen sættes tilbage mod hovedkvarteret. På tilbagevejen tager du en lille sidesti ud til en anden strand, hvor mange havskildpadder lægger deres æg. De er her dog sjældent på dette tidspunkt af dagen. Men det er et flot sted, hvor regnskoven kommer helt ned til stranden. Du kan vandre langs stranden hele vejen tilbage til hovedkvarteret.
Her venter en sen frokost, hvorefter resten af eftermiddagen er til fri disposition. Om det betyder afslapning på stranden, snorkling nær Telok Upas eller måske endnu en vandretur i regnskoven er helt op til dig. Efter middagen vender du tilbage til stranden for at se, om der er havskildpadder denne aften.

Malaysia - Borneo - Sarawak - Tanjung Datu National Park

Formiddagen er fri til at slappe af eller gå en sidste tur i regnskoven. Ved 11-tiden bliver du hentet af båden, der sejler dig tilbage til Semantan. Her serveres frokost på en lokal restaurant, inden turen går over land tilbage mod hotellet Riverside Majestic i Kuching.

Kuching

Når tid er, bliver du kørt til lufthavnen, hvor flyet mod Kota Kinabalu står klar. Tilbage i KK bliver du hentet i lufthavnen og kørt ned til en ventende båd, og snart sejler du ud over det turkisblå hav med kurs mod den tropiske koralø Gaya Island. Det er ikke nogen lang tur, og efter omkring 20 minutters sejlads kan du indlogere dig på det lækre Bunga Raya Island Resort.
Resortet, som består af 48 villaer, ligger gemt væk blandt den tropiske bevoksning ned til en af øens smukke sandstrande. Trods villaerne falder godt i med naturen, er der ikke sparet på hverken plads eller faciliteter, og din villa byder blandt andet på udsigt over Det Sydkinesiske Hav. Resten af dagen er fri til at komme helt ned i gear.

Malaysia - Borneo - Sabah - Gaya Island - Bunga Raya

Dagene er frie til at slappe af på stranden, snorkle i det klare vand og nyde de lækre tropiske omgivelser omkring infinity-poolen, der ligger helt ned til stranden. Når sulten melder sig, er du i de bedste hænder. Resortet har to restauranter. På den afslappede strandrestaurant Pantai-grill serveres alt godt fra havet. Eller du kan vælge den lidt finere restaruant The Koi, der byder på et moderne og mere europæisk bistro-tema. Trænger du til lidt adspredelse, sejler der flere gange om dagen både til søster-resortet Gayana Eco Resort, hvor du kan besøge dets helt eget Marine Ecology Research Center. Her arbejder man blandt andet for at bevare koralrevet samt truede dyrearter på Gaya Island og de omkringliggende øer.

Malaysia - Borneo - Sabah - Gaya Island - Bunga Raya

Nyd den sidste morgen i troperne, inden turen går tilbage mod fastlandet og lufthavnen.

Efter et flyskifte i Singapore ankommer du til Danmark. Som på udrejsen er det naturligvis muligt at forlænge rejsen med et par dage i denne fascinerende storby, der foruden sine mange spændende seværdigheder også byder på shopping og gastronomi i verdensklasse.

Bemærk: Både i Deramakot Forest Reserve samt i Tanjung Datu National Park, er der tale om meget simple overnatninger uden den store moderne komfort.
I Deramakot har værelserne aircondition samt eget bad/toilet.
I Tanjung Datu overnattes der i “camping shelters”, der er hævet over jorden. De er udstyret med moskitonet og madrasser og sengetøj. Der er fælles bad/toilet i nationalparkens hovedkvarter.

Rejsen kan desuden kun foretages i perioden fra april til september grundet vejret.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 apr 2019 - 30 jun 2019
ved 2 voksne
fra 26.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 jul 2019 - 30 sep 2019
ved 2 voksne
fra 27.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Kota Kinabalu t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Kota Kinabalu Lufthavn til hotel
 • 2 nætter på Horizon Hotel i Kota Kinabalu inkl. morgenmad
 • Hajah Malimah Tradionel Home Cook – madlavningskursus
 • Privat transport fra hotel til Kota Kinabalu Lufthavn
 • Flyrejse fra Kota Kinabalu til Sandakan
 • Transport fra Sandakan Lufthavn til Sepilok Orangutan Sanctuary
 • Besøg ved Sepilok Orangutan Sanctuary og Bornean Sun Bear Conservation Centre
 • Transport fra Sepilok til MY Nature Resort
 • 1 nat på MY Nature Resort inkl. frokost, aftensmad og morgenmad
 • 3 dage/2 nætters pakke til Deramakot Forest Reserve inkl. 1 x frokost, 2 x aftensmad og 3 x morgenmad samt transport og  aktiviteter ifølge program
 • 1 nat på Four Points by Sheraton i Sandakan inkl. morgenmad
 • Privat transport fra hotel til Sandakan Lufthavn
 • Flyrejse fra Sandakan til Kuching
 • Privat transport fra Kuching Lufthavn til hotel
 • 2 nætter på Riverside Majestic i Kuching inkl. morgenmad
 • Cykeltur i Kuching med engelsktalende guide
 • 3 dage/2 nætters pakke til Tanjung Datu National Park inkl. 3 x frokost, 2 x aftensmad og 3 x morgenmad samt transport og aktiviteter ifølge program
 • 1 nat på Riverside Majestic i Kuching inkl. morgenmad
 • Privat transport fra hotel til Kuching Lufthavn
 • Flyrejse fra Kuching til Kota Kinabalu
 • Privat transport med bil og båd til Bunga Raya Island Resort
 • 3 nætter i superior villa på Bunga Raya Island Resort inkl. morgenmad
 • Fri afbenyttelse af alle ikke motoriserede vandsportsaktiviteter på Bunga Raya Island Resort
 • Gratis adgang til Marine Ecology Research Center på Gayana Marine Resort
 • Gratis Wi-Fi på Bunga Raya Island Resort
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Lokal afrejseskat fra Kota Kinabalu Lufthavn, ca. MYR 40 pr. person

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Borneo

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Borneo

Vi kender de skønneste steder i Borneo og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel