Borneo og eventyr i Sarawak

Oplev orangutanger på Borneo og eventyr i Sarawak. Borneo er et tropisk paradis med en charme og en natur, der overvælder de fleste. På denne rejse til Borneo besøger du Semengoh Orangutang Center, hvor de charmerende aber dukker op ved spisetid. Glæd dig også til de smukke orkidéer og kødædende planter i Bako-nationalparken, der er kendt for sine næseaber, skæggede vildsvin og mange tropiske fugle. I Batang Ai-reservatet møder du iban-folket i deres traditionelle langhus og får et indtryk af livet i regnskoven. Du oplever også stemningen i storbyen Kuching, sejler ad floder gennem mangroveskove og besøger lokale markeder, inden det er tid til afslapning og badeferie ved Damai Beach. Rejsen fuldendes med storbyferie i eksotiske Kuala Lumpur.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se video fra langhuset

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen mod Malaysias pulserende hovedstad, Kuala Lumpur.

Efter et flyskifte i Kuala Lumpur fortsættes til Kuching på Borneo. Her står en chauffør klar til at køre dig til Riverside Majestic Hotel, der er udgangspunkt for eventyret i Sarawak. Hotellet ligger meget centralt ned til Sarawak-floden midt i byens forretnings- og shoppingdistrikt. Hotellet har en fin udsigt over floden, og herfra er der ikke langt til Tua Pek Kong Tempel, Fort Margherita og den charmerende basar. Efter indlogeringen kan du slappe af oven på flyrejsen. Eller gå en tur, og få de første indtryk af Borneo allerede i dag.

Malaysia - Borneo - Sarawak - Kuching

Dagen starter med en byrundtur i Kuching. I dag er Kuching en stor by. Men en del historiske bygninger, farverige kinesiske templer og små markeder pryder byen. Særlig populær er den fine promenade langs floden, hvor folk kommer for at hygge sig og nyde brisen. Du oplever også Main Bazaar, der er et af de bedste steder på Borneo at shoppe efter kunsthåndværk, træudskæringer og souvenirs. Rundturen fortsætter til Sarawak Museum fra 1891, der nyder stor anerkendelse verden over for sine udstillinger om Borneos historie og etniske kulturer. Efter rundturen går turen tilbage til hotellet, hvor du har nogle timer på egen hånd.
Sidst på eftermiddagen kan du gå om bord på skibet MV Equatorial, der ligger for kaj ved promenaden. Inden længe stævner skibet ud på et par timers cruise på Sarawak-floden. Fra dækket kan du sidde i ro og mag og suge alle indtryk til dig, mens det hektiske liv i Kuching stille glider forbi. Er vejret klart, byder sejlturen også på en smuk solnedgang. En fantastisk afslutning på den første hele dag i Kuching. Tilbage på land kan du let gå tilbage til hotellet.

Kuching

Store naturoplevelser venter i dag, når du besøger Bako nationalparken på en dagstur. Parken ligger på den yderste del af en stor halvø og er på tre sider omgivet af Det Sydkinesiske Hav. Turen derud tager cirka en times tid. Først går turen i bil til landsbyen Bako, hvorfra du sejler ind i parken. Snart er du omgivet af vild natur, der rangerer fra mangroveskove og øde strande til tropisk regnskov. Parken har hele syv komplette biotoper, hvilket medfører et ualmindeligt mangfoldigt planteliv. Dyrelivet er også rigt, og Bako er især kendt for sin bestand af næseaber, skæggede vildsvin, store firben og en række andre abearter. Fuglelivet er også særdeles rigt, og med held ser du måske nogle af de flotte næsehornsfugle. Vandrestier fører på kryds og tværs, og giver mulighed for at udforske naturen. Det er en god ide at medbringe badetøj. Fra afsondrede sandstrande kan du svømme mellem store klippeformationer og nyde solens stråler, inden turen går tilbage til Kuching igen sidst på dagen. Eller du kan vælge at forlænge rejsen med en ekstra dag og overnatte i nationalparkens spartansk indrettede hytter.

Flere eventyr venter i dag, når du efter morgenmaden forlader Kuching med kurs mod Batang Ai. Her lægger du for alvor civilisationen bag dig, når køretøjet skiftes ud med små langbåde, der stævner ud på en uforglemmelig sejlads dybt ind i Borneos tætte jungle. Dette er de tidligere hovedjægeres territorium, og efter omkring halvanden times sejlads når du til iban-landsbyen Nanga Sumpa. Her indlogeres du på en simpel junglelodge nær landsbyen. Hvis du har lyst, kan du tage en dukkert i floden sammen med landsbyens børn eller kigge dig lidt rundt i landsbyen og langhuset. Efter aftensmaden samles de lokale på langhusets brede veranda, og snakken går som oftest livligt til langt ind i den livlige tropenat. Dette er en enestående mulighed for at tale med ibanerne og høre om deres liv i regnskoven.

Malaysia - Borneo - Sarawak - Ibanfolk

Sammen med nogle af landsbyens indbyggere udforsker du junglen omkring landsbyen. Først til fods, inden turen fortsætter i båd dybere ind i regnskoven mod det smukke Enseluai-vandfald. På vejen viser bådsmanden, hvordan man fisker i floden på ægte iban-manér. Vel fremme ved vandfaldet bliver fiskene tilberedt over det åbne ildsted, og frokosten indtages på flodbredden til lydene fra regnskoven. Gå ikke glip af en svømmetur i det klare blå vand, inden det er tid at sætte sig til rette i langbåden igen og sejle ned ad floden til Aiman Batang Ai Resort; et godt turistklassehotel bygget i langhusstil med en fantastisk beliggenhed omgivet af Batang Ai-søen og junglen. De moderne faciliteter er kærkomne efter det seneste halvandet døgn i junglen, og det er fristende at slutte dagen af med en dukkert i poolen. Middag serveres på resortet.

Ibanfolket

Efter morgenmaden går turen med båd tilbage til civilisationen og det ventende køretøj. På turen tilbage til Kuching gør du stop i Semengoh Orangutang Center, hvor man gør en stor indsats for at redde de truede orangutanger. På centeret tager man sig af forældreløse orangutanger og gradvist lærer dem de færdigheder, der skal til for at kunne leve vildt i skoven. Sidste skridt på vejen er et stort beskyttet regnskovsområde, hvor dyrene får hjælp, i form af daglig fodring, som supplement til den kost, de selv finder i skoven. Det er denne eftermiddagsfodringen, du kommer til at opleve. Her kommer både små og store orangutanger ned til foderbrættet. Hunnen med sin unge i favnen og den store han på 100 kg med den muskuløse rødhårede krop. Det er ikke sjældent, at publikum selv bliver sat til skue. Orangutangerne er meget nysgerrige, og hunnerne kan godt lide at vise deres unger frem. Dette er en sjælden chance for at komme tæt på en af menneskets tætteste slægtninge. Faktisk betyder ordet orangutang ”skovmenneske”. Centerets hovedattraktion er naturligvis orangutangerne, men her er også andre truede dyrearter. Med de drillesyge aber på nethinden kører du tilbage til Kuching, hvor du indlogeres på dit hotel.

Indonesien - Orangutan

Efter et par begivenhedsrige dage på farten er der i dag mulighed for at slappe af. Måske ønsker du blot at dase ved poolen og fordøje de seneste dages indtryk eller slentre en tur langs floden. Du kan også shoppe i de mange butikker, eller kaste dig ud i det lokale køkken på en af byens mange restauranter. Hvordan du vælger at bruge dagen er helt op til dig. Kuching har en god størrelse til at udforske til fods, og fra dit centralt beliggende hotel er det let at komme rundt i byen.

Borneo - Sarawak - Kuching

Nyd en stille og rolig formiddag i Kuching, inden du ud på eftermiddagen bliver hentet på hotellet og kørt til Santubong-floden. Her står du til søs på en spændende sejltur ad floderne, der snor sig gennem mangroveskove. Ved første øjekast kan mangrover virke fjendtlige og ubeboelige, men faktisk er de fulde af liv. Dette er eksempelvis et af de steder, hvor den sjældne irrawaddy-delfin ses med jævne mellemrum. Dybere inde i skoven kan du være heldig at få øje på makak-aber og næseaber, der kommer ned til floden for at drikke. Kig også efter krokodiller på flodbredden, som de deler med dyndspringere og blå krabber. Måske kigger en farvestrålende isfugl med fra de lave grene langs vandet, mens en fiskeørn spejder efter det næste måltid fra trætoppen. Hvilke dyr, du ser, er naturligvis et spørgsmål om held. Men dyrene er her, og bådsmanden er god til at få øje på dem. Når mørket falder på, begynder ildfluerne at flakke omkring i den varme tropenat. Dette er et godt tidspunkt at kigge efter krokodiller. Så bådsmanden finder lommelygter frem, så du kan kigge efter krodillernes skinnende øjne i tusmørket. Tilbage på landjorden fortsætter turen til Damai Beach Resort, der ligger på Teluk Bandung-stranden.

Malaysia - Borneo - Sarawak - Damai Beach

Damai Beach Resort indbyder til afslapning. Bare slappe af og tage en morgendukkert i Det Sydkinesiske Hav, grave fødderne ned i det bløde hvide sand, og nyde udsigten fra din balkon. Har du lyst til at være lidt mere aktiv, byder hotellet også på swimmingpool, fitnesscenter og legeplads til børnene, og der tilbydes et hav af vandsportsaktiviteter. I kort afstand fra hotellet kan du gå en golfrunde, spille tennis og squash eller udforske landskabet på mountainbike. Du kan også udfordre dig selv med en trekkingtur ad junglestierne til toppen af Mount Santubong. Belønningen er den smukkeste udsigt, der er alle anstrengelserne værd.

Afslapning på Damai Beach

Borneo-eventyret slutter for denne gang, men flere oplevelser venter forude. Chaufføren kører dig til lufthavnen, hvor du flyver til Malaysias hektiske hovedstad, Kuala Lumpur. Her står en privatchauffør klar til at køre dig til Hotel Maya, hvor du indlogeres for de kommende tre nætter. Hotel Maya kombinerer på fantastisk vis luksuriøs komfort med innovativt design. Resultatet er et af Kuala Lumpurs mest unikke og stilfulde luksushoteller, og det hele fuldendes af den perfekte beliggenhed i hjertet af midtbyen nær Petronas Towers. Vel fremme kan du vælge at hvile ud oven på flyrejsen. Eksempelvis med en tur i poolen eller spa-afdelingen. Eller gå en tur og nyd denne eksotiske storby, hvor store moskéer og moderne højhuse står side om side med glitrende shoppingcentre og små kinesiske butikker.

Malaysia - Kuala Lumpur

Både den malaysiske, kinesiske og indiske kultur har sat sit tydelige præg på Kuala Lumpur, og det ses tydeligt i Kuala Lumpurs køkken, arkitektur og gadeliv. Det er denne mangfoldighed, der er i fokus på formiddagens byrundtur.
Første stop er Kampung Baru, en 110 år gammel landsby beliggende i hjertet af moderne Kuala Lumpur. Dette er det perfekte sted at stifte bekendtskab med det lokale køkken og de eksotiske ingredienser, der giver retterne sin særlige smag. Du behøver ikke nøjes med at kigge. Bestil en portion nasi lemak, og find et godt sted at nyde den, mens du kigger på folkelivet. Denne velduftende risret med kokosmælk og stærk sambal-sauce er en populær morgenmad for mange malaysiere. Fortsæt gennem markedet, der er et sandt bombardement af farver, lyde og dufte. Undervejs vil guiden fortælle om de forskellige krydderier, frugter, grønsager og snacks, mens de lokale shopper til dagens måltider.
Med så meget fantastisk mad omkring dig, melder sulten sig snart igen. Så er det tid at gøre stop ved et af markedets lokale kaffehuse for at smage den populære karryret laksa. Fortsæt med offentlig transport til Kuala Lumpurs gamle bydel, der er rig på farverige helligdomme og overdådige bygningsværker fra kolonitiden. Dette er også et godt sted at smage på nogle af byens lokale snacks. I det indiske kvarter kommer du ikke udenom en teh tarik, der består af lokal te serveret med kondenseret mælk. Fra det lille tehus kan du nyde stemningen i fulde drag, når blomsterranker falbydes af indiske mænd, og kvinder lyser op i gadebilledet iført farvestrålende sarier. Herefter går turen tilbage mod hotellet, hvor resten af dagen er fri til at udforske storbyen på egen hånd. Gåturen beskrevet her er cirka to kilometer lang og tager omkring tre til fire timer.
Har du lyst til flere oplevelser, er det værd at kigge forbi Chinatown, der byder på travle gader, små kinesiske templer og ikke mindst et væld af restauranter med lokale og kinesiske specialiteter.

Malaysia - Kuala Lumpur

Du har hele dagen fri til at udforske byen på egen hånd. Besøg eksempelvis de hellige huler Batu Caves, der tiltrækker hinduistiske pilgrimme fra nær og fjern. Du kan også besøge en af byens store moskéer, og nyde synet af de ikoniske Petrona Towers. De to tårne var verdens højeste bygninger fra 1998 til 2004. Men selvom denne titel i dag går til anden side, er de stadig et imponerende syn. Besøgte du ikke Chinatown i går, er det en oplagt mulighed i dag. Kuala Lumpur byder desuden på spændende museer og fantastiske shoppemuligheder, der er på højde med mere berømte shoppedestinationer i Asien.

Malaysia - Batu Caves

Nyd den sidste morgen i Kuala Lumpur, inden turen går tilbage mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Der er ankomst til København efter en spændende rejse rundt i Sarawak.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 jan 2018 - 31 mar 2019
ved 2 voksne
fra 19.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 apr 2019 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 21.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København via Kuala Lumpur til Kuching t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Kuching Lufthavn til hotel
 • 5 nætter på Majestic Riverside Hotel inkl. morgenmad
 • Privat halvdags city tour i Kuching
 • Sunset Cruise på Sarawak Floden
 • Privat dagstur til Bako National Park inkl. frokost
 • 3 dages tur til til Batang Ai/Nanga Sumpa Long House med 1 nat på Nanga Sumpa Lodge og 1 nat på Aiman Batang Ai Resort inkl. helpension samt aktiviteter ifølge program.
 • Privat tur til Semengoh Orang Utan Centre
 • Halvdags Santubong Wildlife Cruise
 • Transport til Damai Beach Resort
 • 5 nætter på Damai Beach Resort inkl. morgenmad
 • Privat transport fra Damai Beach Resort til Kuching Lufthavn
 • Privat transport fra Kuala Lumpur Lufthavn til hotel
 • 3 nætter på Hotel Maya i Kuala Lumpur inkl. morgenmad
 • Privat halvdags walking tour til Kuala Lumpurs markeder
 • Privat transport fra hotel til Kuala Lumpur Lufthavn
 • Lokal engelsktalende guide på alle udflugter
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Lokal afrejseskat fra Kuching Lufthavn, ca. MYR 40 pr. person

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Borneo

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Borneo

Vi kender de skønneste steder i Borneo og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel