Tag på tigersafari i Indien

Indien - Tigersafari

Tigersafari i Indien

En pludselig lyd bryder stilheden. Ikke en skarp lyd eller lyden af grene, der knækker. Blot en let raslen i krattet. Med ét forstummer den konstante fuglekvidder, der indtil nu har fyldt den lune morgenluft i skoven. Abeflokken over vores hoveder er tydeligt nervøse. De sidder uroligt og kigger forskræmt i den retning, lyden kom fra. Også hjortene er holdt op med at græsse og står nu og virrer med ørene og kigger intenst i samme retning som aberne. Vi følger deres blik, men kan ikke umiddelbart se noget. Pludselig høres der et skrig fra abeflokken, der flygter hastigt gennem trækronerne. Hjortene tager ingen chancer, og flygter ligesom aberne i fuldt firspring ind mellem træerne.

Vi kigger igen mod krattet, hvor den raslende lyd kom fra, og denne gang får vi øje på kilden til abernes uro. En stor tiger bryder gennem krattet. Et øjeblik stopper den stribede kat op og kigger nysgerrigt på os og vores jeep med sine store gule øjne, inden den lydløst lister gennem underskoven i den retning, abeflokken flygtede.

 

Junglebogen in real life
Det er kun de færreste, der får lov til at opleve tigere i fri natur – en oplevelse der bliver endnu færre forundt i fremtiden. Nylige optællinger viser nemlig, at der i 2008 kun var 1411 vilde tigere tilbage i Indien, der normalt anses for at være tigernes vigtigste højborg. Heldigvis er der stadig områder af Indien, hvor det er muligt at opleve dette prægtige kattedyr i dens naturlige omgivelser. Deriblandt nationalparkerne Bandhavgarh, Kanha og Pench, hvor ikke meget synes at have ændret sig, siden Kipling brugte området som inspiration til sin bestseller Junglebogen. I disse dybe skove trives tigrene stadig, hvilket vi selv oplevede senere samme dag.

 

Et ægte ‘tiger-drama’ ved vandhullet

Tigersafari i Indien

Tiger nyder eftermiddagssolen

»Der er set en familie af tigere ved et vandhul ikke langt herfra«. Vores guide er tydeligt begejstret over nyheden. »Hold godt fast, så kører vi!« Vi får hurtigt øje på en huntiger og to næsten voksne unger, da vi når vandhullet. Moderen har fanget en hjort, som hun nu fortærer i skyggen af et væltet træ, imens de to øvrige tigere ligger og daser i det høje græs nær bredden. Alt ånder fred og idyl i den varme eftermiddagssol, og ingen af de tre tigere så meget som kigger op, da en langt mindre tigerunge pludselig træder ud af det høje græs med kurs mod vandet. Hurtigt får den følgeskab af endnu en tigerunge – og så endnu en. »Det er én stor familie«, hvisker vores guide. »Den store huntiger er mor til både de store og de små unger«. De tre små tigere har alt for meget energi til bare at ligge i solen. De udforsker nysgerrigt bredden, men ingen af dem har modet til at hoppe i vandet.

Pludselig ændrer stemningen ved vandhullet sig brat, da endnu en stor tiger dukker op mellem træerne. Moderen kigger intenst mod den nyankomne. Ungerne holder sig tæt sammen og følger usikkert alle tigerens bevægelser. Med selvsikre skridt styrer den nye tiger direkte mod vandhullet og ungerne. Også vores guide har opdaget, hvad der er ved at ske. Med en tankefuld mine vender han sig mod os: »Det er en hantiger – det her er ikke nødvendigvis godt, det her«. Sådanne dramaer udspiller sig dagligt i Indiens skove, der udover tigere også er hjem for andre storslåede dyr såsom leoparder, påfugle, læbebjørne og et bredt udvalg af fugle.

Udvalgte rejser med tigersafari

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel