Tag til festival i Indien

Indien er altid en farverige oplevelse. Men det er ved landets utallige festivaller, at Indien viser sig fra sin mest eksotiske og farvestrålende side. Der er stor forskel på disse festivaller. Nogle er religiøse, mens andre har præg af en forvokset byfest. Nogle fejres i hele landet, mens andre er centreret omkring en enkelt by eller måske endda et enkelt tempel. Men alle byder de på uforglemmelige oplevelser, masser af musik og mad samt muligheden for at opleve sider af Indien, kun få udlændinge ser. Nedenfor har vi samlet et lille udvalg af spændende festivaler i Indien, som det i høj grad er værd at flette ind i en rejse til landet. Men der er mange flere at vælge imellem. Kontakt venligst vores dygtige rejsekonsulenter for mere information – klik her.

 

Kila Raipur
Væddeløb med oksekærre, cykler med ild i, akrobatik på motorcykel, styrkekonkurrencer og mænd, der bliver kørt over af traktorer. Dette er blot nogle få af disciplinerne i et af verdens mærkeligste sportsstævner. Men tilfør det masser af mad, musik og op mod en million tilskuere, og man har en ægte indisk folkefest med alt, hvad der hører sig til.

Hvornår: Februar
Hvor: Kila Raipur Ludhiana i Punjab

Nagarur Sufi festival
Rejs dybt ind i sufiernes mystiske verden, når sufier valfarter til det 700 år gamle gravsted for den muslimske helgen Haminuddin Chishti. I flere dage genlyder byen af bønner, og korridorerne i det gamle Ahhichatragarh Fort fyldes med traditionel musik og dansere, der hvirvler rundt og rundt i deres flagrende dragter, til de går i trance.

Hvornår: Februar
Hvor: Nagaur i Rajasthan

Ardh Kumbh Mela

Indien - Hellige mænd i Rajasthan

Indien – Hellige mænd i Rajasthan

Oplev Indien fra sin mest eksotiske og farverige side, når hundredtusindvis – til tider adskillige millioner –pilgrimme valfarter til den hellige by Haridwar for at bade i Ganges-floden, der kan vaske synderne fra 88 generationer væk. Ardh Kumbh Mela afholdes kun hvert 6. år, og hellige mænd fylder i disse dage gaderne iført deres lindeklæder, vilde hår og kropsmaling.

Hvornår: Marts
Hvor: Haridwar i Uttar Pradesh

Holi Mohalla
Lad jer rive med, når farvestrålende mænd, kvinder og børn kaster sig ud i spontan dans til lyden af buldrende trommer og skrattende højtalere. Eller nyd et gratis måltid mad side om side med sikh-krigere iført overdådige dragter, sabel og turban. Holi Mohalla er både en folkefest og en konkurrence, hvor sikher dyster i alt fra kampsport til fremsigelse af folkedigte.

Hvornår: Marts
Hvor: Anandpur Sahib i Punjab

Holi
Indien - Jaipur - FestivalHoli-festivalen markerer afslutningen på vinteren samt det godes sejr over det onde i skikkelse af dæmonkvinden Holika og hindu-guden Vishnu. Det fejres med en sand folkefest og ikke mindst farverigt pulver i rigelige mængder, der kastes i alle retninger. Musikken buldrer ud af højtalere, folk danser i gaderne, og inden længe er alt og alle dækket af pulver i alle regnbuens farver.

Hvornår: Marts
Hvor: Mange steder i Indien. Blandt andet Jaipur i Rajasthan

Baisakhi
Når høsten er i hus samler bønderne sig i Punjabs små landsbyer for at takke guderne og glæde sig over de gode måneder forude. Familier hygger sig sammen, mens gaderne fyldes med dans og lyden af trommer. Særlig stemningsfuld er Det Gyldne Tempel i det tidlige morgengry, når lyden af bønner gjalder mellem bygningerne, og pilgrimme bader i det hellige vand.

Hvornår: April
Hvor: Amritsar i Punjab

Nehru Trophy Boat Race
Stemningen syder og koger, når folk fra nær og fjern samles langs Keralas vandveje for at følge den årlige kapsejlads. Hvert hold kan tælle over 100 roere, og ofte har de øvet sig i månedsvis for at ramme den helt rigtige rytme. Ligeledes er der strenge regler for mad, styrketræning og cølibat, så roerne er helt på toppen, når det eftertragtede trofæ skal hentes hjem til landsbyen.

Hvornår: August
Hvor: Alleppey i Kerala

Onam Festival

Indien - Flot bemalede elefanter

Indien – Flot bemalede elefanter

Det går ikke stille af, når den mytiske konge Mahabali årligt vender tilbage til jorden. I dagevis fejres hans tilbagekomst med masser af musik og dans. Smukke mønstre laves af blomsterblade, mens overdådigt dekorerede elefanter og dansere klædt ud som tigere fylder gaderne. Floderne ligger vand til kapsejlads, og folk kaster sig ud i festlighederne iklædt deres nyeste tøj.

Hvornår: September
Hvor: Cochin i Kerala

Durga Puja
Ifølge hinduistisk mytologi, besejrede den ti-armede gudinde Durga dæmonen Mahishasur, og siden har hun været indbegrebet af kvindelig styrke. Dette fejres i Calcutta, hvor byen forvandles til ét stort tempel med smukke lys og utallige små helligdomme, der skyder op i byens parker og gader. Folk iklæder sig særligt tøj, og lyden af konkyliehorn jager al ondskab væk.

Hvornår: Oktober
Hvor: Calcutta i West Bengal

Kullu Dussehra
Tilbage i 1600-tallet blev kongen Jagat Singh forhekset af en Brahmin-præst. Gode råd var dyre, men en omvandrende hellig mand rådede kongen til at bringe en hellig statue fra Ayodhya til Kullu. Det hjalp, og siden da har man fejret det med dans, teater og ikke mindst et overdådigt optog, hvor gudestatuen køres i vogn gennem byen efterfulgt af tusindvis af pilgrimme.

Hvornår: Oktober
Hvor: Kullu i Himachal Pradesh

Mysore Dasara Festival

Mysore_Paladset

Paladset i Mysore

Mysore viser sig fra sin mest magiske side under Dasara-festivallen, når det smukke palads er oplyst af titusindvis af lamper, og gaderne fyldes af optog. Smukt bemalede elefanter bærer statuen af gudinden Chamundeshwari gennem byen, der er fyldt med dansere, musik-bands, heste og kameler. Alle er i festhumør, og det hele fuldendes med masser af mad, sportsarrangementer, en filmfestival og festfyrværkeri.

Hvornår: Oktober
Hvor: Mysore i Karnataka

Diwali
Diwali er en af Indiens vigtigste og smukkeste hindu-festivaller. Overalt i landet tænder folk stearinlys i døre og vinduer. Andre samles i byens templer og langs hellige floder, der ligger badet i skæret fra millioner af levende lys. Lyset symboliserer det gode sejrs over ondskabet, og der tændes så mange lys i Indien denne aften, at det tydeligt kan ses fra rummet.

Hvornår: Oktober eller november
Hvor: Overalt i Indien. Især Nordindien

Kamelfestival i Pushkar
Desert Festival 2004Hvert år slår omkring 200.000 kameldrivere i farverstrålende dragter sig ned i ørkenen ved den lille pilgrimsby Pushkar. De kommende dage står fuldstændig i kamelernes tegn, og mange kameler skifter ejere efter lange, højlydte forhandlinger. Men der bliver også tid til både kamelvæddeløb, kamel-skønhedskonkurrencer samt naturligvis masser af fest og musik.

Hvornår: November
Hvor: Pushkar i Rajasthan

Sonepur Festival
Forestil dig en stor byfest blandet sammen med Asiens største dyremarked, hvor alt fra heste, okser, og papegøjer til elefanter købes og sælges. Tilfør så tusindvis af besøgende, og en god dosis hellige mænd, der kommer for at bade i de hellige floder Ganges og Gandak. Resultatet er et af Indiens mest farverige markeder og et sandt bombadement af sanseindtryk.

Hvornår: November
Hvor: Sonepur i Bihar

Hornbill Festival
Oplev en helt anden side af Indien, når stammefolkene i afsidesliggende Nagaland samles for at feste. Folk ankommer fra selv de fjerneste landsbyer iført fantastiske dragter dekoreret med perler, fjer og til tider store hugtænder. Dagene går med dans og socialt samvær. Men der er også tid til chili-spisningskonkurrencer, et motorrally, skønhedskonkurrencer og sågar en rockkoncert.

Hvornår: December
Hvor: Kohima i Nagaland

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel