Tag med til den ‘rige kyst’ – Costa Rica

Det er et af de af de smukkeste lande i Latinamerika – Costa Rica. På spansk ‘rig kyst’. En stor del af landet er fredet, med beskyttede økosystemer, så her er alle muligheder for at opleve den storslåede tropiske natur og det rige dyreliv – et paradis for naturelskere.

Her er en enestående mulighed for at se havskildpadderne lægge æg på stranden, se dovendyr, leguaner, aber og papegøjer. Er du til action er her også mulighed for at rafte, snorkle og sejle i havkajak eller bare nyde de smukke strande. Costa Rica er for både børn og voksne.

Strand og natur i Tamarindo

Slap af på Playa Tamarindo, der ligger på Nicoyahalvøen ved Stillehavet og er berømt for sin lange hvide sandstrand, klare blå vand og palmer. Her er gode muligheder for at surfe, snorkle eller fiske efter marlin. Stranden er umådelig lang, så hvis du bare ønsker fred og ro er her en oplagt mulighed. Besøg den nærliggende nationalpark Las Baulas, som er opkaldt efter de store læderskildpadder, der søger op på stranden for at lægge deres æg. Parken har også en tæt mangroveskov, der er et ideelt tilholdssted for alligatorer, vadefugle og andre spændende dyr.

Rincon de la Viejas vulkaner

Costa Rica - Rincón de la Vieja

Costa Rica – Rincón de la Vieja

Rincon de la Vieja natioalparken ligger forholdsvis isoleret og er af samme grund ikke overrendt af turister. Siden 1960’erne har der ikke været store vulkanudbrud her, men de mange boblende mudderpøle, svovlkilder og dampsøjler minder om, at undergrunden er meget varm. Højdemæssigt varierer parken mellem 600 m og 1.916 m, hvilket giver en imponerende variation i dyre og plantelivet. Det vil du bemærke på vejen op og ned ad vulkanerne på hesteryg. Det er også her, Costa Ricas nationalblomst, orkidéen Cattleya Skinneri, er at finde i størst antal.

Frodige Manuel Antonio

Manuel Antonio er den mindste – men også den mest kendte af Costa Ricas 25 nationalparker. Og det med god grund. Kombinationen af strand, regnskov og dyreliv gør nationalparken til enhver rejsendes paradis. Regnskoven ligger helt ned til den hvide sandstrand, og det er her, du finder nogle af de smukkeste strande i Costa Rica. Dyrelivet er rigt og vant til de mange besøgende, hvilket gør parken til et godt sted at se både aber, dovendyr, leguaner, tukaner og papegøjer. Manuel Antonio byder på alle slags aktiviteter lige fra snorkling, rafting, sejlads i havkajak, surfing og ture på hesteryg.

Tortuguero National Park

Tortuguero National Park er blandt de mest dyrerige naturområder i hele Mellemamerika. Parken er dannet af en række tidligere vulkanøer og er et vidt forgrenet netværk af smalle floder, laguner, forskellige typer af regnskov og mangrove, hvor der lever en lang række dyr. I vandoverfladen kan man se alligatorer ligge på lur. Aber hopper rundt i træerne, og dovendyr kigger sløvt efter båden. Hvis du kommer hertil i havskildpaddernes ynglesæson, fra februar til oktober, kan du opleve de store dyr kravle op på stranden for at lægge deres æg i sandet.

 

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel