70 12 03 03
Åben:

Singapore for madelskere

Gastronomi i verdensklasse
De fleste indbyggere i Singapore har én stor passion til fælles: mad. Heldigvis har byen noget for enhver smag. Lige fra fine gourmetrestauranter, hvor innovative stjernekokke fremtryller det seneste nye inden for asiatisk cuisine. Til de mange gadekøkkener, hvor Singapores etniske mangfoldighed for alvor får lov at udfolde sig i et væld af eksotiske retter. Her samles folk fra alle nationaliteter og samfundslag ved de simple borde for at spise billig nudelsuppe, krabber i chilisauce og andre lækkerier til langt ud på aftenen.

singapore-hawker_makansutra_talents_hr-stb

 

Etnisk mangfoldighed
Mange forskellige folkeslag har gennem tiderne sat deres præg på Singapore, hvilket tydelig kan ses på byens menukort. Mad fra hele Asien og resten af verden kan fås rundt om i byen. Men særlig spændende er det at gå på opdagelse i de Singapores stemningsfyldte etniske kvarter. I Little India valfarter kvinder i farvestrålende sarier mod røgelsesindhyllede templer, mens gadehandlere faldbyder blomsterranker og mobilcovers til lyden af de seneste Bollywoodhits, der strømmer ud fra de små butikker. Dette er det perfekte sted at kaste sig ud i en indisk tikka marsala eller korma med tilhørende nan-brød. Der er masser af restauranter at vælge imellem. Fra solid hverdagskost på små familiedrevne restauranter til gourmet-kreationer på Song of India, der kan pryde sig med en af de eftertragtede michelin-stjerner.Går sulten mere i retning af marokkansk lammegryde, malaysiske nudler eller libanesisk kebab med humus, så er det muslimske kvarter omkring Arab Street det perfekte sted at kigge. Eller kast dig ud i Singapores fantastiske kinesiske kvarter. Her er de smalle baggyder tæt pakket med boder, der sælger alt fra traditionel medicin til spisepinde, og i de smukke templer runger lyden af messende munkestemmer mellem de gyldne Buddha-statuer. Særlig magisk er Chinatown, når tropenatten sænker sig over byen, og der fyres op under wokkene i skæret fra kinesiske lamper. Borde sættes ud på de før så travle gyder, og duften af stegte nudler og grillede fisk blander sig med den summende lyd af alverdens sprog. Marinerede ænder hænger i vinduerne, og i boderne bobler velduftende supper side om side med fyldige karryretter. Kvaliteten er ekstrem høj. Faktisk er den så høj, at gadekøkkenet Hong Kong Soya Chicken i China Town Complex har en michelin-stjerne!

Singapore

 

Peranakan-kulturens unikke køkken
En anden spændende kultur der har sat sit præg på Singapore og Malaysia er peranakan. Disse er efterkommere af kinesiske og indiske immigranter, som for flere generationer siden giftede sig med ikke-muslimske lokale fra den malaysiske halvø. Sammen skabte de en unik kultur og ikke mindst et særligt køkken, der adskiller sig fra både de kinesiske og det malaysiske. Et godt sted at få en introduktion til denne kultur er bydelene Joo Chiat og Katong samt de fine byhuse langs Koon Seng Road, der traditionelt har været beboet af peranakans. Det er peranakan-kulturen, der står bag en af Singapores mest elskede retter; Laksa. Denne krydrede nudelsuppe med fisk og skaldyr indeholder et væld af ingredienser og er et godt eksempel på peranakan-kulturens blanding af kinesisk og malaysisk cuisine. Laksa tilbydes på restauranter overalt i byen. Men ifølge mange lokale fås byens bedste laksa på 328 Katong Laksa på East Coast Road nummer 216.

singapore-nasi-padang_hr-stb

 

Chili crab; Singapores nationalret
En anden klassisk Singapore-ret er Chili Crab, der er en stærk kandidat til titlen som landets nationalret. Der findes et væld af forskellige opskrifter på Chili Crab. Men grundlæggende består retten af krabbekød serveret i en rig sauce baseret på tomater, chili og forskellige andre krydderier. Hvor man får byens bedste chili crab er til evig diskussion. Men Jumbo Seafood og Red House nær Boat Quay er begge gode bud.

singapore-lau-pa-sat_hr-stb

 

En drink med udsigt på en roof top bar
Efter en god middag kunne aftenen passende fuldendes med en drink ved Clarke Quay, hvor restauranter, jazzbarer og hippe caféer ligger side om side ned til floden. Du kunne også kigge forbi Chimjes, hvor byens gamle kloster er indrettet med hyggelige restauranter og caféer. Eller tag plads på en af byens flotte tagterrasse-barer, hvor du kan nyde tropenatten udendørs på taget af en skyskraber omgivet af Singapores funklende lyshav. 1-Altitude, Ce La Vi, Lantern og Level 33 er alle gode bud, der fanger alt det, der gør Singapore så fantastisk.

singapore-ce-la-vi-rooftop-bar-stb

Ti klassiske Singapore-retter, du bare må smage:

  • Chicken Rice – Singapores uofficielle nationalretter
  • Chili Crab – God, krydret skaldyrsret
  • Fish Head Curry – Smager meget bedre end det lyder
  • Fired Carrot Cake – Men meget anderledes udgave af gulerodskage
  • Hokkien Prawn Mee – Kinesiske nudler med rejer
  • Kaya Toast – Den lokale udgave af toast
  • Laksa – Kompleks nuddelsuppe med et væld af ingredienser
  • Nasi Lemak – Lækker, krydret risret
  • Rojak – Lækker sursød asiatisk salat
  • Roti Prata – Indiske fladbrødOplev Singapore

Storbyferie i Singapore - Asiens New York

Nyhed

Storbyferie i Singapore - Asiens New York

Med sine eksotiske oplevelser, fantastiske shopping, rige kulturliv og gastronomi i verdensklasse er Singapore perfekt til en storbyferie. Læg dertil det tropiske klima året rundt samt muligheden for at kombinere storbylivet med afslapning langs hvide tropestrande.

8 dage fra 9.995 kr.

LÆS MERE

Eksklusiv luksus på Lombok

Kom langt væk fra det hele på disse to fantastiske luksushoteller på Balis oversete naboø, Lombok kombineret med et ophold i Asiens New York – Singapore.

14 dage fra 15.995 kr.

LÆS MERE

Storby, templer og tropeø

Fra fascinerende Singapore til de majestætiske templer ved Angkor og tropeøen Phu Quoc. Denne rejse tager jer igennem ikke blot 3 lande men også 3 vidt forskellige oplevelser, der byder på storbyens pulserende liv, historiens vingesus og ikke mindst eksotisk badeferie.

12 dage fra 16.995 kr.

LÆS MERE

Pulserende Singapore og magiske Malaysia

En spændende rundrejse fra Singapore til Malaysia hvor I oplever alt fra pulserende storbyliv til frodigt højland, regnskovens mystik og tropiske strande.

14 dage fra 19.495 kr.

LÆS MERE

Supertilbud til Bali og Singapore

Supertilbud til Bali og Singapore. Rejs med et af verdens bedste flyselskaber til Gudernes Ø og nyd hele 10 nætter i luksuriøse omgivelser på den dejlige og rolige Jimbaran Strand. Dertil kommer et stopover på førsteklasses hotel i Singapore, der bl.a. inkluderer gratis adgang til et væld af byens mange spændende seværdigheder.

15 dage fra 14.595 Kr.

LÆS MERE

Eventyrlige Borneo

I vandrer i Borneos mangroveskov, snorkler på koralrev og oplever kæmpe havskildpadder. Ser orangutanger i fri natur og sejler ind i en af verdens ældste regnskove på denne rejse til Sabah på Borneo.

13 dage fra 20.995 kr.

LÆS MERE

MØD VORES REJSEEKSPERTER

Hos MarcoPolo har vi nogle af branchens mest erfarne og dygtige medarbejdere. De har rejst verden tynd og vil gøre alt for at arrangere den rejse, der passer bedst til dig og din familie.
Rajan Sakaria

Rajan Sakaria er en af MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter og han hjælper hver dag rejselystne danskere ud på nye, eksotiske eventyr.LÆS MERE

Anton Kjærgaard

Anton er mere berejst end de fleste og kan hjælpe med at skræddersy en rejse til store dele af verden.LÆS MERE

Margit Jensen

Margit kan skræddersy en rejse fra bunden og er klar til at udarbejde et tilbud på din unikke rejse.LÆS MERE
Bestil tilbud