Polarkrydstogt – Det ultimative eventyr

Krydstogt - Nordpolen - Gennem isen - Quark (Fotograf John Weller)

Fjerne horisonter (Foto John Weller/Quark)

En knasende lyd bryder den arktiske stilhed, da isen giver efter under skibets vægt. Skibets stærke motor må arbejde på højtryk. Men meter for meter ligger vi civilisationen bag os og bevæger os ind i en uberørt verden af rå skønhed. Vi har for længst krydset Polarcirklen, og befinder os nu i Midnatssolens Rige, hvor isen aldrig smelter, og vindene hvisker navne på tidligere tiders legendariske opdagelsesrejsende. I alle retninger strækker ishavet sig ubrudt mod horisonten, der i den krystalklare luft syntes lige så fjern som de nærmeste tegn på menneskelig aktivitet. Der er ingen andre skibe at se i nogen retninger. Kun himmel, is og den stærke sol, der får pakisen til at glimte køligt. Midt i dette kolossale landskab bevæger skibet sig fremad mod det ukendte. Men trods skibets imponerende størrelse og styrke, virker den forsvindende lille i denne tidløse hvide verden.

Historierne om polarhavet

Kun få mennesker har krydset disse arktiske farvande. Nogle gjorde det for eventyret. Andre blev båret frem af drømme, og endnu andre af ambitioner. Mange måtte betale den højeste pris. Men de, der vendte hjem, kunne fortælle ufattelige historier om hvaler, frygtløse isbjørne og kolossale isbjerge formet af elementerne. Sådanne fabler tryllebandt samtidens tilhørere hjemme i Europa, der næppe kunne tro sine egne ører. Men historierne talte sandt, og intet synes at have ændret sig i Polarhavet, siden Nansen, Peary og Amundsen kæmpede sig gennem disse farvande med livet som indsats.

krydstogt til Antarktis

Antarktis – Zodiac ved Antarktis (Fotograf Angela Phangsoa)

Eventyret lever stadig i disse fjerne farvande. Så tag med MarcoPolo på polarkrydstogt til nogle af verdens mest storslåede naturområder – og skriv selv fortsættelsen på det ultimative eventyr!


Antarktis

Tidligere var Antarktis forbeholdt eventyrere på farefulde opdagelsesrejser eller forskere på videnskabelige ekspeditioner. Men nu er det muligt at besøge dette mageløse kontinent i en komfort, de tidligere tiders opdagelsesrejsende kun kunne drømme om. Udover komforten har ikke meget ændret sig på Antarktis, siden Roald Amundsen og Robert Scott kæmpede om hæder og ære ved at betræde de sidste hvide pletter på datidens verdenskort.


Svalbard – isbjørnenes hjem

Svalbard - Isbjørn med unge (Fotograf Alexander Kutskiy for Quark)

Svalbard er Isbjørnenes Rige (Foto Alexander Kutskiy)

Højt mod nord – blot 1.300 km fra Nordpolen – ligger en af Europas bedst bevarede hemmeligheder. En fortryllende verden af forrevne klipper, lave sneklædte bjerge og enorme gletsjere, der møder Polarhavets næringsrige vand. Et storslået landskab af rå skønhed, hvor isbjørne i stort antal jager på pakisen, hvalrosser søger sikkerhed i flokke langs klippekysten, og havfugle i millionvis yngler på stejle fuglefjelde. Få steder er chancerne for at se isbjørne større end her.

Udgangspunktet er den hyggelige by Longyearbyen, der emmer af historie og atmosfære. Men udenfor Longyearbyen venter den uberørte natur. Dette er isbjørnenes domæne, så her er det lovpligtigt at guiderne bærer våben.


Det østlige Grønland

Krydstogt til Svalbard, Østgrønland og Island

Farverig bygd på Grønland (Foto Graham Charles)

Det østlige Grønland er et af verdens mest utilgængelige naturområder. Her er ethvert besøg på naturens præmisser. Men belønningen er enorm i form af isfyldte fjorde, afsidesliggende bygder og et rigt dyreliv. Rejs f.eks. sydpå fra Svalbard langs Grønlands utilgængelige østkyst for til sidst at krydse Danmarksstrædet til Island. Undervejs er der mulighed for at opleve en enorm variation af Arktisk natur, kultur og ikke mindst dyreliv. Fra isbjørne og hvalrosser på Svalbard til moskusokser i Grønland samt hvaler og tusindvis af fugle langs hele ruten. Ikke underligt at National Geographic i 2011 udnævnte denne tur som en af verdens 50 bedste Once in a Lifetime Tours!


Polarkrydstogt med MarcoPolo

Svalbard - Hvalros - Quark (Fotograf Olle Carlsson)

Hvalroskoloni ved Svalbard (Foto Olle Carlsson)

MarcoPolo arrangerer polarkrydstogter i samarbejde med Quark Expeditions, der en af verdens førende eksperter inden for oplevelsesrige polarrejser. Ikke mindst, når det kommer til at lave innovative ruter gennem ishavene. Quarks polarkrydstoger er også unikke ved at tilbyde en bred vifte af aktiv sightseeing undervejs. Det kunne være i form af vandreture eller sejlture i gummibåd på udkig efter områdets rige dyreliv. På nogle ture er der endda mulighed for at sejle i kajak eller overnatte i telt på isen. Vores hjemmeside viser et lille udvalg af Quarks polarkrydstogter. Men du kan høre meget mere, ved at ringe til vores dygtige rejsekonsulenter.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel