70120303
Åben:

Oplev Nordpolen med Rajan

Oplev Nordpolen med Rajan Sakaria, som er blandt de få, der har været på Nordpolen. Rejsen blev gennemført med en atomdrevet isbryder. Du kan også få denne unikke oplevelse. 

Af Rajan Sakaria

Mit Nordpolen eventyr begyndte på en tur til Svalbard. Da jeg i begyndelsen af 90´erne sejlede med M/S Polarstar rundt om Svalbard, var der en amerikansk turist fra Hawaii med. Vi snakkede ofte om rejser. En eftermiddag, da vi stod på dækket, fortalte en fra det norske mandskab, at skibet, vi sejlede med, var forstærket i fronten, så skibet let kunne bryde isen samt, at skibet havde 2.000 HK. Meget imponerende.
Min amerikanske ven fortalte, at han året efter skulle med en russisk atomisbryder til Nordpolen. Det lød ret overdrevent på det tidspunkt. Han hentede sin brochure, hvor der var billeder af den fantastiske isbryder, der med sine 75.000 HK har kræfter til at bryde op til 6 meter tyk is. Det var første gang, jeg hørte om muligheden for at rejse med skib helt til Nordpolen.

Mødet med Nordpolen

15 år senere i Rusland. Jeg ankommer i en lille gammel bus til skibet, der ligger klar i Murmansk havn. En imponerende dag og en helt fantastisk følelse endelig at skulle af sted til Nordpolen. Traditionen tro sejler skibet ud fra havnen akkompagneret af noget, der lyder som marchmusik fra Sovjettiden, hvilket passer fint til omgivelserne i Murmansk.
Vi sejler stik nord og møder først den rigtige pakis efter 80 grader nord. Efter mødet med isen bliver vejret mere diset og tåget, og temperaturen falder til 0 grader. Isbryderen hamrer gennem isen, som bliver tykkere og tykkere. Til reception hos kaptajnen (der har sejlet hele sit liv i de arktiske områder) fortæller han, at vi med de 2 atomreaktorer, der driver skibet frem, kan sejle uafbrudt i 4 år, og de kun én gang ikke er kommet frem til Nordpolen.
Maden ombord er superb. 5 østrigske kokke sørger for måltiderne, og der mangler skam ikke noget. Alt er generelt meget vel arrangeret, og der er flere professionelle guider ombord, som giver foredrag og fortæller om alt, hvad man har lyst til at vide.
Pludselig klare det op en morgen, og det lyder over højtalerne, at helikopteren er klar til at flyve os passagerer rundt, så vi kan se isbryderen oppe fra og se Nordpolen i det fjerne, da vi nu er nået til 89 grader nord. Bestemt ikke den værste start på dagen.
Sidst på dagen er vi fremme på 90 grader nord. Nordpolen. Herfra er der ikke mulighed for at komme videre mod vest, øst eller nord. Kun tilbage mod syd. Vi har det meste af dagen på isen, hvor der også serveres frokost. Har man lyst, kan man hoppe i vandet og få en aldeles kold dukkert.
En helt unik rejse, der slår alle mine andre rejser i Arktis.

Læs mere om MarcoPolos rejsekonsulent Rajan Sakaria.
Relaterede rejser med MarcoPolo

Ekspedition til Nordpolen

Rejs i de legendariske opdagelsesrejsendes fodspor til Nordpolen med verdens kraftigste isbryder og plant dit eget flag på 90 grader nord. På vejen besøges også Franz Josef Land.

 

14 dage fra 220.500 kr.

LÆS MERE

Krydstogt til Svalbard, Østgrønland og Island

Højt mod nord ligger en fortryllende verden af is, hav og midnatssol. Dette er naturens verden, og mellem de få småbyer venter et landskab af en sjælden rå skønhed, hvor isbjørne jager på pakisen.

15 dage fra 67.895 kr.

LÆS MERE

Krydstogt til Antarktis

Denne ekspedition byder på det bedste af  Antarktis. Pingviner, sæler og hvaler ledsager jer på rejsen langs den antarktiske kystlinje.

15 dage fra 65.295 kr.

LÆS MERE

MØD VORES REJSEEKSPERTER

Hos MarcoPolo har vi nogle af branchens mest erfarne og dygtige medarbejdere. De har rejst verden tynd og vil gøre alt for at arrangere den rejse, der passer bedst til dig og din familie.
Rajan Sakaria

Rajan Sakaria er en af MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter og han hjælper hver dag rejselystne danskere ud på nye, eksotiske eventyr.LÆS MERE

Yvonne Larsen

Yvonnes rejste tidligt i livet Down Under, og siden er det blevet til mange rejser til blandt andet USA, Caribien, Asien og Canada.LÆS MERE

Margit Jensen

Margit kan skræddersy en rejse fra bunden og er klar til at udarbejde et tilbud på din unikke rejse.LÆS MERE