70 12 03 03
Åben:

Foz do Iguazú – Kysset af verdens største vandfald

Brasilien - Foz do Iguaçu

Foz do Iguaçu

»Stakkels Niagara« skulle Eleanor Roosevelt efter sigende have udbrudt ved synet af de 250 separate fald, som tilsammen udgør Foz do Iguazú, Argentinas og én af Latinamerikas største, enkeltstående turistattraktioner. Det spekulerer jeg lettere skeptisk over, da jeg sidder i flyet fra Buenos Aires på vej op til landets nordøstlige junglehjørne nær grænsen til Brasilien og Paraguay, hvor T-shirts i sommerhalvåret bliver fugtige i løbet af to minutter, og eksotiske dyr, fugle og insekter af alle mulige slags med lidt held dukker op indensfor synsvidde.

 

Argentinas er andet end Foz do Iguazú

Argentina - Patagonien - El Calafate - Perito Moreno

Argentina er rig storslåede landskaber. Her ses Perito Moreno

Men et stort vandfalds larmende monotoni kan næppe hamle op med alle de store ogssmå oplevelser, som argentinerne – Sydamerikas italienere – har budt mig de seneste to år. Jeg genkalder smagens af den saftigste bøf, jeg nogensinde har fået serveret. Det var på restaurant El Desnivel i den fashionable bydel San Telmo. Jeg tænker på fodboldkampe med passionerede fans og tango-eftermiddage, hvor velklædte seniorer nærmest svæver hen over dansegulvet på Confitería Ideals. Tankerne flyver videre til de smukke, gamle vingårde udenfor Mendoza, hvor det at drikke et glas vin er en ganske særlig oplevelse. Jeg tænker på det øjeblik, da jeg klappede en hval, som kom op til overfladen i farvandet ud for Península Valdéz og på rideturen ud over pampassen med hestehviskeren Oscar fra den argentinske herregård La Bamba ved min side. Eller da Perito Moreno Gletsjeren kælvede med et brag, der sønderrev stilheden i Patagoniens ødemark.

 

Mødet med Foz do Iguazú

Brasilien - Foz do Iguaçu

Foz do Iguaçu bør opleves fra både Argentina og Brasilien

På den anden side må der være et eller andet ved Foz do Iguazú, når vandfaldet kan tiltrække op imod 500.000 besøgende om året. Derfor skal det selvfølgelig opleves.  Flyet lander i Iguazú. Den grå asfalt skærer igennem den frodigste grønne jungle og frem til undseelige Puerto Iguazú,sder byder på restauranter og hoteller strøet med løs hånd. Regnen står ned i skybrudsstråler, hvilket gør turen langs den brasilianske side af vandfaldet svær at nyde.

Næste dag velsignes til gengæld med sol og enkelte skyer. Det bringer det bedste frem i nationalparken, som omkranser vandfaldene. Alle farver står glasklare. Duftene hænger tungt i næseborene, og lyden af det rumlende vand dæmpes og øges i takt med terrænets vekslen. Det er svært ikke at lade sig imponere, når man læner sig ud over rækværket og kigger lige lukt ned i Djævlens Gab. Roligt, ufarligt flodvand forvandles med et fingerknips til et brutalt brusende og frådende inferno. Hvert sekund styrter 5.000 kubikmeter vand ud over den tre km lange og hesteskoformede afgrund og styrter 70 m ned.

 

Foz do Iguazu

Sejlture lader dig komme helt tæt på vandfaldet

Et vådt kys
Prikken over i’et er en bådtur i en 10 m lang motorbåd med to 150 hestekræfters motorer. Skipper giver signal til at knipse med kameraerne, som bagefter pakkes ned i vandtætte sække. Herefter styrer han båden lukt ind under et af de enorme fald. Alle passagerer gennemblødes til marven. Det store brusebad kvæler vores hvin af fryd og gys.

Samme eftermiddag fortryder jeg, at jeg valgte at nøjes med to dage til livtaget med Iguazú. Men trods alt kan jeg føje endnu en oplevelse til den i forvejen lange liste over argentinske herligheder: At blive kysset af et af verdens største vandfald.

Oplevet af korrespondent Viggo Lepoutre Ravn

Se flere fotos fra Argentina
Udvalgte rejser til Foz do Iguazú

Tango og samba

Denne unikke rejse fører jer til Sydamerikas mest fascinerende storbyer: Buenos Aires i Argentina og Rio de Janeiro i Brasilien. Turen krydres med Foz do Iguazú-vandfaldene og strandbyen Búzios.

17 dage fra 23.950 kr.

LÆS MERE

Chile og Argentina - vin og vandfald

Denne rejse til Chile og Argentina begynder i prægtige Chile. Herfra tager den jer over Andesbjergene til vindistrikterne og skønne Buenos Aires. I runder oplevelserne af med det enorme vandfald Foz do Igauzú.

13 dage fra 31.995 kr.

LÆS MERE

Brasiliens højdepunkter

Brasilien er et fantastisk rejseland, og på denne rejse får I alle Brasiliens højdepunkter, fra Rio de Janeiro til de berømte vandfald Foz do Iguaçú.

16 dage fra 29.950 kr.

LÆS MERE

MØD VORES REJSEEKSPERTER

Hos MarcoPolo har vi nogle af branchens mest erfarne og dygtige medarbejdere. De har rejst verden tynd og vil gøre alt for at arrangere den rejse, der passer bedst til dig og din familie.
Pernille Heivert

Pernille Heivert elsker selv at rejse, og det skinner igennem, når hun skræddersyer eksotiske eventyr til fjerne hjørner af verden.LÆS MERE

Anton Kjærgaard

Anton er mere berejst end de fleste og kan hjælpe med at skræddersy en rejse til store dele af verden.LÆS MERE

Margit Jensen

Margit kan skræddersy en rejse fra bunden og er klar til at udarbejde et tilbud på din unikke rejse.LÆS MERE
Bestil tilbud