70120303
Åben:

Fakta om rejsen til Nordpolen

Ifølge egne udsagn nåede den amerikanske flådeingeniør Robert Edwin Peary og hans hold, bestående af Matthew Henson og fire inuit-mænd, Nordpolen den 6. april 1909. Ingen andre mennesker havde tidligere klaret den hårde tur over isen. Det er dog sidenhen blevet diskuteret voldsomt, om Peary faktisk nåede polen. Første opdagelsesrejsende, der med sikkerhed betrådte klodens nordligste punkt, var den norske polarrejsende Roald Amundsen, der den 12. maj 1926 landede på Nordpolen i sit fly.

Fakta om rejsen til Nordpolen:
Nu har du muligheden for at gå i fodsporene på disse store eventyrere – og der er masser af spændende oplevelser undervejs. Fra Murmansk i Rusland sejler du nordpå gennem pakisen hele vejen til den geografiske nordpol med den største, mest avancerede og stærkeste atomdrevne isbrydere der nogensinde er konstrueret. Skibet er komfortabelt, og sikkerheden er i top, men det ændrer ikke på, at Nordpolen i dag er lige så uberørt, fjern og storslået, som da Amundsen og Peary rejste denne vej.

Temperaturer på Nordpolen:
Jo længere nordpå du kommer, jo koldere bliver det. I vinterhalvåret er Nordpolen dækket af et evigt mørke, og temperaturerne kravler ned i nærheden af minus 50 grader. Sommeren er langt mere indbydende. Solen når aldrig horisonten, og temperaturerne ligger typisk omkring frysepunktet. Vinde kan dog få det til at føles koldere, mens solen i vindstille vejr kan føles dejlig varm.

Påklædning:
Tøjstilen er afslappet under hele krydstogtet, så det er ikke nødvendigt at medbringe fint tøj til middagene. Fokus er mere på praktisk og varmt tøj. Lave temperaturer og muligheden for kølige vinde gør varmt og vindtæt tøj nødvendigt. Alligevel er det vigtigt at pakke solcremen også, da den arktiske sol kan være stærk. Inden afrejse vil du modtage yderligere praktisk information om bl.a. påklædning.

Quark Expeditions
MarcoPolo tilrettelægger rejsen i samarbejde med Quark Expeditions, der en af verdens førende eksperter indenfor polarkrydstogter. Firmaet med base i Toronto har en udbygget flåde af moderne polarfartøjer og har siden 1991 sat standarden indenfor polarrejser. Ikke mindst når det kommer til at lave innovative ruter gennem ishavene.

Se flere forslag til rejser til Arktis




Polarrejser med MarcoPolo

Ekspedition til Nordpolen

Rejs i de legendariske opdagelsesrejsendes fodspor til Nordpolen med verdens kraftigste isbryder og plant dit eget flag på 90 grader nord. På vejen besøges også Franz Josef Land.

 

14 dage fra 220.500 kr.

LÆS MERE

Krydstogt til Svalbard, Østgrønland og Island

Højt mod nord ligger en fortryllende verden af is, hav og midnatssol. Dette er naturens verden, og mellem de få småbyer venter et landskab af en sjælden rå skønhed, hvor isbjørne jager på pakisen.

15 dage fra 67.895 kr.

LÆS MERE

Krydstogt til Antarktis

Denne ekspedition byder på det bedste af  Antarktis. Pingviner, sæler og hvaler ledsager jer på rejsen langs den antarktiske kystlinje.

15 dage fra 65.295 kr.

LÆS MERE





MØD VORES REJSEEKSPERTER

Hos MarcoPolo har vi nogle af branchens mest erfarne og dygtige medarbejdere. De har rejst verden tynd og vil gøre alt for at arrangere den rejse, der passer bedst til dig og din familie.



Pernielle Heivert
Pernille Heivert

Pernille Heivert elsker selv at rejse, og det skinner igennem, når hun skræddersyer eksotiske eventyr til fjerne hjørner af verden.


LÆS MERE
Peter Schou
Peter Schou

Peter har rejst intensivt i blandt andet USA, Latinamerika og Afrika, og han deler gerne ud af sin enorme viden om disse regioner.


LÆS MERE
Yvonne Larsen
Yvonne Larsen

Yvonnes rejste tidligt i livet Down Under, og siden er det blevet til mange rejser til blandt andet USA, Caribien, Asien og Canada.


LÆS MERE