Fakta om rejsen til Nordpolen

Ifølge egne udsagn nåede den amerikanske flådeingeniør Robert Edwin Peary og hans hold, bestående af Matthew Henson og fire inuit-mænd, Nordpolen den 6. april 1909. Ingen andre mennesker havde tidligere klaret den hårde tur over isen. Det er dog sidenhen blevet diskuteret voldsomt, om Peary faktisk nåede polen. Første opdagelsesrejsende, der med sikkerhed betrådte klodens nordligste punkt, var den norske polarrejsende Roald Amundsen, der den 12. maj 1926 landede på Nordpolen i sit fly.

Fakta om rejsen til Nordpolen:
Nu har du muligheden for at gå i fodsporene på disse store eventyrere – og der er masser af spændende oplevelser undervejs. Fra Murmansk i Rusland sejler du nordpå gennem pakisen hele vejen til den geografiske nordpol med den største, mest avancerede og stærkeste atomdrevne isbrydere der nogensinde er konstrueret. Skibet er komfortabelt, og sikkerheden er i top, men det ændrer ikke på, at Nordpolen i dag er lige så uberørt, fjern og storslået, som da Amundsen og Peary rejste denne vej.

Temperaturer på Nordpolen:
Jo længere nordpå du kommer, jo koldere bliver det. I vinterhalvåret er Nordpolen dækket af et evigt mørke, og temperaturerne kravler ned i nærheden af minus 50 grader. Sommeren er langt mere indbydende. Solen når aldrig horisonten, og temperaturerne ligger typisk omkring frysepunktet. Vinde kan dog få det til at føles koldere, mens solen i vindstille vejr kan føles dejlig varm.

Påklædning:
Tøjstilen er afslappet under hele krydstogtet, så det er ikke nødvendigt at medbringe fint tøj til middagene. Fokus er mere på praktisk og varmt tøj. Lave temperaturer og muligheden for kølige vinde gør varmt og vindtæt tøj nødvendigt. Alligevel er det vigtigt at pakke solcremen også, da den arktiske sol kan være stærk. Inden afrejse vil du modtage yderligere praktisk information om bl.a. påklædning.

Quark Expeditions
MarcoPolo tilrettelægger rejsen i samarbejde med Quark Expeditions, der en af verdens førende eksperter indenfor polarkrydstogter. Firmaet med base i Toronto har en udbygget flåde af moderne polarfartøjer og har siden 1991 sat standarden indenfor polarrejser. Ikke mindst når det kommer til at lave innovative ruter gennem ishavene.

Se flere forslag til rejser til Arktis

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel