Dubai har noget for alle

Dubai ligner intet andet sted i verden. Her rejser funklende skyskrabere sig af ørkensandet, rigmandsvillaer ligger på menneskeskabte øer, og politiet kører i Lamborghini’er. Guld trækkes i automater, indkomstskat er ikke noget, man bruger, og ambitiøse byggeprojekter sikrer, at Dubais skyline er i evig forandring. Intet er umuligt i Dubai, der blandt andet byder på verdens højeste bygning og en skibane midt i ørkenen. Sågar flyvende, føreløse taxaer testes i øjeblikket.

Men Dubai har også en mere traditionel og nedtonet side. På de små caféer ordner mænd i traditionelle hvide dragter verdenssituationen over kopper med sød te, mens der kaldes til bøn fra de smukke moskéer. Byens strande indbyder til afslapning under den stærke sol, og lige uden for byen venter ørkenen i alt sin pragt. Så der er masser af oplevelser at vælge imellem. Både til et par dages stop på vej videre ud i verden eller til en hel ferie i Dubai. Og så kan Dubai nås med direkte fly fra Københavns lufthavn ombord på Emirates store Airbus 380’er.

Forenede Arabiske Emirater - Dubai

Atlantis Resort, Dubai

Dubai for livsnydere
Der er rig mulighed for at blive forkælet i Dubai, hvor luksushotellerne hele tiden forsøger at overgå hinanden i pragt. Ikke mindst på det ultraluksuriøse Burj Al Arab, der rejser sig som et enormt hvidt sejl ude i vandet. Har du ikke mulighed for at bo her, er det værd at reservere plads til en frokost, en drink i baren eller måske den overdådige high tea. En reservation er den eneste måde at komme forbi dørmanden og opleve den spektakulære lobby. Helt anderledes designerluksus kan opleves på byens øvrige luksushoteller. Eksempelvis Armani Hotel, der har til huse i den 828 meter høje skyskraber Burj al Khalifa, eller Atlantis Resort, der ligger fantastisk ned til stranden på en af de kunstige palme-øer.

Også når sulten melder sig, er du i de bedste hænder. Gourmetrestauranter overalt i byen lokker med innovative menuer baseret på gastronomiske impulser fra hele verden, og bagefter kan aftenen fuldendes med drinks på sofistikerede barer. Prøv eksempelvis Bahri Bar eller Level 43, der byder på fantastiske udsigter.

DUbai - Dubai mall

Dubai Mall er blandt verdens største shoppingcentre

Dubai for shoppere
Dubai er en af verdens bedste byer at shoppe i, så sørg for at gemme lidt plads i kufferten. Priserne er ikke ulig de danske, men udvalget er astronomisk. Ikke mindst i de gigantiske shoppingcentre som Dubai Mall og Mall of the Emirates, der lokker med hundredvis af butikker, caféer, restauranter og forlystelser. Dette er et godt sted at kigge efter kendte mærkevarer. Det samme er Karama, hvor det ofte er muligt at købe designertøj, tasker og solbriller til lavere priser end i de store centre. Mere traditionel arabisk stemning kan findes i de bamle bazarområder Deira og Bur Dubai, hvor alt fra guld og krydderier til friskfangede fisk faldbydes fra de små boder.

Traditionel bazar i Dubai

Dubai for kulturinteresserede
Der er ingen tvivl om, at Dubai først og fremmest er en moderne by med blikket fæstnet mod fremtiden. Det er dog muligt at finde spor af byens historie og traditionelle kultur i områder som Deira og Bur Dubai. I Deira kan du gå en tur gennem de gamle basarer og besøge det historiske kvarter al Fahidi, der byder på fine små museer såsom Dubai Museum og Sheik Saeed al Maktoum House. Begge museer er indrettet i historiske bygninger. Det er også hyggeligt at gå en tur langs de gamle kajanlæg, hvor traditionelle træbåde stadig lægger til. Vil du endnu tættere på den lokale kultur, er det værd at bestille morgenmad eller frokost på Sheik Mohammed Centre for Cultural Understanding. Her bydes indenfor til dialog med lokale over et hjemmelavet, traditionelt måltid. Eller besøg den storslåede Jumeirah-moské, hvis guidede ture giver en god introduktion til islam.

Traditional dhow i Dubais historiske kvarter

Kunstelskere kan udforske kvarteret al Quoz syd for Sheikh Zayed Road. Her gemmer de gamle fabrikker og lagerbygninger på et væld af gallerier med fingeren på pulsen inden for moderne arabisk kunst. For en dybere indsigt i områdets traditionelle arabiske kultur samt islams historie er det værd at tage en tur til nærliggende Sharjan, der byder på fantastiske museer om alt fra kalligrafi til den islamiske civilisations historie. Byen huser også omkring 600 moskéer, hvoraf især al Noor-moskeen er et besøg værd. Dette er en af de eneste moskéer i emiratet, der er åben for ikke-muslimer på guidede ture.

Dubai - Aquarium Atlantis Hotel

Akvarie på Atlantis Hotel, Dubai

Dubai for familier
Dubai bugner af oplevelser for store og små. På varme dage er vandlandene Wild Wadi Water Park og Aquaventure et sikkert hit. Eller tag en tur på skibakken i Ski Dubai og skøjtebanen i Dubai Ice Rink. Alverdens havdyr kan opleves på nært hold i Lost Chambers på The Atlantis eller Dubai Aquarium i Dubai Mall. Og hvad med at være brandmand eller pilot for en dag i KidZania? Endelig vil de fleste børn elske at tage elevatoren til toppen af Burj al Khalifa og nyde udsigten over byen fra 124. etage.

Når det er tid til lidt afslapning, er stranden aldrig langt væk. De fleste strandhoteller har private strande. Ellers er der alle muligheder for en dukkert på byens populære offentlige strande. Jumeirah Open Beach og Jumeirah Beach Park har begge gode faciliteter. Kite Beach er mere rolig, men her er ingen faciliteter, mens Umm Suqeim ligger med en fantastisk udsigt til Burj al Arab.

Dubai for naturelskere
Naturoplevelser er måske ikke lige det første, de fleste forbinder med Dubai. Men faktisk har naturelskere rigtig meget at glæde sig til. Blot fem kilometer fra centrum ligger Ras Al Khor Wildlife Sancturary som en oase af saltsletter, laguner og mangrover. Mere end 250 forskellige fuglearter er registeret her, men det er de farvestrålende flamingoer, der stjæler mest opmærksomhed om vinteren.

Ørken ved Dubai

Ørken ved Dubai

Helt andre landskaber venter uden for bygrænsen, hvor ørkenklitterne strækker sig mod horisonten som bølgerne i et oprørt hav. Det er populært blandt både lokale og besøgende at suse op og ned ad klitterne i store firehjulstrækkere. Men foretrækker du en mere rolig udforskning af ørkenen, er der også mulighed for det. Særligt magisk er det at tage en overnatning eller to på et resort i ørkenen for at opleve roen, stjernehimlen og de fantastiske farver ved solnedgang og solopgang. Dette er den perfekte kontrast til glitrende Dubai, der pludselig synes meget langt væk.

Oplev Dubai
Dubai har rigeligt med oplevelser til en ferie i egen ret. Eller oplev denne spændende by på et stop på vej videre ud i verden. Nedenfor har vi samlet en række forslag til, hvordan Dubai kan kombineres med eksempelvis Bali, Sydafrika og Mauritius. Men der er mange flere muligheder. Vores dygtige rejsekonsulenter sidder klar til at sammensætte netop din drømmerejse.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel