70120303
Åben:

Burma – Det gyldne land, hvor tiden står stille

Kakku og Inlesøen med MarcoPolo

Pa O kvinde ved Kakku nær Inle-søen

Burma, der også går under navnet Myanmar, er med sikkerhed et besøg værd, hvis du leder efter en rejse fuld af gammel historie og autentisk kultur. Som et af Asiens mindst turistede lande giver Burma dig rig mulighed for at få kulturen helt ind under huden og få en rejseoplevelse ud over det sædvanlige – i Burma lever traditionerne nemlig videre, mens tiden står stille.

Oplev et hav af kulturer
Burma fik sin selvstændighed tilbage i 1948 efter at have været underlagt både Japan, England og Indien. Den turbulente fortid har sat sine spor i den burmanesiske kultur og gastronomi, så uanset hvor du befinder dig i Burma, kan du fornemme, hvordan de mange kulturer har formet Burmas helt unikke identitet.

Som tidligere britisk koloni har burmanerne bibeholdt den britiske te-tradition og gjort den til deres egen, mens det indiske køkken kan smages i de forskellige karry- og risretter. Japansk inspirerede fiskesupper er meget udbredt på kyststrækningerne, mens nationaldansen indeholder karakteristiske træk fra nabolandet Thailand.

Artikel om Bagan fra MarcoPolo

Bagan er et storslået syn

Burmas buddhisme
I Burma findes der mere end hundrede forskellige etniske grupper. De fleste indbyggere bekender sig til theravada-buddhismen, og religionen spiller en betydelig rolle, som har en stor indflydelse på burmanernes hverdag. Klostre og templer ligger spredt ud over landet. Før buddhismen blev udbredt i Burma, var animismen, troen på en besjælet natur og dyrkningen af naturånder, meget udbredt. Denne tro lever stadig videre, og det kan man tydeligt mærke i burmanernes respekt for naturen samt i deres tilbedelse af nat-ånderne i templer som dem på Mount Popa.

En rejse tilbage i tiden
En rejse til Burma er også en rejse tilbage i tiden. En stor del af befolkningen går stadig rundt i den oprindelige beklædning, munkene står op før solen og samler almisser i deres skåle, og mange indbyggere bruger stadig transportmidler som flodbåde og hestevogne.

Rejser til Inle med MarcoPolo

Fisker ved Inle-søen

Du kan tage på besøg i den forladte by Mrauk Oo, der består af hundredevis af ældgamle templer og pagoder. Eller høre insekternes summen ved Inlesøen hos Intha-folket, hvor landsbyer flyder på den magiske, sølvgrå overflade. Du kan også tage forbi byen Bagan, som består af mere end 2200 velbevarede templer og pagoder fra det 9. til 13. århundrede, hvor byen fungerede som hovedstaden i kongeriget Pagan. Så sæt farten ned, og giv dig selv lov til at sætte pris på dette sjælefulde, smukke, og kulturrige gyldne land, Burma.

Oplevet af Jakob Wilms




Udvalgte rejser til Burma

Burma - Østens Perle

Burma er uden tvivl Østens perle, og på denne 13 dages rundrejse i Burma oplever du alle landets største attraktioner. Fra Yangons travle gader og gyldne pagoder til den magiske Inle sø, de gamle kongebyer ved Mandalay og ikke mindst Bagans imponerende stentempler.

13 dage fra 19.895 kr.

LÆS MERE

Burmas højdepunkter

Oplev største Burmas højdepunkter på denne rejse fra Yangon til ruinbyen Bagan, kongebyerne omkring Mandalay og den maleriske Inle-sø. Du kan også se frem til mindre kendte seværdigheder såsom de hellige huler ved Pindaya, en kulinarisk tur i cykeltaxa gennem Yangon ved aftentid samt et center for pensionerede elefanter nær den britiske bjergstation, Kalaw.

15 dage fra 21.495 kr.

LÆS MERE

Burma på cykel

GRUPPEREJSE MED GUIDE. I Burma har I muligheden for at opleve et hjørne af Asien, der på mange måder ikke har ændret sig siden den britiske kolonitid. I udforsker Burma på cykel og kommer tæt på lokalbefolkningen.

16 dage fra 29.895 kr.

LÆS MERE





MØD VORES REJSEEKSPERTER

Hos MarcoPolo har vi nogle af branchens mest erfarne og dygtige medarbejdere. De har rejst verden tynd og vil gøre alt for at arrangere den rejse, der passer bedst til dig og din familie.



Margit
Margit Jensen

Margit kan skræddersy en rejse fra bunden og er klar til at udarbejde et tilbud på din unikke rejse.


LÆS MERE
Yvonne Larsen
Yvonne Larsen

Yvonnes rejste tidligt i livet Down Under, og siden er det blevet til mange rejser til blandt andet USA, Caribien, Asien og Canada.


LÆS MERE
Karin
Karin Rasmussen

Karin brænder for Latinamerika. Så meget at hun har boet seks år i Ecuador og rejst både Syd- og Centralamerika tynd.


LÆS MERE