Burma – Det gyldne land, hvor tiden står stille

Kakku og Inlesøen med MarcoPolo

Pa O kvinde ved Kakku nær Inle-søen

Burma, der også går under navnet Myanmar, er med sikkerhed et besøg værd, hvis du leder efter en rejse fuld af gammel historie og autentisk kultur. Som et af Asiens mindst turistede lande giver Burma dig rig mulighed for at få kulturen helt ind under huden og få en rejseoplevelse ud over det sædvanlige – i Burma lever traditionerne nemlig videre, mens tiden står stille.

Oplev et hav af kulturer
Burma fik sin selvstændighed tilbage i 1948 efter at have været underlagt både Japan, England og Indien. Den turbulente fortid har sat sine spor i den burmanesiske kultur og gastronomi, så uanset hvor du befinder dig i Burma, kan du fornemme, hvordan de mange kulturer har formet Burmas helt unikke identitet.

Som tidligere britisk koloni har burmanerne bibeholdt den britiske te-tradition og gjort den til deres egen, mens det indiske køkken kan smages i de forskellige karry- og risretter. Japansk inspirerede fiskesupper er meget udbredt på kyststrækningerne, mens nationaldansen indeholder karakteristiske træk fra nabolandet Thailand.

Artikel om Bagan fra MarcoPolo

Bagan er et storslået syn

Burmas buddhisme
I Burma findes der mere end hundrede forskellige etniske grupper. De fleste indbyggere bekender sig til theravada-buddhismen, og religionen spiller en betydelig rolle, som har en stor indflydelse på burmanernes hverdag. Klostre og templer ligger spredt ud over landet. Før buddhismen blev udbredt i Burma, var animismen, troen på en besjælet natur og dyrkningen af naturånder, meget udbredt. Denne tro lever stadig videre, og det kan man tydeligt mærke i burmanernes respekt for naturen samt i deres tilbedelse af nat-ånderne i templer som dem på Mount Popa.

En rejse tilbage i tiden
En rejse til Burma er også en rejse tilbage i tiden. En stor del af befolkningen går stadig rundt i den oprindelige beklædning, munkene står op før solen og samler almisser i deres skåle, og mange indbyggere bruger stadig transportmidler som flodbåde og hestevogne.

Rejser til Inle med MarcoPolo

Fisker ved Inle-søen

Du kan tage på besøg i den forladte by Mrauk Oo, der består af hundredevis af ældgamle templer og pagoder. Eller høre insekternes summen ved Inlesøen hos Intha-folket, hvor landsbyer flyder på den magiske, sølvgrå overflade. Du kan også tage forbi byen Bagan, som består af mere end 2200 velbevarede templer og pagoder fra det 9. til 13. århundrede, hvor byen fungerede som hovedstaden i kongeriget Pagan. Så sæt farten ned, og giv dig selv lov til at sætte pris på dette sjælefulde, smukke, og kulturrige gyldne land, Burma.

Oplevet af Jakob Wilms

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel