Borneo; Asiens mest betagende ø

Borneo betager. Alene navnet smager af eventyr. Og det får du også i rigelige mængder. Øen byder nemlig på alt fra regnskove med næseaber, elefanter, orangutanger, krokodiller, Sydøstasiens højeste bjerg til efterkommere af de frygtede hovedjægere. De lange, hvide sandstrande indbyder både til vandsportsaktiviteter og ren afslapning. Under havoverfladen finder man nogle af verdens smukkeste koralrev, hvor det vrimler med havskildpadder, djævlerokker, hammerhajer og store stimer af fisk i alle regnbuens farver.

Skildpadder og orangutanger

Seligan Island er en lille ø i Suluhavet. Den bliver hvert år besøgt af mere end tusinde havskildpadder, der yngler på øen. Det oplever du på tætteste hold, når skildpadderne kommer op på stranden for at lægge deres æg, og de allerede udklækkede unger sættes ud i havet i ly af mørket. Ved Sandakan møder du de truede orangutanger, når de kommer til rehabiliteringscenteret ved fodringstid. Du sejler langsomt på de snoede floder gennem den tætte jungle helt tæt på næseaber, orangutanger, krokodiller, pygmæelefanter og mere end 200 eksotiske fuglearter.

Ibanfolk og Enseluai vandfald

I en lille langbåd stævner du ud på en uforglemmelig sejlads dybt ind i Borneos jungle. Målet er iban-landsbyen Nanga Sumpa. Her indlogeres du på en lille simpel junglelodge bygget på pæle nær ibanernes traditionelle langhus. Livet leves langsomt, og der er ikke noget detaljeret program for dagene ud over en sejltur til et lille vandfald. Alt afhænger af vind og vejr, og ikke mindst hvilke dagligdagsaktiviteter iban-folket har planlagt. Om aftenen samles man på langhusets veranda, hvor livshistorier udveksles, alt imens mørket sænker sig over junglen.

Afslapning på Kapalai Island

Mellem Sipadan og Mabul-øerne ligger en sand-ø, Kapalai Island. Resortet på Kapalai Island er bygget over vandet som en pælelandsby. Er man heldig, kan man fra sin balkon være heldig at se både blæksprutter og hornfisks krumspring. Under havoverfladen findes et sandt dykkerparadis med eventyrlige skabninger. Tag en fiskebog til hjælp for at finde ud af, om det, du ser, tilhører dyre- eller planteriget. Her er rig mulighed for afslapning, vandaktiviteter og ikke mindst fantastiske dykkemuligheder.

Brunei – Borneos oliestat

Glem alle forestillinger om Borneo, for Brunei ligner ingen andre steder på denne naturskønne ø. Ganske vist byder det lille stenrige sultanat både på dybe regnskove og et rigt dyreliv. Men hovedstaden, Bandar Seri Begawan, er som en hel anden verden. Byens brede boulevarder er ufatteligt rene, de officielle bygninger er intet mindre end imponerende, og moskéerne er som taget ud af 1001 nats eventyr. Men Brunei er ikke en asiatisk miniudgave af Mellemøstens moderne oliebyer – tværtimod har Brunei en sjæl, der gør oliestaten helt unik.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel