Rejser til Zimbabwe

Vandfald, safari og smuk natur

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i Zimbabwe

Victoria Falls

At stå på kanten af Victoria Falls og mærke vandmasserne vælte i dybet er en af de helt store naturoplevelser i Afrika. Vandfaldet ligger på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia, og du kan opleve det fra begge sider. Fra Zimbabwe får du det fulde overblik, mens du fra Zambia-siden kan komme helt tæt på kanten.

Oplev Victoria Falls

Victoria Falls Hotel

Siden åbningen i 1904 har kongefamilier, berømtheder og statsfolk valgt at bo på dette historiske og elegante hotel med egen gangsti til de mægtige Victoria-vandfald. Hotellet emmer af atmosfære og romantik. Nyd en high tea på terrassen, alt imens du fornemmer vandfaldenes buldren i det fjerne og føler dig ført tilbage til en svunden æra.

Se mere om Victoria Falls Hotel

Hwange National Park

Hwange National Park er en fantastisk safaridestination. Parken er hjem for hele 105 forskellige arter af pattedyr. Deriblandt løver, leoparder, geparder, elefanter, næsehorn samt den meget sjældne afrikanske vildhund. Hwange har i mange år stået næsten uberørt hen grundet den politiske situation i Zimbabwe, men de sidste år er der atter åbnet op for safari, og det giver mulighed for at opleve en fantastisk nationalpark, der endnu ser forbavsende få besøgende.

Oplev Hwange National Park

Ruinbyen Great Zimbabwe

Great Zimbabwe er den største ruinby i det sydlige Afrika. Konstruktionen begyndte i 1000-tallet, og i århundrederne der fulgte, var byen hovedstad i et stort rige. Man regner med, at op mod 18.000 mennesker boede i byen i dens storhedstid, hvilket gjorde den til en enorm by sammenlignet med områdets små landsbyer. Den første europæer til at beskrive byen var Vicente Pegado i 1531, men først op i 1800-tallet begyndte opdagelsesrejsende for alvor at besøge og kortlægge de gamle ruiner og mure, der nogle steder er over fem meter høje. I dag er ruinbyen optaget på UNESCO’s kulturarvsliste.

Grupperejser til Zimbabwe

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Rejs med Exodus til det naturskønne Zimbabwe og oplev suset ved det mægtige vandfald Victoria Falls. Men Zimbabwe har rigtig meget mere at byde på. Især i landets nationalparker, der er rige på dyreliv og storslåede landskaber. Med Exodus kan du udforske Zimbabwe på forskellig vis. Der er naturligvis safarirejser, men du kan også glide ned ad Zambezi-floden på en kanotur. Mulighederne er mange med Exodus.

Gå til Exodus

Snak Zimbabwe med os - tættere på dit eventyr

Yvonne Larsen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Zimbabwe. Så tag en snak med Yvonne Larsen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Zimbabwe.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Zimbabwe

Tidsforskel til Zimbabwe
Zimbabwe er en time foran Danmark, når vi har vintertid. Men da Zimbabwe ikke skifter mellem sommertid og vintertid, er tidsforskellen 0 timer, når vi har sommertid.

Flyvetid til Zimbabwe
Hvor lang tid tager det at flyve til Zimbabwe? Der er ingen direkte fly mellem Danmark og Zimbabwe. Typisk kræver turen to stop på vejen. På de hurtigste forbindelser tager flyveturen fra København til Victoria Falls mellem 17 og 22 timer.

Regntid og klima i Zimbabwe
Zimbabwe har et subtropisk og varmt klima med mange solskinstimer. Regntiden falder typisk fra november til februar, mens kun lidt regn falder i tørtiden fra april til september. Safari er bedst i tørtiden, når vegetationen er sparsom, og dyrene samler sig omkring de tilbageværende vandhuller.

Victoria Falls er spektakulær hele året. Men der er nogle tidspunkter, der er bedre end andre. Mod slutningen af regntiden, buldrer vandmasserne ud over kanten. Men det kan skabe så meget vanddamp, at det kan være svært at se vandfaldet. Perioden fra april til juni er bedre. Her er der stadig masser af vand i vandfaldet, men knap så meget vanddamp. Henover tørtiden falder vandstanden i floden betragtelig, og i vores efterårsmåneder er der ikke meget kraft på vandfaldet. Det ændrer sig igen, når regnen kommer og igen fylder floden med vand.

Valuta i Zimbabwe
Valutaen i Zimbabwe er Zimbabwe dollars (ZWD), men grundet voldsom inflation og devaluering over tid, bruges også amerikanske dollars, euro og sydafrikanske rand mange steder. Det er en god ide at have amerikanske dollars med i mindre sedler, da nogle mindre butikker og spisesteder kan have svært ved at give tilbage på store sedler.

Der kan hæves og veksles penge i lufthavnen og i hæveautomater i de større byer. Man skal ikke regne med at kunne betale med kreditkort på hoteller, restauranter og i forretninger ret mange steder.

Drikkepenge i Zimbabwe
Drikkepenge er meget udbredt i Zimbabwe. På safarirejser gives der typisk drikkepenge til den lokale guide og chauffør. Et beløb på mellem 8 og 12 USD per person per dag er passende de fleste steder. Ligeledes vil hotelpersonalet være taknemmelige for en dollar eller to, og på restauranter er 10-15% rigtig fint, hvis servicen har været god.

Vaccinationer til Zimbabwe
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser til Zimbabwe. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Bemærk blandt andet, at der findes malaria i Zimbabwe, samt at der er krav om gul feber-certifikat, hvis du rejser til Zimbabwe fra et land med gul feber.

Pas og visum til Zimbabwe
Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder udover opholdets varighed.

Der er visumpligt til Zimbabwe. Danske statsborgere med dansk pas kan få 3 måneders turistvisum ved ankomsten mod et gebyr. Medbring amerikanske dollars i små sedler.

Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, og MarcoPolo anbefaler altid, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Du kan også få mere information om de aktuelle regler på udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Zimbabwe
Zimbabwe har 220 volt. De fleste stik er trebenede flade stik, så du får brug for en adapter. For en liste over stiktyper verden over klik her.

Internet i Zimbabwe
Der findes internet og Wi-Fi på de fleste bedre hoteller og lodges. I de fjernere egne af landet samt i nationalparkerne kan forbindelsen dog være langsom og ustabil.

Fotografering i Zimbabwe
Zimbabwe er et fantastisk land at fotografere i, hvis du er interesseret i natur- og dyrefotografering. En god zoomlinse på 300 mm eller derover er vigtig, hvis du drømmer om at få gode dyrebilleder med hjem. Til landskabsfotografering er et polfilter en god ide. Det forstærker kontrasten og farverne i billedet. Spørg generelt om lov, før du fotograferer mennesker.

Rejseforsikring til Zimbabwe
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Billeje i Zimbabwe
Det kan ikke anbefales at leje bil i Zimbabwe. Meget bedre er det at få sammensat en rejse, hvor du bliver hentet og bragt. Så kan du koncentrere dig om oplevelserne og lade andre om at køre. Kontakt venligst vores Zimbabwe-eksperter for mere information – klik her.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel