Rejser til Vietnam

Eksotiske kulturer, Ha Long-bugten og fantastiske strande

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Få en gratis nat i Singapore

Bestiller du en rejse med MarcoPolo til Vietnam og gør stop i Singapore i mindst tre nætter, så giver vi den første nat i Singapore gratis. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Det giver også god tid til at udforske Singapores eksotiske seværdigheder, shopping i verdensklasse og fantastisk gastronomi. Se mere om Singapore.

Det eneste du skal gøre for at få den gratis overnatning i Singapore er:

   • Købe en pakkerejse med fly og mindst 10 dages landarrangement hos MarcoPolo senest den 31. marts 2019
   • Gør stop i Singapore i mindst 3 nætter på ud- eller hjemrejsen
   • Flyrejsen skal foregå med prisvindende Singapore Airlines – læs mere om Singapore Airlines.

 

Tilbuddet er betinget af pladssituationen på den ønskede flyvning.

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i Vietnam

Sejltur på Halong-bugten

Der er noget magisk over Halong-bugten, hvor tusindvis af kalkstensbjerge rejser sig op af det dybe vand. At sejle her er som at sejle rundt mellem toppene af en oversvømmet bjergkæde. Det særlige lys i bugten, de lokale fiskerbåde og den tynde tåge, der smyger sig om de grønklædte bjerge i det tidlige morgengry, giver bugten en helt særlig atmosfære.

Se mere om Halong-bugten og det nordlige Vietnam.

Hanoi

Vietnams hovedstad Hanoi er en vidunderlig by. Her mødes øst med vest samt fortiden med fremtiden i én skøn og fascinerende kosmopolitisk cocktail. Scootere suser ind og ud mellem hinanden i de små gader, hvor duften fra gadekøkkenerne fylder luften, og buddhistiske templer ligger side om side med katolske kirker og gamle franske palæer i malerisk forfald.

Læs mere om Hanoi og det nordlige Vietnam.

Bjergstammer og risterrasser

Højt mod nord hæver bjergene sig mod himlen. Rismarker, der er hugget ind i bjergsiderne, danner store mønstre i landskabet, og i de små afsidesliggende landsbyer lever Vietnams forskellige minoritetsgrupper stadig et meget traditionelt liv. Det gør markederne i denne del af landet til nogle af Vietnams mest eksotiske og farverige.

Læs mere om det nordlige Vietnam.

Kejserbyen Hué

Fra 1802 til 1945 regerede 13 kejsere af Nguyen-slægten det centrale Vietnam fra Den forbudte lilla By i hjertet af Hué, og de efterlod sig en charmerende by fyldt med smukke paladser, himmelstræbende pagoder og prægtige gravmæler. I dag er mange af Hués arkitektoniske skatte under UNESCO’s beskyttelse.

Læs mere om Hué og det centrale Vietnam.

Hoi An

Den maleriske gamle handelsby Hoi An er en stærk kandidat til titlen som Vietnams hyggeligst by. I det 17. og 18. århundrede var Hoi An blandt Sydøstasiens vigtigste handelsbyer. Men havnen sandede til, og i dag står Hoi An tilbage som et perfekt eksempel på en historisk asiatisk handelsby fyldt med hyggelige gader, farvestrålende handelshuse og gamle templer.

Læs mere om Hoi An og det centrale Vietnam.

Ho Chi Minh City

Det er i Ho Chi Minh City, at du oplever det moderne Vietnam for fuld udblæsning. Trafikken er intens, og mægtige skyskrabere hæver sig mod himlen. Men byen byder også på glimrende museer, små markeder samt lækre hoteller indrettet i smukke franske kolonitidsbygninger. Desuden er Ho Chi Minh City et godt sted at høre vietnamesernes version af Vietnam-krigen, der lokalt er kendt som Den Amerikanske Krig.

Se mere om Mekong-deltaet og det sydlige Vietnam.

Mekong-deltaet

Længst mod syd skaber Mekong-floden et gigantisk delta med utallige vandveje og småøer. Dette er en forunderlig verden, hvor transport foregår med båd og alt fra huse og benzinstationer til markeder flyder på vandet. Skibe i alle tænkelige størrelser fragter varer fra sted til sted, og på de frodige øer dyrkes tropiske frugter i de små landbrug.

Se mere om Mekong-deltaet og det sydlige Vietnam.

Badeferie i Vietnam

Vietnams lækre strande indbyder til badeferie og afslapning i vandkanten. Tropeøen Phu Quoc er et godt bud, hvis du drømmer om hvide sandstrande og noget af Vietnams bedste dykning og snorkling. Hoi An er perfekt, hvis du ønsker at kombinere badeferien med store kultur- og naturoplevelser. Men vil du virkelig væk fra det hele og lade dig forkæle i eksklusive omgivelser, bliver det næppe bedre end L’Alyana i Ninh Van Bay.

Se mere om L’Alyana ved Ninh Van Bay.

Grupperejser til Vietnam

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Exodus tilbyder flere spændende grupperejser til Vietnam. Rejs for eksempel fra nord til syd og oplev landets største seværdigheder. Du kan også tage på vandretur gennem de smukke, grønne landskaber eller spænde cykelhjelmen og møde den lokale befolkning, når du cykler ad små veje til landets sjældent besøgte afkroge.

Gå til Exodus

Snak Vietnam med os - tættere på dit eventyr

Karin Rasmussen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Vietnam. Så tag en snak med Karin Rasmussen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Vietnam.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Vietnam

Tidsforskel til Vietnam:
Vietnam er 5 timer foran Danmark, når vi har sommertid. Men da vietnameserne ikke skifter mellem sommertid og vintertid, er Vietnam 6 timer foran Danmark, når vi stiller uret tilbage til vintertid.

Flyvetid til Vietnam:
Hvor lang tid tager det at flyve til Vietnam? Der er ingen direkte rutefly mellem Danmark og Vietnam. Men flere selskaber kan klare turen til Vietnam på omkring 15 timer med et enkelt stop. En mulighed kunne være at bryde rejsen op med et par dage i eksempelvis Dubai, Singapore eller Bangkok på vejen. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Du får også flere eksotiske oplevelser med hjem.

Regntid og klimaet i Vietnam
Hvornår skal man rejse til Vietnam? Det nordlige Vietnam har subtropisk klima, mens det sydlige har tropisk klima. Det betyder lunt vejr året rundt med temperaturer fra omkring 20 grader til 32 grader. Tørtiden falder typisk i vinterhalvåret fra november til marts i både det nordlige og det sydlige Vietnam. I det centrale Vietnam falder tørtiden typisk fra januar til august. Vejret er dog ret uforudsigeligt i Vietnam, da monsuner kan komme ind fra havet med stærk vind og regn.

Sprog i Vietnam
Det officielle sprog er vietnamesisk. Der er dog stor forskel på dialekterne i forskellige egne af landet. Op mod 80% af de vietnamesiske ord er af kinesisk oprindelse, men de er med tiden blevet ændret til deres nuværende vietnamesiske form. Langt størstedelen af vietnameserne kan derfor ikke forstå kinesisk. Mange af de etniske grupper i bjergområderne har deres eget sprog som modersmål og taler kun vietnamesisk som andet sprog. Engelsk er også udbredt i turistområderne.

Valuta i Vietnam:
Møntfoden i Vietnam er dong (VND). Dong kan ikke veksles uden for Vietnam, da valutaen ikke må udføres. Der er derfor bedst at medbringe amerikanske dollars eller euro og så veksle efter ankomsten. Der findes også hæveautomater over det meste af landet. Men der kan være restriktioner på, hvor meget der kan hæves ad gangen. Bedre hoteller og restauranter i de større byer tager typisk imod kreditkort. Men små butikker gør ikke. Så det er altid en god ide at have kontanter ved hånden.

Drikkepenge i Vietnam:
Drikkepenge er almindeligt i Vietnam. Der gives generelt drikkepenge på restauranter, hoteller samt til lokalguider og chauffører. Et passende beløb på en restaurant vil være cirka 10% af regningen. Regn med cirka 200.000 VND til guider efter en sightseeingtur plus cirka det halve til chaufføren.

Vaccinationer til Vietnam
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Vietnam. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Malaria forekommer i store dele af landet. Det er påkrævet at have gul feber-certifikat, hvis du rejser til Vietnam efter at have opholdt dig i et område med gul feber.

Pas og visum til Vietnam
Dit pas skal være gyldigt i mindst 90 dage fra indrejsetidspunktet.

Der er ikke visumpligt til Vietnam for ferierejser under 15 dage, hvis du har gyldig returbillet ud af landet indenfor de 15 dage. Der skal være gået minimum 30 dage siden udrejsen fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold i landet. For rejser over 15 dage skal der ansøges om visum inden indrejse. Dette kan gøres online. Du kan finde de seneste oplysninger omkring visum til Vietnam på Udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Vietnam
200 volt AC. Dog 110 volt enkelte steder. Nogle steder vil du kunne klare dig uden en adapter, mens den er nødvendig andre steder. Så det er en god ide at medbringe en hjemmefra eller købe en adapter i Vietnam. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet i Vietnam
Der findes internet og Wi-Fi på langt de fleste hoteller og lodges i Vietnam. Også en del restauranter og caféer er kommet med på Wi-Fi-bølgen, om end forbindelsen til tider kan være langsom og ustabil i de mere afsidesliggende områder af landet.

Fotografering i Vietnam
Vietnam er et utrolig fotogent land, så medbring rigeligt med hukommelseskort til kameraet. Det er tilladt at tage billeder langt de fleste steder, men det er altid en god ide at spørge om lov, inden du fotograferer mennesker. Strategiske mål såsom lufthavne, broer og militære anlæg bør man aldrig fotografere på rejser.

Rejseforsikring til Vietnam
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel