Rejser til Tanzania

Zanzibar, Kilimanjaro og safari i verdensklasse

Rejs med MarcoPolo til Tanzania, og tag på trekking til toppen af Kilimanjaro, på safari over de endeløse savanner eller på tropisk badeferie på Zanzibar.

Det er i Tanzania, at du finder det Afrika, du kender fra alverdens naturprogrammer på TV. Det Afrika, hvor store dyreflokke vandrer over endeløse savanner, og geparder ligger på lur i det solbrune græs. Det er her, elefantflokke sørger fra vandhul til vandhul ad gamle stier, og natten genlyder af hule løvebrøl. Du kan tilmed bo på nogle af Afrikas bedste lodges, og derved komme helt tæt på naturen uden at gå på kompromis med komforten. Nationalparker som Serengeti og Ngorongoro er med rette verdensberømte. Men også mindre kendte parker som Tarangiri, Selous og Mahale byder på safari i verdensklasse.

Flere naturoplevelser venter ved Kilimanjaro. Trods bjerget, med sine 5.895 meter, er Afrikas højeste, kræver det ingen intet specielt udstyr eller erfaring at bestige. Blot masser af eventyrlyst og almindelig god form. Eller kom helt ned i gear på tropeøen Zanzibar, hvor hvide sandstrande kærtegnes af turkisblåt vand, og lækre resorts indbyder til afslapning og forkælelse i vandkanten.

Mulighederne er mange på en rejse til Tanzania, og det kan være svært at vælge. Men heldigvis kender vores rejsekonsulenter Tanzania særdeles indgående, og de hjælper hellere end gerne med at sammensætte den perfekte Tanzania rejse baseret på dine individuelle ønsker.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i Tanzania

Badeferie på Zanzibar

Zanzibar er som taget ud af en dagdrøm. Strandene er præcis lige så smukke, som de ser ud på billeder, og under havoverfladen gemmer sig rige koralrev. Du kan tilmed bo på nogle af de bedste strandresorts i Afrika og glæde dig til lækre middage i de lune tropeaftener under stjernerne.

Se mere om Zanzibar

Krydderiøen Zanzibar

Også væk fra kysten har Zanzibar meget at byde på. Her kan du besøge gamle krydderiplantager og udforske den historiske by Stonetown, som byder på et charmerende sammensurium af afrikanske, muslimske og østasiatiske kulturer. Besøg byens markeder, gå en tur langs havnepromenaden, og oplev de mange historiske bygninger fra dengang Zanzibar var et vigtigt knudepunkt i den lukrative krydderihandel.

Se mere om Zanzibar

Safari i Tanzania

Tanzania er et af verdens bedste safarilande. Dyrelivet er uovertruffet, og landskaberne varierer fra endeløse, solbagte savanner over tætte skove til himmelstræbende bjerge. Midt i den vilde natur ligger nogle af Afrikas bedste safarilodges, der byder på masser af komfort og forkælelse mellem safariturene, hvor du tager på udkig efter de vilde dyr.

Bestig Kilimanjaro

At nyde solopgangen over Afrika fra toppen af Kilimanjaro er en ubeskrivelig oplevelse. Men turen derop er mindst lige så spændende. Der er flere forskellige ruter at vælge imellem, der alle tager omkring seks dage. Undervejs oplever du, hvordan naturen ændrer sig fra tætte skove til åbne landskaber med lav vegetation. Højere oppe forsvinder vegetationen helt, og nær toppen vandrer du gennem nøgne, stenede månelandskaber.

Se mere om at bestige Kilimajaro med vores søsterselskab Exodus

Grupperejser til Tanzania

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Exodus tilbyder en række forskellige rundrejser i Tanzania. Drømmer du om at Kilimanjaro, kan du vælge mellem flere forskellige ruter. Exodus er eksperter i bestigning af Afrikas højeste bjerg, og guiderne er fantastiske til at få folk med helt op til toppen. Der er naturligvis også mulighed for at skrue tempoet lidt ned og tage på en klassisk safari i Serengeti eller slappe af på Zanzibars smukke strande. Mulighederne er mange med Exodus, og du kan helt sikkert finde en grupperejse, der passer til dine ønsker.

Gå til Exodus

Snak Tanzania med os - tættere på dit eventyr

Peter Schou deler hellere end gerne ud af sin store viden om Tanzania. Så tag en snak med Peter Schou om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Tanzania.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Tanzania

Tidsforskel til Tanzania
Tanzania er 1 time foran Danmark, når vi har sommertid. Men da Tanzania ikke skifter til vintertid, er tidsforskellen 2 timer, når vi har vintertid.

Flyvetid til Tanzania
Hvor lang tid tager det at flyve til Tanzania? Der findes ikke direkte fly fra Danmark til Tanzania. Men flere flyselskaber kan klare turen med ét stop til enten Kilimanjaro eller Zanzibar. De hurtigste forbindelser tager typisk omkring cirka 14 timer til Zanzibar og cirka 17 timer til Kilimanjaro, der er udgangspunkt for safari samt bestigning af Kilimanjaro.

Regntid og klimaet i Tanzania
Vejret i Tanzania er tropisk. Men der er store regionale forskelle. Klimaet på Zanzibar og langs kysten byder på høje temperaturer og høj luftfugtighed året rundt. Regntiden på Zanzibar falder typisk fra midt i marts til og med maj samt i mindre grad i november og december. Klimaet i Serengeti, Ngorongoro og de andre nationalparker væk fra kysten er køligere og mere tørt. Regntiden falder også her midt i marts til og med maj. Juni til oktober er det vinter med temperaturer ned omkring 15 grader og varme, solrige dage. Dette er perfekt til safari. Januar og februar er også gode safarimåneder i Tanzania, om end temperaturerne vil være højere. Kilimanjaro kan bestiges året rundt.

Sprog i Tanzania
Det officielle sprog i Tanzania er Swahili. Men engelsk er også udbredt. Især i de områder, hvor rejsende ofte kommer, vil det ikke være svært at gøre sig forståelig på engelsk.

Valuta i Tanzania
Valutaen i Tanzania er Tanzania shilling (TZS), men amerikanske dollars bliver også accepteret en del steder. Bare sørg for, at sedlerne er relativt nye. Der findes både vekselbureauer samt hæveautomater i de fleste større byer i Tanzania samt i lufthavnene. Men der er ingen garanti for, at automaterne virker. Kreditkort accepteres typisk kun som betalingsmiddel på de bedste lodges og restauranter samt i store souvenirbutikker. Ofte tages 5-10% i kommission ved betaling med kreditkort. Så det er altid en god ide at have kontanter, når du handler og spiser lokalt.

Drikkepenge i Tanzania
Lønningerne er lave i Tanzania, så drikkepenge vil uden tvivl blive værdsat af både piccoloen, rengøringsdamen, tjeneren osv. På safari forventes det, at man giver drikkepenge til chauffører og guider. Jo dyrere en lodge, du bor på, jo mere forventes typisk i drikkepenge. En guideline kunne være fra 20 amerikanske dollars til guiden pr. person pr. dag og cirka det halve til chaufføren. Giv gerne mere, hvis servicen har været god.

Vaccinationer til Tanzania
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Tanzania. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Der er krav om gul feber certifikat, hvis du rejser til Tanzania fra et land med gul feber. Malaria er udbredt i Tanzania, så det er vigtigt, at du tager dine forbehold.

Pas og visum til Tanzania

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen.

Danske statsborgere med dansk pas kan få visum ved ankomsten til de tre internationale lufthavne Dar es Salaam, Zanzibar og Kilimanjaro. Men visum kan også søges på Tanzanias ambassade i Stockholm inden afrejse.

Visumreglerne kan dog ændre sig med kort varsel, og som rejsende er det dit ansvar at tjekke de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan få mere information om de aktuelle regler på udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Tanzania
Stikkene i Tanzania er typisk med tre firkantede ben som i England, så du får brug for en adapter. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet i Tanzania
Der findes internet og wi-fi på de fleste gode hoteller og lodges. Kvaliteten svinger dog, og især på lodges langt ude i naturen må du ikke have de store forventninger til hastigheden og stabiliteten.

Fotografering i Tanzania
Tanzania er et fantastisk land at fotografere i. Især hvis du er interesseret i natur- og dyrefotografering. En god zoomlinse på 300 mm eller derover er vigtig, hvis du drømmer om at få gode dyrebilleder med hjem. Skal havet omkring Zanzibar have den helt rigtige blå farve på billederne, er et polfilter en god ide. Det forstærker kontrasten og farverne i billedet. Spørg generelt om lov, før du fotograferer mennesker.

Rejseforsikring til Tanzania
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel