Rejser til Sydafrika

Vin, kultur og safari i verdensklasse

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplev Sydafrika

De største oplevelser i Sydafrika

Safari i Sydafrika

Ingen rejse til Sydafrika uden safari. Heldigvis byder Sydafrika på en række fantastiske nationalparker, der gør det muligt at opleve Afrikas ikoniske dyreliv på helt tæt hold uden at gå på kompromis med komforten. Kruger er klart den mest populære og kendte nationalpark. Men det er værd at overveje et besøg i en af de mindre kendte parker. Det kunne være Madikwe nær grænsen til Botswana, hvor landskaberne er mere åbne end i Kruger, hvilket gør det lettere at observere dyrene. Et andet godt bud er oversete Sanbona nær Cape Town, der fokuserer på dyr, der oprindeligt levede i denne del af landet. Deriblandt de kendte Big 5. Eller kom helt væk fra civilisationen i Tswalu, hvor Kalahari-ørkenen viser sig i al sin pragt med uendelige horisonter og et forbavsende rigt dyreliv.

Blyde River Canyon på Panorama-ruten

Få landskaber i Sydafrika er så åndeløst smukke som Blyde River Canyon, hvor floden har skåret sig ned i klipperne og skabt en mægtig kløft i landskabet. Men dette er kun ét blandt mange fine steder langs Panorama-ruten. Bourke’s Luck Potholes og de smukke Lisbon- og Berlin Falls er også et stop værd. Det samme er udsigtspunktet God’s Window, der også byder på fantastiske udsigter. Helt andre oplevelser venter i den lille by, Pilgrim’s Rest, hvor man i 1873 opdagede landets største guldforekomster. Guldet er for længst sluppet op, men byen står tilbage som minde om de gamle guldgraverdage.

Se mere om Panorama-ruten her.

Cape Towns seværdigheder

Med sin beliggenhed mellem Atlanterhavet og dramatiske fladtoppede bjerge er Cape Town blandt verdens smukkest beliggende storbyer. Det er også en meget spændende by fyldt med muligheder og kontraster. I Cape Towns townships får du et fascinerende indblik i det moderne Sydafrika på godt og ondt, mens eksklusive strandforstæder som Camps Bay viser helt andre sider af storbyen. Du kan også dykke ned i historien på Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 27 år, eller nyde blomsterpragten i byens botaniske have. Udsigten over byen og havet fra Table Mountain er også et must. Eller tag turen til Kap Det Gode Håb enten med guide eller i egen bil. Det er en smuk tur langs dramatiske klippekyster, forbi små pingvinkolonier og gennem hyggelige historiske byer.

Se mere om Cape Towns mange muligheder

Garden Route i bil

Den smukke kyststrækning fra Cape Town til Port Elizabeth indbyder til et ægte kør-selv-eventyr i bil. Her ligger hyggelige kystbyer som perler på en snor, og mellem byerne er der rig mulighed for at udforske den frodige natur. Spis østers på havnen i Knysna, se hvaler ved Hermanus og nyd stemningen i eksklusive kystbyer som Plettenberg. Oplevelserne fuldendes af overnatninger på charmerende Bed & Breakfasts, der emmer af ægte sydafrikansk gæstfrihed.

Se mere om Garden Route

Vinlandet

Uden for Cape Town fyldes de frodige, bakkede landskaber med vinmarker og historiske vingårde. Mange er åbne for besøgende, og det er altid hyggeligt at få sig en sludder med de lokale vinbønder, mens man smager på den seneste høst. Vinlandet kan besøges på en dagstur fra Cape Town. Men er du interesseret i vin, kan du sagtens bruge adskillige dage på at udforske området. Der er tilmed glimrende steder at bo. Blandt andet i de små, hyggelige byer Stellenbosch, Tulbagh, Wellington og Franschhoek, der også byder på forrygende restauranter og masser af stemning. Dette er et godt sted at leje en cykel og trille gennem de smukke landskaber i dit eget tempo. Eller hop på den gamle sporvogn The Wine Tram fra Franschhoek, der fører dig til en række af områdets bedste vingårde.

Se mere om Vinlandet

Route 62 fra Oudtshoorn til Montagu

Denne vejstrækning løber inde i landet og regnes for at være blandt de smukkeste i Sydafrika. Turen viser helt andre side af Sydafrika end Garden Route langs kysten, og landskaberne skifter løbende karakter undervejs. Fra de golde, åbne vider med strudsefarme omkring Oudtshoorn fortsætter vejen over snoede bjergpas mod Vinlandets frodige, grønne bakker. Undervejs passerer du en række mindre kendte vinområder som Montagu, Bonnievale og Robertson, hvilket har givet vejen kælenavnet ”Verdens længste vinrute”. Du vil også opleve masser af små gårdbutikker kaldet pad stals, hvor lokale sælger alt fra kirsebærtærter til antikviteter. Et obligatorisk stop er Ronnies Sex Shop, der intet har med sex at gøre. Her oplever du virkelig Sydafrika fra sin mest skæve side.

Togrejse med legendariske Rovos Rail

Der er noget særligt over at køre med tog. Den sagte lyd og togets rytmiske bevægelser. De varierede landskaber, der glider forbi uden for vinduet, og masser af tid til fordybelse. Rovos Rail er ikke noget almindeligt tog. Det femstjernede hotel på hjul fanger på bedste vis nostalgien fra tidligere tiders store togrejser. Kupéerne er overdådigt indrettet, og måltiderne serveres i den smukke restaurantvogn. Du kan også nyde udsigten fra de behagelige lænestole i observationsvognene eller få dig en snak med de øvrige passagerer i loungevognen, mens toget stille og roligt triller mod nye store oplevelser. En mere behagelig og stemningsfuld måde at rejse gennem Sydafrika er svær at forestille sig.

Se forslag til rejse med Rovos Rail

Ukendte KwaZulu Natal

Få rejsende finder vej til provinsen KwaZulu Natal langs Sydafrikas østkyst. Men det er synd, for området byder både på storslået natur, rigt dyreliv og en fascinerende historie. Dette var zulu-folkets gamle hjemland, og kulturen kan stadig opleves i nogle dele af området. Det samme kan levn fra de slag mellem nybyggerne og de frygtede zulu-krigere. Men for de fleste er naturen KwaZulu Natals helt store trækplaster. Kig efter næsehorn i Hluhluwe-Imfolozi, og nyd synet af elegante geparder på en luksussafari i Phinda eller Thanda. Du kan også tage på vandretur i Drakensberg dramatiske bjerglandskaber og svømme med hvalhajer i iSimangaliso Wetland Park. Begge steder er optaget på UNESCO’s kulturarvsliste for deres enestående natur. Fra maj til juli udspiller et af naturens helt store dramaer sig i havet ud for KwaZulu Natal, når gigantiske flokke af sardiner svømmer op langs kysten med søløver, suler, hajer, brydeshvaler, delfiner og et væld af andre rovdyr i hælene.

Se mere om KwaZulu Natal

Badeferie i Sydafrika

Med en så lang kystlinje som Sydafrikas, må det være oplagt at kombinere de mange oplevelser med en badeferie. Strande er der masser af i Sydafrika, men alligevel er Sydafrika måske ikke helt så oplagt til badeferie alligevel. Stranden omkring Cape Town og Western Cape har roligt vand, men det er koldt. Samme kolde havstrømme fortsætter hele vejen op langs Sydafrikas vestkyst. Sydkysten og østkysten derimod har glæde af varme havestrømme. Men her kan bølgerne ofte være ganske høje. Når alt dette tages i betragtning, hvor kan man så tage på badeferie i Sydafrika? Byerne Umhlanga og Balito nord for Durban i KwaZulu Natal er gode bud. Men den bedste strand i Sydafrika er Kosi Bay helt oppe ved grænsen til Mozambique. Alternativt kunne du jo overveje at kombinere oplevelser i Sydafrika med badeferie i enten Mozambique eller på Mauritius.

Se forslag på en rejse med safari Sydafrika og badeferie i Mozambique.

Sydafrikanerne selv

Endelig må man ikke glemme sydafrikanerne selv. Deres enorme gæstfrihed og tydelige kærlighed til deres smukke land er en stor del af oplevelsen. Overalt tages du imod med åbne arme, og bor du på små private guesthouses og privatejede lodges frem for store kædehoteller, vil du hurtigt føle dig som en del af familien. Ligeledes er det en livsbekræftende oplevelse at besøge et township og opleve den kreativitet, gejst og gå-på-mod, folk møder hverdagen med – også selvom de ikke har ret meget.

Udvalgte hoteller i Sydafrika

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. Disse hoteller er nøje udvalgte af vores Sydafrika-eksperter fordi, de giver dig den helt perfekte kombination af stemning, komfort og sjæl.

Grupperejser til Sydafrika

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Rejs med Exodus til Sydafrika, og oplev en fantastisk natur og et rigt dyreliv. Tag på cykeltur igennem det smukke landskab, safari blandt de mange vilde dyr eller på vandreture i de spektakulære landskaber. Exodus har et stort udvalg af grupperejser i Sydafrika, og du kan derfor uden tvivl finde en rejse efter din smag.

Gå til Exodus

Snak Sydafrika med os - tættere på dit eventyr

Karin Rasmussen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Sydafrika. Så tag en snak med Karin Rasmussen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Sydafrika.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Sydafrika

Tidsforskel til Sydafrika:
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika, når vi har sommertid. Men da sydafrikanerne ikke bruger vintertid, er Sydafrika en time foran os, når vi stiller uret tilbage til vintertid.

Flyvetid til Sydafrika:
Hvor lang tid tager det at flyve til Sydafrika? Der er ingen direkte rutefly mellem Danmark og Sydafrika. Men flere selskaber kan klare turen til Cape Town med et enkelt stop på omkring 15 timer. En mulighed kunne være at bryde rejsen op med et par dage i eksempelvis Dubai eller på Mauritius på vejen. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Du får også flere eksotiske oplevelser med hjem.

Regntid og klimaet i Sydafrika
Hvornår skal man rejse til Sydafrika? Sydafrika kan besøges hele året, og landet er kendt for sit varme og solrige klima. Men der er forskelle fra område til område. Cape Town, Garden Route og resten af det sydlige Sydafrika får mest regn i perioden fra april til september. Derfor er december til marts gode måneder at besøge denne del af landet. Det nordlige og nordøstlige Sydafrika med Kruger National Park, Johannesburg, Panoramaruten og KwaZulu Natal får derimod mest regn fra november til marts. Maj til september er derfor gode måneder at besøge denne del af landet. Især slutningen af tørtiden i august og september er fantastisk til safari. Vegetationen er tynd, og mange dyr samler sig omkring de få tilbageværende vandhuller.

Sprog i Sydafrika
Sydafrika har 11 officielle sprog. Men engelsk tales af langt de fleste sydafrikanere.

Valuta i Sydafrika
Møntfoden i Sydafrika er Rand (ZAR). Der findes både vekselbureauer samt hæveautomater overalt i Sydafrika samt naturligvis i alle store lufthavne. Kreditkort kan bruges mange steder. Men det er altid en god ide at have kontanter også til de situationer, hvor kreditkortet ikke kan bruges.

Drikkepenge i Sydafrika:
Det er kutyme at give drikkepenge i Sydafrika. Omkring 10% er passende på restauranter og til taxa-chauffører. På guidede ture kan disse satser bruges som retningslinjer:

City guider:
Privat tranfer: ZAR 50 pr. transfer
Private halvdagsture: ZAR 100 pr. tur
Private heldagsture: ZAR 200 pr. tur

På safari:
Ranger/guider: ZAR 150 pr. par pr. dag
Tracker: ZAR 110 pr. par pr. dag
Butler: ZAR 110 pr. par pr. dag
Lodge-personale: ZAR 110 pr. par pr. dag

Vaccinationer til Sydafrika
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Sydafrika. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Malaria forekommer i nogle dele af landet. Blandt andet i området omkring Kruger National Park. Det er påkrævet at have gul feber-certifikat, hvis du rejser til Sydafrika efter at have opholdt dig i et område med gul feber.

Pas og visum til Sydafrika
Dit pas skal være gyldigt 30 dage ud over opholdets varighed. Der skal minimum være 2 blanke sider i passet.

Der er visumpligt til Sydafrika. Danske statsborgere med dansk pas kan få 90 dages turistvisum ved ankomsten.

Bemærk at der gælder særlige regler for børn, der ikke rejser med begge deres legale værger. Her er det vigtigt, at have papirarbejdet i orden inden ankomsten.

Visumregler kan dog hurtigt ændre sig. Du kan finde de seneste oplysninger omkring visum til Sydafrika på Udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Sydafrika
200/240 volt AC, 50Hz. Du skal typisk bruge en adapter, som nemt kan købes i Sydafrika. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet i Sydafrika
Der findes internet og Wi-Fi på langt de fleste hoteller og lodges, om end forbindelsen kan være langsom og ustabil i de mere afsidesliggende områder af landet.

Fotografering i Sydafrika
Sydafrika er et utrolig fotogent land, så medbring rigeligt med memory cards til kameraet. De kan være svære at købe i safariområderne. Langt de fleste steder er det helt i orden at fotografere, men det er altid god skik at spørge om lov, før du fotograferer mennesker. Rejser du med et spejlreflekskamera, er en god telelinse på mindst 300 mm en stor fordel, hvis du drømmer om at få gode dyrebilleder med hjem.

Rejseforsikring til Sydafrika
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel