Safari, Zululand og Drakensberg

KwaZulu Natal er uden tvivl en af Sydafrikas mest oversete provinser. Det til trods for, at den er en af landets absolut smukkeste. På denne rejse får du rig mulighed for at opleve noget af det bedste, som dette naturskønne område af Sydafrika har at byde på.

Du starter med tre dages ultimativ safari på en lækker førsteklasses safarilodge, der ligger med en fantastisk udsigt over et af Sydafrikas ældste beskyttede naturområder; Hluhluwe iMfolozi. Her lever både løver, leoparder, elefanter, bøfler og en lang række af Afrikas andre ikoniske dyr. Men især er området kendt for sine hvide næsehorn, der er særligt gode chancer for at opleve i Hluhluwe iMfolozi.

Herfra fører rejsen dig i bil ind i hjertet af Zululand, hvor de næste to nætter tilbringes på en hyggelig lodge, der også ligger med en forrygende udsigt. Herfra er der rig mulighed for at fordybe sig både i zulu-kulturen samt den sydafrikanske historie, da det var i dette område de berømte zulu-krige blev udkæmpet. Fra Zululand sættes kursen mod Drakensberg, hvor du med to hele dage til rådighed har tid til at udforske denne dramatiske bjergkæde både i bil, til fods eller måske på hesteryg. Rejsen afsluttes med luksusbadeferie ved Umhlanga på et af Sydafrikas mest legendariske badehoteller.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se video fra The Oyster Box Hotel her

Dagsprogram

I flyver fra med et flyskift undervejs Danmark til Johannesburg i Sydafrika, hvor I ankommer den efterfølgende morgen.

Ved ankomsten til Johannesburg skifter du fly og fortsætter til byen Richards Bay. Her står en lejebil klar til dig i lufthavnen, så du kan køre det sidste stykke til vildtreservatet Hluhluwe iMfolozi. Vel fremme indlogeres du Rhino Ridge; en lækker førsteklasses safarilodge beliggende på en bjergside med en storslået udsigt over den vilde natur. Lodgen emmer af safaristemning, og de komfortable værelser byder på masser af plads, gode faciliteter og lækre badeværelser med regnbruser. Samme safaristemning går igen i de hyggelige fællesområder samt på den store terrasse med udsigt over nationalparken. Alle måltider og daglige safariaktiviteter er inkluderet under opholdet, og du har rigtig meget at glæder dig til.
Distance: Ca. 100 km fra Richard Bay til Rhino Ridge

Sydafrika - KwaZulu Natal - Hluhlluwe Imfolozi - Rhino Ridge Safari Lodge

De næste dage står i safariens tegn. I det tidlige morgengry og i eftermiddagssolens bløde lys kører du på “game-drive” i parkens storslåede natur. Alle de kendte afrikanske dyr lever her. Løver jager i lysningerne, leoparder slapper af i trækronerne, og elefanter vandrer ad gamle stier fra vandhul til vandhul. Her har de selskab af zebraer, giraffer og antiloper af forskellig art. Også flodheste holder til i vandhullerne, hvor de gryntende følger med i aktiviteterne på bredden. Geparder og hyæner ses også af og til, og en sjælden gang imellem observeres afrikanske vildhunde i parken. Men det er og bliver det hvide næsehorn, der har en helt særlig position i parken. Hluhluwe iMfolozi blev oprettet i starten af det 20. århundrede som et sidste forsøg på at rede det hvide næsehorn, der var på randen af udryddelse. Missionen lykkedes, og det er kun takket være den dedikerede indsats i Hluhluwe-IMfolozi, at hvide næsehorn stadig kan opleves i det sydlige Afrika. De er gode chancer for at se et par af parkens cirka 1.800 hvide næsehorn, og med held får du måske også øje på det sorte næsehorn.
De varme timer midt på dagen kan tilbringes med afslapning på lodgen. For eksempel over en kølig drink på terrassen med udsigten over de omkringliggende landskaber, eller forkæl dig selv med en massage i spa-afdelingen. Ofte vil lodge arrangere forskellige ekstra aktiviteter, som det er muligt at tilmelde sig mod et beløb. Disse kan rangere fra guidede gåture til kulturelle arrangementer med fokus på den lokale zulu-kultur.

Sydafrika - KwaZulu Natal - Hluhlluwe Imfolozi - Rhino Ridge Safari Lodge

Der er tid til en sidste safari kørsel i Hluhluwe iMfolozi inden morgenmaden, hvorefter du sætter kursen gennem de smukke landskaber ind i hjertet af Zululand til Isandlwana Lodge. Lodgen ligger højt i landskabet med udsigt over åbne vidder og bjergene i baggrunden. Lodgen består af blot 12 komfortable værelser samt et hyggeligt fællesområde med pool og en stor, indbydende veranda. Også her er opholdet med fuldpension, og du kan se frem til lækker hjemmelavet sydafrikansk mad serveret med lokale vine i den hyggelige stråtækte fællesbygningen.
Distance: ca. 200 km fra Rhino Ridge til Isandlwana Lodge.

Sydafrika - KwaZulu Natal - Battlefields - Isandlwana Lodge

På lodgen er der mulighed for at købe en række forskellige udflugter, hvis du har lyst. Denne del af Sydafrika spiller en helt særlig rolle i landets nationale bevidsthed. Det var her, mange af de store slag i Ango-Zulu-krigene blev udkæmpet, og landskaberne omkring lodgen er fyldt med historier om dramatiske slag og modige krigere. Ikke mindst slaget ved Isandlwana, hvor en zuluhær den 22. januar 1879 udslettede den teknologisk overlegne britiske styrke under ledelse af kommandant Henry Pulleine. Et andet vigtigt slag fandt sted samme dag ved Rorke’s Drift. Det er muligt at besøge de gamle slagmarker med en guide, der kan bringe historien til live, så du næsten kan lugte krudtstøvet og hører Zulu-krigerne komme væltende ned fra bakkerne. Zulu-folket er her stadig, og en anden mulighed kunne være et besøg i en nutidig zulu-landsby. Her bydes du velkommen og hører om zulu-kulturen, der stadig holder fast ved en del af deres gamle traditioner. Du er naturligvis også velkommen til at tilbringe dagen på lodgen eller udforske området i din egen bil, hvis du foretrækker det.

Sydafrika - KwaZulu Natal - Battlefields - Isandlwana Lodge

Efter morgenmaden fortsættes mod de imponerede Drakensberg-bjerge, der rejser sig om en mur op mod grænsen til Lesotho. Her indlogeres du på en af områdets bedste lodges, Montusi Mountain Lodge. Lodgen ligger mellem bølgende grønne bakker med bjergene i baggrunden og består af en stor, charmerende hovedbygning med reception, restaurant, terrasse, bar, lounge og massage-rum. Hver af de 16 suiter er indrettet i individuelle villaer, der ligger spredt ud på det store område. Gennem de seneste 10 år har man fra lodgens side gjort et stort arbejde for at beskytte naturen i denne del af Drakensbjergene, hvilket har betydet, at flere forskellige fugle- og dyrearter, der tidligere var forsvundet, er vendt tilbage til området.
Her er der masser af fred og ro, og lodgen er det perfekte sted at slappe af efter udforskning af bjergene. Morgenmad og middag er inkluderet i opholdet, så allerede i aften kan du sætte dig til rettet til den første lækre middag i restaurantens hyggelige omgivelser.
Distance: ca. 250 km fra Zululand til Montusi Mountain Lodge.

Sydafrika - KwaZulu Natal - Drakensberg

Dagene er frie til at udforske Drakensberg, der er enhver naturelskers paradis. Drakensberg betyder ”Dragebjergene”, men zuluerne kalder området for Quuathlamba, hvilket betyder ”Barrieren af Spyd”. Zulu-navnet er mest rammende for de forrevne, skarpe bjerglandskaber, der rejser sig på grænsen mellem Sydafrika og nabolandet Lesotho. Bjergkæden byder på dramatisk natur med usædvanlig skønhed, og flere steder fortæller velbevaret klippekunst om San-folkets levemåde og trosforestillinger på dette sted for tusindvis af år siden. Udover at være et fantastisk sted for flotte vandreture, byder Drakensberg også på spektakulære køreture, såvel som ridning og fiskeri. Hvordan du vælger at bruge dagene er helt op til dig. Mulighederne er mange, og både Royal Natal National Park og Giants Castle Game Reserve kan nås på dagsture i bil fra lodgen.

Sydafrika - KwaZulu Natal - Drakensberg

Nyd en stille og rolig morgen i de smukke omgivelser, inden det er tid at forlade bjergene og køre mod kystbyen Umhlanga lige nord for Durban. Vel fremme indlogeres du på The Oyster Box Hotel. Et overdådigt 5-stjernet luksushotel, der kan føre sin historie helt tilbage til 1863. Den nuværende bygning er dog fra 1950erne, men den historiske stemning er intakt med stor lysekroner, trapper med støbejernsgelænder og klassiske møbler. Komforten er dog helt på højde med nutidens standard, og på den måde kombinerer Oysterbox Hotel på smukkeste vis moderne luksus med stemningen fra et ægte badehotel. Hotellet ligger direkte på stranden, og udsigten over havet og det lokale fyrtårn fra poolområdet bliver ikke bedre. Alt dette har sikret hotellet et væld af priser. Blandt andet titlen som Sydafrikas bedste hotel flere gange.
Distance: ca. 300 km fra Montusi Mountain Lodge til Umhlanga

Sydafrika - Umhlanga - The Oyster Box Hotel

Dagene er frie til at slappe af på hotellet og i de skønne omgivelser. Foruden poolområdet, byder hotellet på adskillige restauranter og caféer med alverdens fristelser. Du kan også forkæle dig selv i spaen og se en film i hotellets egen biograf. Du har stadig bilen til rådighed, så hvis du får lyst til at udforske nærområdet, er der også mulighed for det.

Sydafrika - Umhlanga - The Oyster Box Hotel

Efter morgenmaden er det tid at tage afsked med Umhlanga og køre mod King Shaka International Airport. Her afleveres bilen, og hjemrejsen begynder.
Distance: ca. 20 km. fra Umhlanga til King Shaka International Airport.

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
11 jan 2019 - 30 apr 2019
ved 2 voksne
fra 24.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 maj 2019 - 10 dec 2019
ved 2 voksne
fra 25.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
11 dec 2019 - 10 jan 2020
ved 2 voksne
fra 26.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
11 jan 2020 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 25.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Richards Bay og retur Durban
 • Lufthavnsskatter- afgifter
 • 12 dages billeje, Toyota Etios el. lign. inkl. fri km, alle forsikringer samt GPS
 • 3 nætter i safari room på Rhino Ridge Safari Lodge inkl. alle måltider
 • 2 game drives pr. dag og forfriskninger på game drives på Rhino Ridge Safari Lodge
 • 2 nætter på Isandlwana Lodge inkl. helpension
 • 3 nætter på Montusi Mountain Lodge inkl. morgen- og aftensmad
 • 3 nætter på The Oyster Box Hotel inkl. morgenmad
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Sydafrika

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Sydafrika

Vi kender de skønneste steder i Sydafrika og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel