Safari, Soweto og Mozambique

Sydafrika er et perfekt rejsemål året rundt men ikke mindst til en eksotisk sommerferie. Især den nordlige del af landet, hvor vejret er tørt og solrigt i vores sommermåneder. Dette giver optimale betingelser for safari.  Vegetationen er mere sparsom i tørtiden, og dyrene samler sig om de tilbageværende vandhuller, hvilket gør det lettere at få øje på dyrene.

Denne rejse fører dig først til Madikwe Game Reserve nær grænsen til Botswana. Dette er et af de bedste, men samtidig mest oversete, naturområder i Sydafrika. Nætterne tilbringes på en lækker safarilodge med blot seks villaer omgivet af vild natur, så du kan se frem til safari i absolut verdensklasse i de storslåede landskaber. Madikwe er ovenikøbet malariafrit.

Tilbage i Johannesburg besøger du bydel Soweto med en privat guide. Her går du i Nelson Mandelas fodspor og hører om hans liv samt tiden under apartheid. Du besøger også Apartheid Museum og får et indtryk af storbylivet i Sydafrika.

Rejsen slutter med luksusbadeferie på den lækre Machangulo Beach Lodge, der ligger ned til en uspoleret hvid sandstrand i det sydlige Mozambique og byder på ægte barfodsluksus.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se video fra Machangulo Beach Lodge

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen mod Sydafrika.

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika i sommerhalvåret, så du ankommer sandsynligvis til Johannesburg uden ret meget jetlag. Ved ankomsten bliver du hentet i lufthavnen og kørt til Madikwe Game Reserve, der er et af de største beskyttede naturområder i hele Sydafrika. Turen tager typisk mellem fire og fem timer, så du får de første indtryk af Sydafrika på vejen.

Vel fremme indlogeres du på Motswiri Private Safari Lodge, der ligger omgivet af vild natur på det 76.000 ha store område. Med blot seks villaer er der tale om en meget lille lodge, hvilket giver en langt mere personlig og intim stemning end på de større safari-lodges. Du indlogeres i en Luxury Bush Villa, der byder på masser af plads og høj komfort. Aircondition sørger for den rigtige temperatur på varme dage, mens gaspejsen skaber hygge på kølige aftener. Samtidig sikrer de store panoramavinduer, at du hele tiden føler dig tæt på naturen. Selv når du ligger i det store badekar, hvorfra du også har udsigt til de smukke omgivelser. Vil du endnu tættere på naturen, indbyder den private terrasse til afslapning til lyden den afrikanske bush omkring dig.

Lodgen byder desuden på fine fællesområder med lounge samt et lille poolområde, hvor rejsestøvet kan vaskes af efter safariturene. Opholdet er med helpension, og allerede denne aften kan du sætte dig til bords til den første af flere lækre middage, mens natten sænker sig over Afrika.

Sydafrika - Madikwe Game Reserve

Næste morgen ved daggry er safaribilen kørt frem, og den første safari i Madikwe venter. Der er noget magisk over morgnerne på en safari. Lyset er blødt, og luften er stadig kølig. Giraffer, zebraer og antiloper bevæger sig mod vandhullerne for at drikke, elefanterne nyder en dukkert, og har løveflokken haft heldet med sig i nattens løb, slapper de nu af oven på ædegildet. Leoparderne søger mod de høje træer for at sove, mens geparderne gør klar til dagens jagt. Ofte ses geparderne siddende på et højt sted, hvor de holder øje med impalaer og savannens andre byttedyr. Kig også efter de store kudu og elan-antiloper samt de sjældne afrikanske vildhunde, der har fundet et af sine sidste fristeder her. Fugleelskere har lige så meget at glæde sig til. For mere end 300 fuglearter er registreret i området.

Efter nogle timers safari er du igen tilbage på lodgen, hvor en lækker morgenmad venter. Varmen tager til nu, og dyrene er ikke særligt aktive i middagsheden. Så disse timer bruges på lodgen. Her serveres frokost, og der er god tid til at slappe af ved poolen og på din private terrasse, inden det er tid til endnu en safaritur i det bløde eftermiddagslys. Når solen forsvinder bag horisonten, tændes stjernerne, og du kan se frem til endnu en hyggelig aften på lodgen.

Sydafrika - Madikwe Game Reserve

Nyd den sidste morgensafari i Madikwe, inden turen går tilbage mod Johannesburg. Her indlogeres du på Radisson Blu, der ligger helt perfekt ved Nelson Mandela Square. Her er du tæt på det hele, og du har masser af butikker og restauranter lige i nærheden. Resten af dagen er fri til at slappe af og få et indtryk af storbylivet i Sydafrika.

Rejser til Sydafrika - Johannesburg

En spændende dag venter, når du bliver hentet på hotellet af din private guide. Sammen vil I dykke ned i Sydafrikas nyere historie, og du vil få et indblik i både Nelson Mandelas liv samt apartheid. Første stop er bydelen Soweto, hvor mange sorte blev tvangsflyttet til i 1950’erne på grund af regeringens politik om at adskille sorte og hvide. Siden er der sket en del, og i dag har Soweto over to millioner indbyggere, og dele af Soweto er blevet ganske eksklusivt. Op gennem historien har Soweto spillet en vigtig politisk rolle i modstanden mod apartheid. Det var her, studenteroprøret brød ud i 1976 og spredte sig til resten af landet. Det var også her, Nelson Manda boede i en lang årrække. I dag er hans lille hus indrettet som et museum, der giver et godt indtryk af manden bag det store politiske arbejde. Du kan også få et glimt af det hus, der i dag tilhører Winnie Madikizela-Mandela. Ærkebiskop Desmond Tutu’s hus ligger også i samme område. Det er er ikke tit, at to nobelprisvindere bor på samme gade – og slet ikke i et kvarter som Soweto.
Efter frokost på en lokal restaurant (ikke inkluderet) fortsætter du til Apartheid Museum, der fortæller historien om apartheid, der dominerede Sydafrikas historie i sidste halvdel af det 20. århundrede.

Sydafrika - Johannesburg - Soweto

En privatchauffør henter dig på hotellet og kører dig til lufthavnen i Johannesburg, hvorfra det kun er en kort flyvetur til Maputo i Mozambique. Her står en anden chauffør klar til at køre dig ned til en ventende båd, der tager dig på en times sejltur til Machangulo Beach Lodge. Lodgen ligger helt forrygende mellem tropisk vegetation på et lille bjerg helt ned til en flot, hvid sandstrand. Dette er det perfekte sted at komme helt ned i gear og nyde nogle skønne, afslappende dage. Lodgen består af 17 luksuriøse værelser og villaer, der byder på god plads, aircondition, minibar, et lækket badeværelse og alle de andre moderne bekvemmeligheder, du forventer af et hotel af denne standard. Lodgen har naturligvis også pool, spa samt en restaurant. Med i opholdet er helpension, te og kaffe, et udvalg af juices. Så det er bare at smide skoene og nyde de skønne omgivelser i fulde drag.

Mozambique - Machangulo Beach Lodge

Dagene er frie til at slappe af på den smukke tropestrand og ved poolen. Men området byder også på tre naturreservater og to marineparker, så der er rig mulighed for at krydre dagene på stranden med store naturoplevelser, hvis du har lyst til det. Under havoverfladen venter dykning og snorkling i verdensklasse, og på himlen kan du opleve det særdeles rige fugleliv. Du kan også udforske de tropiske vandveje i kajak, opleve hverdagen på små, lokale øer eller prøve lykken med fiskestangen på en fisketur. Muligheder er der mange af, og tiden er helt din egen.

Mozambique - Machangulo Beach Lodge

Når tid er, bliver du sejlet tilbage til Maputo, hvorfra hjemturen begynder.

Efter flyskifte i Johannesburg fortsætter du mod Danmark.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
14 jan 2019 - 30 apr 2019
ved 2 voksne
fra 32.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 maj 2019 - 31 jul 2019
ved 2 voksne
fra 30.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 aug 2019 - 9 dec 2019
ved 2 voksne
fra 34.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
10 dec 2019 - 12 jan 2020
ved 2 voksne
fra 37.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Johannesburg og retur fra Maputo
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Johannesburg lufthavn til Madikwe Game Reserve
 • 3 nætter i luxury bush villa på Motswiri Privat Game Lodge inkl. alle måltider samt 2 game drives pr. dag
 • Privat transport fra Madiwke Game Reserve til Radisson Blu Sandton
 • 2 nætter på Radisson Blu Sandton inkl. morgenmad
 • Privat heldagstur til Soweto og Apartheid museet
 • Privat transport fra Radisson Blu Sandton til Johannesburg Lufthavn
 • Flyrejse fra Johannesburg til Maputo
 • Transport med bil og båd fra Maputo Lufthavn til Machangulo Beach Lodge
 • 5 nætter i værelse med havudsigt på Machangulo Beach Lodge inkl. helpension
 • Vand, kaffe, the og udvalgt juice på Machangulo Beach Lodge
 • Ikke motoriseret vandsport på Machangulo Beach Lodge
 • Transport med båd og bil fra Machangulo Beach Lodge til Maputo Lufthavn
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Afrika

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Afrika

Vi kender de skønneste steder i Afrika og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel