Rejser til Johannesburg og omegn

Oplev Johannesburg, Sydafrikas største by, og kør i samme omgang ud og se de omkringliggende Nationalparker og reservater, med smukke landskaber og rigt dyreliv. Her er gode chancer for at spotte en løve, leopard eller elefant imens i nyder de imponerende udsigter.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Se video fra Johannesburg her

Johannesburg og Pretoria

De fleste besøgende flyver ind og ud af Johannesburg uden at stoppe, men her er faktisk nok at tage sig til, og man kan sagtens bruge en dag eller to i Sydafrikas største by. Et besøg på Apartheid Museum kan anbefales. Her dokumenteres gennemførelsen af apartheid fra 1948 til frigivelsen af Nelson Mandela og fødslen af demokratiet igennem fotografier, film og tekster. Et andet valg kunne være en guidet tur til Soweto, der er en township grænsende op til Johannesburg. Her kan I eksempelvis tage et stop i en bar på vejen og smage de lokalbryggede øl.

Omtrent 50 km nord for Johannesburg ligger Pretoria, landets hovedstad. Byen ligner dog mere en romantisk forstad end, hvad de fleste forstår ved en hovedstad. Smuk arkitektur, parker og veje flankeret af jacaranda-træer. Når byens cirka 70.000 jacaranda-træer begynder at blomstre i begyndelsen af oktober måned, er byen som indhyllet i et lilla tæppe. Det er et fantastisk syn, og byen har da også fået tilnavnet Jacaranda City af samme årsag.

Der findes flere interessante bygninger i Pretoria. Rundt om torvet Church Square, der domineres af en statue af den tidligere præsident Paul Krüger, finder I nogle af byens ældste bygninger blandt andet Old Raadsaal og Palace of Justice. Regeringsbygningen, Union Buildings, er en imponerende rød sandstensbygning med en tilhørende park. Herfra kan I få en smuk udsigt over byen.

Pilanesberg National Park

Tre timers kørsel fra Johannesburg ankommer I til Pilanesberg National Park. Parken er kendt for sit smukke landskab – og kommer I fra Johannesburg, og vil gerne spare lidt på tiden, er den et godt alternativ til Kruger National Park.

Ankommet til parken kan I opleve den på flere måder. Bliv for eksempel i bilen og udforsk den bag rattet. De fleste veje i parken er ikke asfalterede, men i god stand – så I behøver altså ikke en firehjulstrækker for at køre selv. Har I brug for frie hænder til kamera og kikkert – står en traditionel ”safari-jeep” også klar til tjeneste.

Vil I gerne have rørt benene indbyder parken også til det. Slip apostelenes heste løs på en særlig rute. I finder den i parkens østlige del.

På vej rundt i parken kommer dens relativt lille størrelse den eventyrlystne til gode. Den er nemlig lig gode chancer for at spotte ”The Big Five” (løve, leopard, elefant, næsehorn og bøffel). I slipper nok heller ikke for at se giraffer, flodheste, geparder, antiloper og en mangfoldighed af fugle.

Er man fugle- og måske også fotoentusiast, så er Pilanesberg National Park stedet at være. Parken har nemlig udsigtsposter placeret, så man observerer fuglene i det ideelle lys alt efter tidspunktet på dagen. Frokosten kan nydes ved et af parkens skønne picnicområder.

Efter en lang køre- eller vandretur er det tid til at få luft under vingerne. Som passager i en varmluftsballon oplever I ingen turbulens og den eneste lyd, er fra når gasbrænderen blusser op.

Her, fra højderne, kan I for alvor værdsætte områdets geologiske særpræg. Pilanesberg er et bjerg og del af et stort cirkulært krater, formet af en vulkan, der havde sit sidste udbrud for omkring 1.200 millioner år siden. En oprindelse, der står skrevet i områdets tre koncentriske højderygge eller ringe af bakker, der rejser sig fra de ellers flade omgivelser. Den yderste af disse ringe har en diameter på omkring 24 km.

Efter at parken er blevet udforsket, er der er mange muligheder for at overnatte. I kan forblive tæt på naturen i telt under stjernehimlen, hvor I falder i søvn til lyden af nattens savanne. Men det er da heller ikke udelukket, at nyde et glas kølig hvidvin og udsigten fra boblebadet i en luksushytte.

Parken er malaria-fri – så I behøver ingen ekstra medicinering. Det bedste tidspunkt at besøge parken er fra midt juli til midt oktober (fra sen vinter over forår til tidlig sommer).

Madikwe Private Game Reserve

Madikwe Private Game Reserve er opkaldt efter floden af samme navn.  Stedet er det femte største vildtreservat i Sydafrika, og eftersom det er mindre kendt, er det lidt af en skjult perle.

Stedet ligger 3,5 timers kørsel fra Johannesburg, og med sine mange dyr og sit forskelligartede landskab er Madikwe et rigtig godt sted at tage på safari.

Reservatets totale areal på 750 km² er fri for malaria – så I kan opleve reservatets beboere uden ekstra medicinering. Herudover er parken kun åben for overnattende gæster, hvilket betyder, at trafikken er begrænset til de køretøjer, der er tilknyttet områdets hytter (lodges). Området er desuden familievenligt og tilbyder aktiviteter for børnene.

”The Big 5” huserer i parken – så der er god chance for at spotte en løve, leopard, elefant eller et næsehorn under jeres ophold. Herudover har parken siden 1994 arbejdet på bevaring af den udryddelsestruede afrikanske vildhund.

I dag har Madikwe tre flokke af vilde hunde, der patruljerer parken. De er forholdsvist vant til køretøjer – så er man fotoentusiast, er der gode muligheder for en close-up.

Området, hvor Madikwe ligger, var indtil 1991 dyrket til landbrug. Den fattige jord betød dog, at landmændene ikke havde synderlig succes. Den sydafrikanske regering bestemte derfor, at området ville give mere tilbage til lokalsamfundet i form af en nationalpark.

Det, der fulgte, var den til dato største forflytning af dyr. Projektet er anerkendt verden over som den mest succesfulde introduktion af dyr til et nyt område. Så succesfuldt, at Madikwe i dag kan sælge og donere af sit vildt til andre sydafrikanske parker. Projektet er fortløbende, og i 2012 flyttede 5 geparder og 25 gemsbok ind i parken.

Reservatet er unikt i forhold til dets engagement med det lokale samfund. En del af parkens hytter drives af lokale, hvilket løfter området økonomisk.

Dyrene kan ses hele året, eftersom de ikke migrerer ud over parkens område. Dog anbefales det særligt at besøge parken i vintermånederne (maj – september), eftersom det her er tørtid, hvor dyrene samles om vandhullerne.

Snak Johannesburg med os - tættere på dit eventyr

Yvonne Larsen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Johannesburg. Så tag en snak med Yvonne Larsen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Johannesburg.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel