Oplev Durban og KwaZulu-Natal med MarcoPolo

En rejse til KwaZulu-Natal-regionen starter som regel med en rejse til Durban.

Durban er med sine mange flyforbindelser springbræt til resten af Zulu-kongernes mægtige rige og er med sine lækre strande også en populær surf- og badedestination.

Fra Durban kan I rejse videre mod nogle af de imponerende nationalparker og reservater med betagende smukke landskaber og imponerende dyreliv. Drakensberg-bjergene der grænser op mod nabolandet Lesotho er et fascinerende og skarpt bjerglandskab.

Langs kysten er der mulighed for at se både delfiner, pukkelhvaler og havskildpadder og på land kan man spotte de mest ikoniske afrikanske safaridyr eller besøge et af de lokale Zulu-samfund.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Durban

Durban er en pulserende storby og travl havneby. Byen er nok bedst kendt for sine hvide strande, hvor der både bades og surfes i det varme vejr, der findes i Durban hele året rundt. Desuden er byen hjem for den største indiske befolkning i Sydafrika, hvilket giver et farvefuldt miks af kulturer. Byen har mange flyforbindelser til resten af landet, hvilket blandt andet gør Durban til springbræt for resten af KwaZulu-Natal-provinsen.

Vil I gerne udforske kyststrækningen ved Durban, ligger der nord for byen en række mindre kystbyer, såsom Ballito og Umhlanga Rocks, hvor der findes fantastiske ferieboliger, der egner sig godt til afslapning og sjove oplevelser i det varme klima.

The iSimangaliso Wetland Park

The iSimangaliso Wetland Park (tidligere kendt som Greater St. Lucia Wetlands Park) er en af de mest diverse regioner i provinsen KwaZulu-Natal. Stedet er kendetegnet ved sin spektakulære biodiversitet og sceniske skønhed: store, gamle vådområder, strande og klitter.

Det kan ikke overraske at området, som det første i Sydafrika, blev udnævnt af UNESCO som verdensarv (1999).

Områdets ca. 3.280 km2 strækker sig fra den store St. Lucia flodmunding/indsø langs 220 km uspoleret kystlinje. Disse strande ligger ud til det indiske oceans varme vande (fra ca.19 grader i juni til 29 grader i januar). I disse vande lægger havskildpadder æg, pukkelhvaler passerer (ca. juni til november) og delfiner leger i brændingen.

Det sorte næsehorn trives godt i disse omgivelser, og parken er således hjem for verdens største bestand af dette ellers udryddelsestruede dyr.
En anden sjældenhed, der har fundet helle i dette område, er en stor sumpskov. Denne sumpskov er den eneste af sin størrelsesorden, der er tilbage på den sydlige halvkugle.

Udover St. Lucia indsøen finder I Kosi Bay, der består af fire indbyrdes forbundne søer, samt Sydafrikas største ferskvandssø, Lake Sibaya.

Flåder af flodheste og solbadende krokodiller er blandt beboerne af områdets vande. De mere tørskoede beboere inkluderer: løve, afrikansk vildhund, elefant, klippepython, leopard, plettet hyæne, gepard, kudu, zebra, giraf, desmerdyr m.m.

The iSimangaliso Wetland Park tilbyder en række aktiviteter, I kan gøre brug af på egen hånd såvel som guidede aktiviteter.

I kan selv køre eller vandre i området via forskellige ruter, spejde efter områdets mange forskellige fugle samt bade og snorkle ved strandene.

Af købte fornøjelser kan I tilføje: vandcruise imellem flodheste, safari via kajak eller på hesteryg, bådture ud for at spotte hvaler, dykning imellem områdets smukke koraler og mange arter af fisk. Sidst, men ikke mindst, kan I deltage i såkaldte “Turtle Tours”.

The iSimangaliso Wetland Parks kystlinje er den sidste store strækning, hvor den største af havskildpadderne, læderskildpadden, og den uægte karetteskildpadde lægger deres æg. Hvert år (november til marts) kan I komme med på en ”Turtle Tour” og være så heldige at opleve skildpadderne lægge æg efter mørkets frembrud.

I parkens sydlige del finder I byen St. Lucia, der er et godt udgangspunkt for udflugter til parken.

Hluhluwe-Umfolozi Park

Oprindeligt var parken to selvstændige nationalparker og tilbyder hermed i dag et meget forskelligartet landskab. Den sydlige del af Hluhluwe-Umfolozi har et utroligt, fladt landskab, der bliver delt op af brede floder.

Parken indeholder en enorm mangfoldig fauna og flora og er specielt kendt for sin bevaring af sorte og hvide næsehorn. Der er stor mulighed for at se det sjældne hvide næsehorn, da parken er hjem for den største population af næstehornet i verden.

Længere mod nord er der mere bakket og fyldt med udsigtssteder, hvor I kan nyde udsigten til de mange dyr. Her er alt fra giraffer og antiloper til ”The Big Five”. Game drives er den bedste måde at udforske det meget varierede dyreliv i Hluhluwe-Umfolzi på, men det kan også gøres ved at køre selv eller tage på guidede ekskursioner.

Phinda Private Game Reserve

Phinda er et af de bedste steder i Sydafrika at opleve kontinentets enestående dyreliv. Dette skyldes ikke mindst den enorme variation af landskaber, der findes inden for det 21.000 hektar store beskyttede område. Vådområder, små bjerge, skove og åbne græssletter er blot nogle af de syv meget forskellige øko-systemer, der danner grundlag for Phindas ualmindelige brede vifte af dyre- og fuglearter. Reservatet har desuden vundet adskillige prestigefyldte priser for sit vellykkede arbejde med øko-turisme.

Alle de kendte safaridyr lever her; geparder jager i stort antal i de åbne landskaber, løveflokke hviler ud efter nattens jagt i træernes skygge, og store elefantflokke vandrer fra vandhul til vandhul, som de har gjort det i årtusinder. I floderne bryder flodheste vandskorpen, gazeller og bøfler græsser på savannen, og leoparder ligger henslængt over en tyk gren og slapper af. Mere end 4.000 nyala-antiloper holder til i reservatet, der også byder på både sorte og hvide næsehorn. Sågar havskildpadder er det muligt at se, når de kommer i land for at lægge æg på nærliggende strande. Dette foregår i perioden fra november til januar.

En anden spændende mulighed er et besøg i et af de lokale Zulu-samfund, der ligger spredt rundt om reservatet. Mød landsbyens medicinmand, og hør meget mere om denne fascinerende og gamle kultur. Er det primært Phindas dyr, der trækker, er det i høj grad værd at arrangere en særlig næsehornssafari. Sammen med en professionel guide og stifinder kan I køre ud i reservatet på jagt efter de stolte, men sjældne dyr.

Drakensberg Bjerge

Drakensberg betyder ”Dragebjergene”, men zuluerne kalder området for Quuathlamba, hvilket betyder ”Barrieren af Spyd”. Zulu-navnet er mest rammende for de forrevne, skarpe bjerglandskaber, der rejser sig på grænsen mellem KwaZulu-Natal og nabolandet Lesotho. Bjergkæden består af dramatisk natur med usædvanlig skønhed og indeholder flere steder bemærkelsesværdig bjergkunst, der er et vidnesbyrd om Sanfolkets levemåde og trosforestillinger. Udover at være et fantastisk sted for flotte vandreture, er Drakensberg også et område, der byder på spektakulære køreture, såvel som ridning og fiskeri.

Udvalgte hoteller i Durban og KwaZulu-Natal

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. Disse hoteller er nøje udvalgte af vores Sydafrika-eksperter fordi, de giver dig den helt perfekte kombination af stemning, komfort og sjæl.

Snak Durban og KwaZulu-Natal med os - tættere på dit eventyr

Yvonne Larsen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Durban og KwaZulu-Natal. Så tag en snak med Yvonne Larsen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Durban og KwaZulu-Natal.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel