Rejser til Cape Town og omegn

Oplev én af verdens smukkest byer, Cape Town, pynteligt omgivet af bjerge på den ene side og Atlanterhavet på den anden. Besøg i samme omgang bl.a. Kap Det Gode Håb, som er en bjergfyldt halvø med hyggelige små fiskerbyer, sjældne plantearter og et rigt og mangfoldigt dyreliv af bavianer, antiloper, sæler og sågar en pingvinkoloni. Længere oppe ad kysten ved Postberg kan I være heldige både at se hvaler og delfiner. For de historisk interesserede er Robben Island, stedet hvor Nelson Mandela sad fængslet i 27 år, et besøg værd. Øens fængsel står i dag som et mindesmærke for kampen mod apartheid.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Cape Town

Cape Town, der er Sydafrikas ældste by, regnes med rette blandt verdens smukkeste byer. Cape Town ligger ud til det mægtige Atlanterhav og i baggrunden rejser det velkendte Table Mountain sig 1086 meter over havets overflade.

I godt vejr kan I tage svævebanen til toppen af Table Mountain, hvorfra der er en storslået udsigt over byen og Cape Peninsula. På hver side af Table Mountain ses to tinder, Lions Head og Devils Peak. Myten fortæller, at det var på Devils Peak, at en soldat blev udfordret til at ryge om kap med djævelen. Om sommeren ses beviset ind imellem, når et røgtæppe af tåge lægger sig over Table Mountain.

Cape Town byder på mange spændende turistattraktioner, hvoraf den mest kendte er havnefronten Victoria and Alfred Waterfront. Her ligger nogle af Cape Towns bedste og dyreste hoteller og restauranter. Små specialforretninger, livlige markeder, store shoppingcentre og trendy caféer ligger side om side, og især om aftenen er stemningen på Victoria and Alfred Waterfront en oplevelse for sig.

I centrum af Cape Town ligger Greenmarket Square. Læg vejen forbi og gå på opdagelse ved de små boder, hvor der sælges alt lige fra modetøj, sko og smykker til afrikansk kunsthåndværk.

Langs kysterne ved Cape Town ligger flere mondæne forstæder. Green Point er blandt andet kendt for golfbanen The Metropolitan og fyret, Green Point Lighthouse, der er landets ældste. Lidt længere mod syd ligger Sea Point – et område med luksuriøse lejlighedskomplekser, restauranter, barer og natklubber.

Følger I vejen sydpå, ankommer I til Clifton, der er kendt for sine gode badestrande. Hele strækningen har gode strande, der indbyder til både solbadning og vandsportsaktiviteter.

Robben Island

På den anden side af bugten Table Bay, cirka 11 km nord for Cape Town ligger Robben Island. Navnet på øen er hollandsk og betyder ”sæløen”. Øen er kendt verden over på grund af sin berømte fange Nelson Mandela, der sad i øens fængsel i 27 år.

I 1996 blev øen fredet, og i dag er fængslet mindesmærke for kampen mod apartheid og fungerer som et levende museum, hvor tidligere indsatte viser rundt. Transporten til og fra øen sker med samme båd, som i sin tid transporterede fangerne frem og tilbage. Ud over det spændende fængselsmuseum er øen hjemsted for en koloni af pingviner.

Langa Township

Langa er et af de mange Townships, der omgiver Cape Town – eller sorte blikbyer, som de med rette kan kaldes. Langa er Cape Towns ældste officielle sorte Township.
I bestræbelserne på racemæssig separation splittede apartheid politikken alle “ikke hvide” befolkningsgrupper. Denne politik fordrejede udviklingen i både land- og byområder og førte hermed til en håbløs overbefolkning i visse områder. Meget få huse blev bygget. I stedet blev folk huset i omfattende satellitlejre i noget, der ligner endeløse rækker af provisoriske skure opført i blik og andre forskelligartede materialer. Skurene tilbyder ikke deres beboere meget andet end et tag over hovedet og lidt læ.

Et besøg i en Township er en oplevelse, der vil åbne jeres øjne for de forhold, som størstedelen af Cape Towns befolkning lever under. På trods af omstændighederne og de fattige leveforhold, vil I opleve den fantastiske livsglæde, entusiasme og ånd, som det afrikanske folk besidder.

Kaphalvøen og Kap Det Gode Håb

På sydspidsen af det afrikanske kontinent ligger den bjergfyldte halvø Kap Det Gode Håb, som markerer det sted, hvor Atlanterhavet og Det Indiske Ocean møder hinanden. Turen hertil går gennem bjerglandskaber og hyggelige små fiskerbyer.

I området omkring Kap det Gode Håb, i naturreservatet Cape of Good Hope, som er en del af Table Mountain National Park, vokser en række sjældne plantearter og der er nogle få antiloper og nærgående bavianer, der i deres iver efter at finde noget at spise kan finde på at hoppe op på bilen og hive i antenne eller vinduesvisker. Bavianerne må ikke fodres, da det øger risikoen for at tiltrække endnu flere af de legesyge dyr.

Langs Kaphalvøen ligger de små hyggelige kystbyer, som perler på snor og nærmest indbyder til at gøre stop og spise frokosten alt imens man bevæger sig mod Kap Det Gode Håb.

Det er også her man finder Boulders Beach med sin pingvinkoloni – et både morsomt og fantastisk syn når de små vraltende sort/hvide pingviner står i kontrast til den hvide sandstrand, det turkisblå vand og de grønne planter, der spreder sig udover de gråhvide klipper.

Hout Bay er udgangspunktet for sejlture til Seal Island, hvor man kan se hundredevis af sæler boltrer sig i havet og på stranden.
Der er masser af muligheder for at gøre stop og nyde turen – der helt sikkert skal gøres til en afslappet dagsudflugt fra Cape Town.

Cederberg-bjergene

Cederberg-bjergene er en bjergkæde, der ligger cirka 250 km nord for Cape Town. I den sydlige del af bjergkæden ligger Kagga Kamma, hvor buskmændene tidligere holdt til. Mange af hulemalerierne fra den tid kan stadig ses, så læg eventuelt vejen forbi dette sted.

Ved Clanvilliam i den nordlige del af Cederberg finder I de usædvanlige sandstensformationer. Mest kendt er Det Maltesiske Kors og Wolfsbergbuen. Mange af de forunderlige naturscenerier kan nås til fods af markerede vandreruter, og det er bestemt umagen værd.

Det er ligeledes i Cederberg-bjergene, Rooibos-busken vokser. Rooibos er kendt for sit rige indhold af flavoner, der virker som en antioxidant. Så læg vejen forbi en en teplantage og lær mere om processerne fra busk til te.

West Coast National Park

Inde i landet ved den afsidesliggende havn Saldanha Bay finder I de azurblå vande i Langebaan Lagoon, som er omdrejningspunktet i West Coast National Park. Tusindvis af havfugle holder til på de beskyttede øer. Uberørte gyldne strande strækker sig i det uendelige, og i løbet af foråret er området dækket af et smukt, farverigt blomstertæppe. I Postberg kan I blandt andet opleve antiloper, og hold også øje med havet, hvor I kan være heldige at se hvaler og delfiner.

Snak Cape Town med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Cape Town. Så tag en snak med Margit Jensen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Cape Town.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel