Rejser til Namibia

Naturoplevelser og safari i særklasse

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i Namibia

Etosha National Park

Etosha er blandt de bedste safaridestinationer i Afrika. Især i vores sommermåneder og efterår, når landskaberne tørrer ind omkring den store saltslette, og dyrene samler sig omkring de få tilbageværende vandhuller. Her kan du sidde i timevis og se en sand parade af dyr komme for at drikke. Alle de kendte safaridyr lever i Etosha. Fra de mægtige ørkenelefanter, løver og leoparder til zebraer, strudse og et mylder af forskellige antiloper. Etosha er desuden et af de bedste steder at opleve det sjældne sorte næsehorn i fri natur.

Oplev Etosha National Park

Sossusvlei

Af alle Namibias landskaber er de enorme sandklitter ved Sossusvlei måske de mest berømte, mest fotogene og mest storslåede. Ikke mindst i morgengryets gyldne skær. Så det er værd at starte tidligt for at bestige en af de vældige sandklitter og nyde solopgangen over sandhavet fra toppen. Man skulle ikke tro det, men der lever faktisk oryx-antiloper og andre dyr mellem klitterne. Det er også værd at gå en tur gennem den nærliggende Sesriem-kløft, hvor nybyggerne i sin tid hentede vand til deres kvæg.

Oplev Sossusvlei

Deadvlei

Mellem sandklitterne ved Sossusvlei ligger små saltsøer, der kun fyldes med vand, når det regner. Den mest berømte saltslette er Deadvlei, hvor døde træer strækker deres knudrede grene mod himlen som surrealistiske skulpturer. Træerne døde sandsynligvis for over 600 år siden, men de forgår ikke længere på grund af det tørre klima.

Oplev Deadvlei

Swakopmund

Swakopmund er en meget stærk kandidat til titlen som Namibias hyggeligste by. Den lille kystby blev grundlagt som tysk koloni i 1892, og selvom den tyske kolonitid kun varede kort, er den tyske arv tydelig at se i Swakopmunds tyskinspirerede arkitektur og tyske stednavne. Det tyske præg går igen på byens restauranter og caféer, der byder på wienerschnitzel, fadøl og tyske konditorkager. I dag er Swakopmund en populær ferieby med gode restauranter, et væld af udflugtsmuligheder og et langt køligere klima end inde i ørkenen.

Oplev Swakopmund

Sælkolonier langs Skellet-kysten

Nord for Swakopmund slår store bølger ind mod den øde ørkenkyst. Utallige skibe er gennem tiderne gået på grund langs denne kyst, hvilket betød den sikre død for de stakkels sømænd. Derfor fik den med tiden navnet ’Skeletkysten’, og selv i dag er der ikke mange tegn på menneskelig civilisation. Det nyder blandt andet sæler godt af, og den store sælkoloni ved Cape Cross er et godt sted at komme meget tæt på de højlydte dyr.

Damaraland

Damaraland er et fantastisk område med eroderede bjerge og åbne, stenede landskaber, der ikke synes at have ændret sig overhovedet siden tiders morgen. Alt synes gammelt i Damaraland. Ved Twyfelfontein har jæger-samlere gennem årtusinder malet områdets vilde dyr på de rustrøde klipper, og nær byen Khorixas ligger 280 millioner år gamle forstenede træstammer rundt om i landskaberne. Selv de levende planter bliver enormt gamle her. Et godt eksempel er Welwitschiaen, der kan leve i op til 1.500 år i den nådesløse ørken.

Mød himba-folket

Med sin karakteristiske hårstil, tunge smykker og sparsomme beklædning i skind og læder er himba-folket let at genkende. Trods pengeøkonomi og andre moderne opfindelser har gjort sit indtog i himba-folkets område, holdes mange af de gamle traditioner stadig i hævd. De bor eksempelvis i små telte af skind, og rigdom måles fortrinsvist i antallet af køer. Himba-folket samler også stadig mad i naturen, der suppleres med agerbrug samt opdræt af får, geder og køer. Himba-folket lever fortrinsvist i den nordlige del af landet, så man ser dem af og til langs vejene på vej til og fra Etosha-nationalparken.

Waterberg-plateauet

Det fladtoppede Waterberg plateau hæver sig dramatisk over de flade, åbne vidder. Plateauet kan bestiges på omkring en time, og der er gode muligheder for at se blandt andet klippegrævlinge og bavianer på vejen. Udsigten fra toppen er forrygende, og har du tiden til det, fører stier fra kanten ind i de isolerede landskaber på toppen af plateauet.

Fish River Canyon

I det sydlige Namibia har Fish-floden skåret sig ned i landskaberne og skabt Afrikas største kløft. Med en længde på 160 kilometer, en bredde på op til 27 kilometer og en dybde på op til 550 meter, minder kløften mest af alt om en mindre udgave af USA’s Grand Canyon. Men langt færre rejsende finder vej til dette afsides sted, og det giver en helt anden oplevelse. Der er adskillige flotte udsigtspunkter langs kanten af kløften, men det er også værd at snøre vandreskoene og udforske stierne ned i dybet.

Oplev Fish River Canyon

Kolmanskop

Namibias undergrund er rig på mineraler, og i 1908 blev en kæmpe diamant fundet i ørkenen. Inden længe flokkedes folk til stedet med håbet om hurtig rigdom, og de forvandlede ørkenen til den driftige og meget moderne mineby Kolmanskop. Byen havde elektricitet, en isfabrik og sågar den første sporvogn i Afrika. Men lykken var kort, og i 1954 forlod de sidste indbyggere Kolmanskop. Siden har ørkenen indtaget de gamle bygninger, der står tilbage som minde om byens korte storhedstid.

Kalahari-ørkenen

Kalahari-ørkenen er det perfekte sted at slippe væk fra det hele. Et 1,2 mio. km2 stort fladt og tørt område, der brydes af spredte baobabtræer, hårføre buske og øjensynligt livløse saltsøer, der strækker sig mod horisonten under den nådesløse sol. Kalahari er dog langt fra livløs. Små floder løber på kryds og tværs gennem de rå omgivelser, hvilket gør det muligt at opretholde et overraskende rigt og varieret dyreliv. Det er også her, du kan møde buskmændene, der er et af verdens sidste traditionelle jæger-samler-folk.

Udvalgte hoteller i Namibia

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. De skal være en oplevelse i sig selv, hvor beliggenhed, service og sjæl gå op i en højere enhed. Her kan du se et par af vores foretrukne hoteller i Namibia.

Grupperejser til Namibia

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Rejs til Namibia med Exodus, og kom på eventyr i Namibias imponerende ørken. Exodus giver dig muligheden for at opleve Namibia på en anderledes måde. Grupperejserne er ofte centreret om én bestemt aktivitet såsom safari, cykling eller vandring, hvilket giver dig muligheden for at vælge en rejse i dit tempo.

Gå til Exodus

Snak Namibia med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Namibia. Så tag en snak med Margit Jensen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Namibia.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Namibia

Tidsforskel til Namibia
Namibia er en time foran Danmark, når vi har sommertid. Men da Namibia ikke skifter til vintertid, er Namibia to timer foran Danmark, når vi har vintertid.

Flyvetid til Namibia
Hvor lang tid tager det at flyve til Namibia? Der er ingen direkte fly mellem Danmark og Namibia. Men det er muligt at flyve fra København til Namibia med ét stop på omkring 15 timer. De fleste flyselskaber har dog to stop på ruten, hvilket tager lidt længere tid.

Regntid og klima i Namibia
Namibia er blandt de mest solrige lande i verden med omkring 300 solskinsdage om året i gennemsnit. Den sparsomme regn falder typisk som kraftige tordenbyger i perioden fra december til marts. Mest regn falder i højlandet omkring Windhoek midt i landet samt langs Caprivi Strip i det nordøstligste hjørne af Namibia.

April og maj er ofte rigtig dejlige rejsemåneder. Luften er tør og frisk, og de forgangne måneder med regnbyger har vasket støvet ud af luften. Landskaberne er grønne, og Namibia fremstår fra sin frodige side. Dette ændrer sig fra juni til august, hvor vinteren bringer tørke til landskaberne. Vegetationen visner, vandhuller svinder ind, og dyrelivet samler sig omkring de få tilbageværende vandkilder. Dette er et godt tidspunkt til safari, da dyrene er lettere at se i den sparsomme vegetation. Dagene er varme og behagelige, men nattefrost er ikke ualmindeligt i denne periode.

I september og oktober begynder temperaturerne at stige op mod regntiden. Men det er stadig tørt, hvilket gør månederne glimrende til safari. Hvornår regnen kommer svinger år for år. Men det er typisk i løbet af november.

Valuta i Namibia
Valutaen i Namibia er Namibiske dollars (NAD), men sydafrikanske rand kan også bruges mange steder. Kreditkort såsom VISA og MasterCard er ganske udbredt i Namibia. Især i de større byer samt på bedre lodges og restauranter. Men i mere lokale butikker afregnes med kontanter, så det er vigtigt også at have rede penge på sig.

Drikkepenge i Namibia
Drikkepenge er udbredt i Namibia. Især på de bedste lodges og restauranter, hvor 10-15% er normen, også selvom der er lagt service charge på regningen. Trods drikkepenge er officielt forbudt i nationalparkerne, forventer de fleste safariguider alligevel mindst 10 amerikanske dollars pr. person pr. dag. Ligeledes er det god skik at give lidt til personalet på hotellet samt de folk, der arbejder på benzinstationer.

Vaccinationer til Namibia
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser til Namibia. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Bemærk blandt andet, at der findes malaria i Namibia, samt at der er krav om gul feber certifikat, hvis du rejser til Namibia fra et land med gul feber.

Pas og visum til Namibia
Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder udover opholdets varighed.

Danske statsborgere med dansk pas kan besøge Namibia på ferierejser på op til 90 dage uden visum.

De namibiske myndigheder kræver, at rejsende med børn under 18 år medbringer barnets originale fødselsattest. Den danske fødselsattest skal medbringes sammen med en engelsk oversættelse, som er apostil-stemplet ved de danske myndigheder eller af den namibiske ambassade. Formålet med dette er at bekæmpe menneskehandel med børn. Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødselsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Namibia. Undlader man at medbringe barnets fødselsattest, nægtes man indrejse til Namibia, ligesom flyselskabet vil afvise én ved check-in. Rejser man alene som forælder med børn, kræves yderligere dokumentation på dette. Ligeledes kræves der dokumentation, hvis man rejser med børn, som ikke er ens biologiske børn. For nærmere information om disse dokumentationskrav samt krav til fødselsattest, anbefales det på det kraftigste at kontakte Namibias ambassade i Stockholm.

Du kan også få mere information om de aktuelle regler på udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Namibia
200/240 volt AC, 50Hz. Du vil skulle bruge en adapter, som kan købes i Namibia, hvis du har glemt den hjemmefra. For en liste over stiktyper verden over klik her.

Internet i Namibia
Mange hoteller og lodges tilbyder i dag internet. Men i fjerne egne af landet, må du ikke have de store forventninger til hverken hastighed eller stabilitet.

Fotografering i Namibia
For naturfotografer bliver det næppe meget bedre end i Namibia. Solen skinner næsten hver dag, og det gyldne morgen- og eftermiddagslys synes at blive ved i timevis. Landskaberne er fyldt med dramatiske motiver, og det rige dyreliv omkring vandhullerne i Etosha giver optimale betingelser for at få fantastiske dyrebilleder med hjem. Læg dertil de mange eksotiske folkeslag, der dog ikke altid ønsker at blive fotograferet. Så husk at spørge først. Det er en god ide at medbringe en god zoomlinse på 300 mm eller mere til safari. Ligeledes kan et polfilter være nyttigt til at fremhæve farverne og kontrasterne i landskaberne.

Rejseforsikring til Namibia
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Billeje i Namibia
Namibia har et udemærket netværk af både asfaltveje og gode grusveje, hvilket gør det til en oplagt mulighed at udforske Namibia i en lejet bil. Det er absolut værd at overveje en firehjulstrækker, hvis du har planer om at komme ud i naturen. Kontakt venligst vores Namibia-eksperter for mere information – klik her.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel