Rejser til Namibia

Naturoplevelser og safari i særklasse

Rejs til Namibia med MarcoPolo og oplev en fantastisk varieret og smuk natur med nogle af Afrikas bedste nationalparker, enorme ørkenlandskaber, barske kystlinier og kæmpestore kløfter. I Namibia kan I opleve nogle af afrikas mest ikoniske savannedyr, se solen stå op over de bløde sanddyner i Namib-ørkenen eller tage på vandring i den fantastisk smukke Fish River Canion, der skærer sig dybt ned i landskabet mod grænsen til Sydafrika.

Men det, der virkelig gør Namibia så enestående, er de åbne vidder. Det er den høje, blå himmel og de fjerne horisonter. Det er de mange kilometer, man kan køre uden at se et andet menneske, og den flimrende hede over sletterne midt på dagen. Der er noget tidløst over Namibia. Som om tiden her har stået stille – eller måske først lige er begyndt. Flere rejsende til landet har fortalt, at de følte sig hensat til tidernes morgen. Som var de på magisk vis blevet transporteret tilbage til dengang, de første mennesker vandrede på denne jord.

Namibia er stedet for de eventyrlystne, der drømmer om eventyr og dramatisk natur langt væk fra de gængse turistruter.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.

Udvalgte hoteller i Namibia

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. De skal være en oplevelse i sig selv, hvor beliggenhed, service og sjæl gå op i en højere enhed. Her kan du se et par af vores foretrukne hoteller i Namibia.

Aktiv ferie i Namibia

Rejs til Namibia med Exodus, og kom på eventyr i Namibias imponerende ørken. Exodus giver jer muligheden for at opleve Namibia på en anderledes måde, for eksempel fra en cykelsadel. Grupperejserne er ofte centreret om én bestemt aktivitet såsom safari, cykling eller vandring, hvilket giver jer muligheden for at vælge en rejse i jeres tempo.

Gå til Exodus

Snak Namibia med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Namibia

Tidsforskel til Namibia
Namibia har samme tidszone som Danmark.

Flyvetid til Namibia
Hvor lang tid tager det at flyve til Namibia? Der er ingen direkte rutefly mellem Danmark og Namibia. Men flere selskaber kan klare turen med enkelt stop på omkring fra 15 timer. En mulighed kunne være at bryde rejsen op med et par dage.

Regntid og klimaet i Namibia
Da Namibia er delvist dækket af en af verdens tørreste ørkener, Namibørkenen, er klimaet generelt meget tørt og rart, og her er skønt rejse til året rundt.
I Namibia kommer der kun en brøkdel af den regn, som man oplever i landene længere mod øst. Fra december til marts vil nogle dage være fugtige, og der kan komme nogen regn i form af lokale tordenbyger om eftermiddagen. Disse byger ses oftest i midten og i de østlige egne af landet og mere sjældent i ørkenen. April og maj især er som oftest rigtig skønne i Namibia. I disse måneder bliver det mere tørt og luften er frisk, ren og stort set fri for støv. Landskabet er grønt og frodigt efter nogle måneder med mere fugtigt vejr.

Fra juni til august falder temperaturen, samtidig med at landskabet tørrer ud. Nætterne kan blive meget kolde; temperaturen kan falde til under frysepunktet i nogle områder af ørkenen. I takt med at landskabet tørrer ud i den nordlige del af landet, vil de vilde dyr søge mod de få vandhuller, der er tilbage, og dermed være endnu nemmere at spotte på safariturene. I september og oktober bliver det igen varmere. I de fleste områder er disse måneder det bedste tidspunkt at opleve Namibias vildtliv –selv om det ofte er temmelig støvet og vegetationen er tørret ud.

November måned kan variere meget. Nogle år vil det varme og tørre vejr fortsætte, og andre år vil himlen være dækket af truende regnskyer –men hvis du er så heldig at opleve sæsonens allerførste regn, så vil det være et drama, du aldrig vil glemme.

Sprog på Namibia
De officielle sprog i Namibia er engelsk, afrikaans, tysk og oshiwambo. De fleste lokale der arbejder i turistområderne, forstår og taler engelsk. Som regel oplever man ikke de store vanskeligheder med at gøre sig forståelig.

Valuta på Namibia
Valutaen i Namibia er namibiske dollars (NAD) Sydafrikanske Rand accepteres også som betalingsmiddel langt de fleste steder.  Brug af kreditkort er relativt udbredt i Namibia, men dog stadig mindre end herhjemme. De fleste hoteller, lodges, restauranter og (større) butikker accepterer de mest kendte betalingskort, såsom VISA/Dankort og Eurocard/Mastercard.

Drikkepenge på Namibia
De fleste finere restauranter og hoteller lægger et servicegebyr på 5-10 procent oven i regningen. Det er dog usandsynligt, at tjeneren eller stuepigen ser nogle af disse penge. Derfor er det god skik at give lidt drikkepenge på restauranter og hoteller. Dragere i lufthavnen og på hoteller bør have 5-10 R i drikkepenge.

Vaccinationer til Namibia
Der er ingen krav om vaccinationer for rejser til Namibia. Det anbefales dog altid at kontakte egen læge, tropelæge eller Seruminstituttet. Malaria forekommer i den nordlige halvdel af landet.
Det er påkrævet at have et Gul Feber certifikat, såfremt man rejser til Namibia efter at have opholdt sig i et Gul Feber område.s. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut  klik her.

Pas og visum til Namibia
Pas: Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed.  Visum:Der er ikke visumpligt til Namibia for ferierejser under 90 dage.  Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, og MarcoPolo anbefaler altid, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Bemærk: Ovenstående regler er kun gældende for danske statsborgere med dansk pas. Udenlandske statsborgere bør konsultere det pågældende lands ambassade. Du kan finde de seneste oplysninger omkring visum til Namibia på Udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet på Namibia
200/240 volts AC, 50Hz. Man skal generelt bruge en adapter, som nemt kan købes i Namibia. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet i Namibia
Der findes internet og Wi-Fi på langt de fleste hoteller. Men bevæger man sig ude i det mere fjerne områder, kan forbindelsen være langsom og ustabil

Fotografering i Namibia
Husk at medbringe godt med memory cards og batterier til kamera. Selvom de kan købes i langt de fleste byer, kan der være begrænset udvalg på safari lodges.

Rejseforsikring til Namibia
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Billeje i Namibia
Det er ikke et krav at medbringe et international kørekort, såfremt tekst på kørekort også står på engelsk. Men det  anbefales på det kraftigste at medbringe et international kørekort. Dette fås hos Borgerservice. Biludlejningsfirmaer tillader generelt kun personer i alderen 21 – 76 år at køre bilen.  Bemærk: Der køres i venstre side af vejen og afstandene til tider kan være lange og kræver en dagskørsel.

 

Snak med en, der har været der Få et tilbud på din unikke rejse

og få et tilbud på din unikke rejse 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel