Namibia – den ultimative safari med fly

Namibia er perfekt for eventyrlystne rejsende. Her hæver orange sandklitter sig mod himlen, og løver jager i Etoshas åbne landskaber. Sæler samler sig i store kolonier langs den legendariske Skeletkyst, og i Damaraland gemmer klipperne på hulemalerier fra tidernes morgen. I Swakopmund går den tyske arv hånd i hånd med det brusende Atlanterhav, mens etniske grupper lever i traditionelle landsbyer på landet. Namibia er tilmed blandt de rigeste og mest stabile lande i Afrika, og med mere end 300 dages solskin om året, er der lagt op et uforglemmeligt eventyr under en høj, blå himmel.

På denne rejse oplever du det bedste af Namibia kombineret med ophold på en række af landets bedste luksuslodges, der alle byder på fantastisk service og superb beliggenhed midt i den vilde natur. Rejserne fra sted til sted foregår med fly til små landingsbaner, så du ikke spilder tiden med lange køreture. I stedet kan du bruge tiden på at nyde Namibias rige dyreliv og rå, tidløse landskaber.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra København sættes kursen sydpå mod Namibia.

Efter to flyskift ankommer du til Walvis Bay i Namibia. Der er ingen tidsforskel, så du skal ikke bekymre dig om jetlag. En chauffør står klar i lufthavnen til at køre dig til den nærliggende by Swakopmund. På vejen gøres hold ved en lavvandet lagune, hvor flamingoer i stort antal kommer for at søge efter føde. Vel fremme i Swakopmund indlogeres du på Swakopmund Guesthouse; et hyggeligt 4-stjernet guesthouse med blot 15 lyse og komfortable værelser i hjertet af byen. Herfra er der kun få minutters gang til stranden, og du har Swakopmunds seværdigheder lige uden for døren.

Brug resten af dagen på at udforske denne usædvanlige by, der ikke ligner noget andet sted i Afrika. Trods havet ud for byen er iskoldt, er Swakopmund en populær ferieby, der tiltrækker masser af lokale turister i de varme sommermåneder. De kommer her ikke for at solbade. Men derimod for at nyde godt af byens moderate temperaturer og den særlige tyske stemning, der fuldendes af tyskinspireret arkitektur og tyske stednavne. Det tyske præg går igen på de mange glimrende restauranter, der byder på alt fra wienerschnitzel og fadøl til tyske konditorkager.

Namibia - Swakopmund

Du bliver hentet på hotellet i Swakopmund og kørt til Walvis Bay, hvor en spændende sejltur venter. Havet ud for denne kyst er særdeles rigt på liv, og der er gode chancer for at se en række forskellige havdyr fra båden. Mens kaffe og te serveres ombord, sættes kursen forbi østersfarme mod Pelican Point og det ikoniske fyrtårn. Omkring 60.000 pelssæler holder til her, og i perioden fra juli til november får de selskab af sydlige rethvaler og pukkehvaler. Disse er de mest almindelige hvaler i disse farvande. Men også gråhvaler og pygmæ rethvaler ses af og til. Det samme gør flere forskellige delfinarter, læderskildpadder samt enorme klumpfisk, der kan veje over to tons. Også over havets overflade er der masser at kigge på. Skarver og andre havfugle følger båden, og med held får du måske øje på nogle af områdets pelikaner. Turen fuldendes med friske østers, mousserende vin samt snacks og dessert, inden båden igen sejler mod fastlandet. Lidt over middag har du igen fast grund under fødderne, og chaufføren står klar til at køre dig tilbage til Swakopmund.

Her er resten af dagen fri til at udforske Swakopmund på egen hånd. Byen i sig selv er et hyggeligt bekendtskab med spændende arkitektur og hyggelige restauranter. Men Swakopmund er også udgangspunkt for en mængde forskellige aktiviteter. Alt fra surfing på sandklitterne til flyveture i luftballon tilbydes i byen.

Namibia_Swakopmund_Cape Cross sælkoloni og delfin

Forude venter fantastiske naturoplevelser, når du stiger ombord på et lille fly, der fører dig dybt ind i Namibias ørken. Flyveturen er i sig selv en stor oplevelse. Under dig forsvinder kysten hurtigt, og snart tager ørkenen over. Du lander på en lille landingsbane, hvor en chauffør holder klar til at køre dig til Little Kulala Lodge.

Lodgen ligger som en oase af luksus omgivet af vidtstrakte sletter og gyldenbrune ørkenbjerge. Alle bygninger er opført i naturlige materialer, og lodgen synes næsten at falde i med de omkringliggende landskaber. Her er ingen andre tegn på menneskelig bebyggelse at se i nogen retninger. Kun vidunderlig luksus omgivet af total ro, rå natur og uendelige horisonter. Faktisk er det svært at se, hvor lodgen slutter, og naturen begynder. Du indlogeres i en af lodgens blot 11 overdådige villaer, der byder på alle tænkelige faciliteter.

Brug resten af dagen på at slappe af i de smukke omgivelser. Vask rejsestøvet af i din private plunge-pool, eller sæt dig til rette på din private veranda og nyd udsigten over ørkenen, der gradvist skifter farve fra orange til flammende rød, mens solen nærmer sig horisonten. Snart tændes de første stjerner over Afrika, og inden længe serveres en udsøgt gourmetmiddag under nattehimlen, der funkler som et stjernetæppe på en fløjlssort baggrund. Bliver du inspireret af den storslåede nattehimmel, kan du forsætte udforskningen af himmelrummets mysterier fra den romantiske ’stjerne-seng’ på tagterrassen af din villa.

Namibia - Little Kulala Lodge

Hvis du har lyst, kan du starte dagen med en flyvetur i luftballon i det tidlige morgengry. Det er en fantastisk oplevelse at se ørkenen fra luften, når skyggerne er lange, og de mægtige ørkenklitter ligger badet i solopgangens gyldne skær. (Luftballonturen er ikke inkluderet).

Alternativt byder morgenen på en spændende tur i firehjulstrækker gennem ørkenen. Namibias ørken menes at være verdens ældste, og landskaberne er forbavsende varierede. Ved Sossusvlei hæver gyldne sandklitter sig mod himlen, mens landskaberne andre steder er domineret af dybe kløfter, udtørrede flodlejer og tørlagte vandhuller. Særlig spektakulær er Dead Vlei, hvor døde træer strækker deres knudrede grene mod himlen som surrealistiske skulpturer. Man skulle ikke umiddelbart tro det, men ørkenen er hjem for et rigt dyreliv. Her er eksempelvis en gekko med svømmehud mellem tæerne, der ’svømmer’ rundt i sandet. Om muligt endnu mere særpræget er skyggebillen der, for at få noget at drikke, hver nat kravler op på toppen af klitterne og stiller sig med bagdelen i vejret. Så venter den bare på at tåge ruller ind over landskabet. Når det sker, samles dråber på dens rygskjold, som løber ned i munden på den. Også større dyr som oryx, springbuk og struds kan af og til ses vandre mellem de bløde sandklitter på udkig efter noget at spise.

Tilbage på lodgen venter en lækker frokost, hvorefter resten af dagen er fri til at slappe af på din veranda eller deltage i en af lodgens øvrige aktiviteter. Det kunne være besøg ved kløften Sesriem eller en guidet køretur på firehjulet motorcykel gennem de storslåede landskaber på udkig efter områdets dyreliv. Der er også mulighed for vandreture i de stenede landskaber, inden dagen fuldendes med endnu en lækker middag. Efter mørkets frembrud kan du følge med en naturguide ud på udkig efter selvlysende skorpioner.

Namibia - Solopgang fra toppen af Dune 45Namibia - Solopgang fra toppen af Dune 45

Nyd den sidste morgen ved Sossusvlei, inden eventyret fortsætter med fly til en helt anden type ørken i Damaraland omkring Twyfelfontein. Her indlogeres du på Mowani Mountain Camp, der ligger helt fantastisk på et klippefremspring mellem enorme bunker af orangerøde kampesten. Også denne lodge synes at forsvinde helt i landskabet, der er kendetegnet ved stenede ørkenbjerge og dale med spredte sejlivede træer. Lodgen har blot 13 værelser og 2 suiter, der alle er luksuriøst indrettet i små stråtækte bygninger.

Efter indlogeringen er det tid at lære området bedre at kende. Damaraland er opkaldt efter damara-folket, der har boet i dette område i årtusinder. Dette ved man med sikkerhed fra en række helt fantastiske vægmalerier udført på klipperne ved Twyfelfontein. Sammen med guiden udforsker du det spektakulære område og ser en række af de smukkeste vægmalerier. Med held oplever du også nutidens damara-folk, der ofte ses langs vejen, hvor de kører i æseltrukne vogne. Du er nu så langt nordpå, at der også er gode muligheder for at møde himba-folket, der er let at genkende på deres karakteristiske hårstil, tunge smykker og sparsomme beklædning. Du besøger også de finurlige stenformationer ved Organ Pipes og Burnt Mountain, inden du vender tilbage til lodgen, hvor dagens oplevelser kan bundfælde sig over en lækker middag i de smukke omgivelser.

Namibia_Damaraland

Du har en spændende dag i vente, når du ved daggry sætter dig til rette i den åbne safaribil og kører ud gennem udtørrede flodlejer på udkig efter flokke af vilde ørkenelefanter. Hold også øje med næsehornsfugle og de sjældne sorte næsehorn, der af og til ses i dette område. Du tager dig god tid til at udforske området, og først godt op ad formiddagen er du tilbage på lodgen. Her kan du slappe af og spise en lækker frokost, inden det er tid til afslapning på verandaen med en kølig drink eller måske en vandretur på egen hånd i naturen omkring lodgen.

 

Namibia - Damaraland - Mowani Mountain Camp

Flere eventyr venter forude, når du sætter dig til rette i det lille fly, der hurtigt bringer dig længere nordpå mod Namibias mest dyrerige nationalpark, Etosha. Du lander på en lille landingsbane ved Mokuti, hvorfra du bliver hentet og kørt til Onguma Tented Camp. Den luksuriøse teltlejr består af blot syv suiter med faste stenvægge og kanvastag bygget ved et vandhul på et 34.000 hektar stort naturområde i den østlige del af Etosha. Stilen er safari-chic, og det åbne design sikrer en flot udsigt mod vandhullet og de åbne vidder med spredte træer. Her kan du sidde på verandaen og se dyrene komme og gå ved vandhullet.

Men du får naturligvis også mulighed for at opleve dyrelivet på endnu tættere hold, når du allerede i eftermiddag kører ud på den første safarikørsel i det store private reservat. Løver, næsehorn, elefanter, giraffer og en lang række andre ikoniske safaridyr holder til på området, der også er hjem for mere end 300 fuglearter. Fra den store gøglerørn til de ekstremt farverige ellekrager. Tilbage på lodgen kan du glæde dig til en god middag, mens naturens lyde fylder den lune afrikanske nat.

Namibia - Etosha - Onguma Tented Camp

Du har tre hele dage til at udforske dette fantastiske naturområde. Dagene starter tidligt med safarikørsler ind i selve Etosha Nationalparken. Den enorme nationalpark, der er ca. halv så stor som Danmark, regnes for at være blandt Afrikas absolut bedste safaridestinationer. De åbne landskaber vrimler med klassiske savannedyr som zebra, gnu, giraf, elefant, kudu, struds og den særlige sorthovedede impala. Desuden findes ørkendyr såsom oryx og springbuk i stort antal. Både sorte og hvide næsehorn ses relativt ofte, så dette er et af de bedste steder i Afrika at opleve disse sjældne dyr i deres naturlige omgivelser. Med så mange byttedyr har parkens leoparder, geparder, løver og øvrige rovdyr gode forhold, og især løver er der gode chancer for at se.

Efter morgensafarien vender du tilbage til lodgen, hvor du kan nyde de varme timer i skyggen over en god frokost. High tea serveres ud på eftermiddagen, inden endnu en safarikørsel på det private vildtreservat venter i det bløde eftermiddagslys. Dagene slutter med overdådige middage og hygge på lodgen.

Namibia_Etosha_Dyr ved vandhul

På det lokale herero-sprog betyder Onguma ”stedet du ikke ønsker at forlade”. Men tiden er inde til at nyde den sidste morgen i den afrikanske natur. Turen går tilbage mod det ventende fly, der bringer dig til hovedstaden Windhoek. Her indlogeres du på det komfortable Hotel Thule, der ligger på en bjergside i udkanten af byen med en fantastisk udsigt over hovedstaden.

Resten af dagen er fri til at slappe af ved hotellets pool eller kigge dig om i Windhoek på egen hånd. Byen byder blandt andet på et hyggeligt lille shoppingområde i midtbyen samt den fine kirke Christ Church. Kødelskere bør overveje en middag på en af byens mange bøfrestauranter såsom Joe´s Beergarden, der har både zebra, oryx, kudu og en række andre eksotiske bøffer fra ikke truede dyr på menukortet.

Namibia - Windhoek

Morgenen er fri til egne eventyr, indtil det er tid at køre mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Efter to flyskifte lander du tilbage i Danmark ovenpå en ultimativ rejse på første klasse rundt i Namibia.

Indenrigsfly i Namibia:
Bemærk: På indenrigsflyvningerne i Namibia, er der vægtrestriktioner på personvægt. Flyselskabet kan derfor kræve, at man betaler for to sæder.

“Eksperterne”
En vigtig del af en succesrig safari er guiden – en ranger. Hans viden, entusiasme og forståelse for naturen er uvurderlig – og smittende. Han ved, hvor dyrene befinder sig, eller finder dem hurtigt ved hjælp af spor, lyde og efterladenskaber. Rangeren ved praktisk talt alt om plante- og dyrelivet i reservatet. Ofte har rangeren en tracker med. Det er for det meste lokale, der har levet i og med naturen i årevis. Trackeren er ekspert i at “læse naturen” og kan spotte selv de mest kamuflerede og skjulte dyr og fugle.

Game-drive
Der findes flere former for safariaktiviteter, men den mest kendte og udbredte er “game-drive”. Disse køres for det meste tidlig morgen og sidst på eftermiddagen, men flere og flere steder tilbyder også aften “game-drive” (“night drive”), hvor rangeren bruger projektører til at spotte dyrene. På disse ture er man specielt på udkig efter de sky natteaktive dyr.

Game-walk
“Game walk” – eller “bush-walk” – ledes af erfarne rangere og er en udfordrende oplevelse for alle sanser. At gå midt ude i bushen i dyrenes verden er en oplevelse du aldrig glemmer. “Game-walk” foregår oftest midt på dagen, hvor dyrene er mindst aktive.

Udvalgte hoteller på rejsen

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. Disse hoteller er nøje udvalgte af vores Namibia-eksperter fordi, de giver dig den helt perfekte kombination af stemning, komfort og sjæl.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 jan 2019 - 30 jun 2019
ved 2 voksne
fra 79.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 jul 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 84.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Walvis Bay og retur fra Windhoek
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Walvis Bay lufthavn til Swakopmund
 • 2 nætter i luxury værelse på Swakopmund Guest House inkl. morgenmad
 • Big 5 Marine safari med Katamaran ved Walvis Bay
 • Privat transport fra Swakopmund Guest House til Swakopmund lufthavn
 • Flyrejse fra Swakopmund til Sossuvlei
 • Privat transport fra Sossusvlei Airstrip til Little Kulala
 • 2 nætter på Little Kulala Lodge
 • Alle måltider inkl. drikkevarer (vin/øl/vand samt te/kaffe og lokal spiritus) på Little Kulala
 • 2 aktiviteter pr. dag på Little Kulala inkl. udflugt til Sosssuvlei
 • Privat transport fra Little Kulala til Sossusvlei Airstrip
 • Flyrejse fra Sossusvlei til Twyfelfontein
 • Privat transport fra Twyfelfontein Airstrip til Mowani Mountain Camp
 • 2 nætter i standard view værelse på Mowani Mountain Camp
 • Alle måltider på Mowani Mountain Camp
 • 2 aktiviteter (nature/elephant drive og udflugt til Twyfelfontein) på Mowani Mountain Camp
 • Privat transport fra Mowani Mountain Camp til Twyfelfontain Airstrip
 • Flyrejse fra Twyfelfontein til Mokuti ved Etosha
 • Privat transport fra Mokuti Airstrip til Onguma Tented Camp
 • 4 nætter i luksus safaritelt på Onguma Tented Camp
 • Alle måltider inkl. drikkevarer (vin/øl/vand samt te/kaffe og lokal spiritus) på Onguma Tented Camp
 • 2 game drives pr. dag (morgen i Etosha National Park og aften i Onguma Reserve)
 • Privat transport fra Onguma Tented Camp til Mokuti Airstrip
 • Flyrejse fra Mokuti til Windhoek
 • Privat transport fra Windhoek Lufthavn til Hotel Thule t/r
 • 1 nat på Hotel Thule i Windhoek inkl. morgenmad
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Namibia

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Namibia

Vi kender de skønneste steder i Namibia og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel