Samburu National Park

Tørre, åbne landskaber med et rigt dyreliv

Samburu ligger på kanten af Kenyas nordlige ødemark, og landskaberne er præget af åbne, solbagte sletter med spredte skyggefulde træer og lave stenede bakker. Naturen er mere tør her end længere mod syd. Dette kan dog hurtigt ændre sig. Et pludseligt regnskyl kan forvandle de sparsomme vandhuller til små søer. Det visne græs får ny livgivende næring, og inden længe er de tørre, stenede stepper forvandlet til frodige grønne enge. Sådanne perioder med meget regn er en kærkommen gave til områdets dyr, der under normale omstændigheder må arbejde hårdt for føden.

Trods forholdene er dyrelivet i Samburu rigt. Vortesvin, langørede ræve og den særprægede aardvark har gode betingelser i det tørre, åbne landskab. Det samme har geparder, der ofte ses siddende på de store termitboer på udkig efter mulige byttedyr. De må dog kæmpe med hyæner, løveflokke og parkens leoparder om føden, der kan bestå af eland, impalaer og adskillige forskellige typer gazeller. Også giraffer, zebraer, oryxer og store kudu-hjorte lever i Samburu. Det samme gør elefanter, nilkrokodiller og flodheste, der ofte kan ses langs floderne.

Fugle er der også masser af. Gribbe sidder i træerne og venter på, at det næste måltid skal vise sig. Rovfugle svæver højt på himlen og holder øje med selv den mindste bevægelse, og småfugle bygger rede i de tørre tjørnekrat. Men kongen over alle fugle på disse sletter er unægtelig de somaliske strudse, som du kan være heldig at opleve i fuldt firspring ud over de endeløse vidder.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.

Snak Samburu med os - tættere på dit eventyr

Yvonne Larsen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Samburu. Så tag en snak med Yvonne Larsen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Samburu.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel