Rejser til Kenya

Safari i verdensklasse, rig kultur og tropestrande

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i Kenya

Safari i Masai Mara

Intet andet naturområde i Kenya tilbyder den klassiske safarioplevelse på samme overvældende måde som Masai Mara. Besøger du kun én nationalpark i Kenya, bør det være Masai Mara.

Se mere om Masai Mara

Besøg hos masaierne

Masai Mara er masai-folkets hjemland, og der er mulighed for at fuldende safarien i Masai Mara med et besøg i en af de traditionelle masai-landsbyer omkring nationalparken.

Se mere om Masai Mara og masaierne

Safari i Samburu

Samburu ligger på kanten af Kenyas nordlige ørken, og landskaberne her er tydeligt mere tørre end længere mod syd. Men dyrelivet er rigt, og Samburu viser andre sider af Kenyas natur end Masai Mara.

Se mere om Samburu National Park

Safari i Amboseli

Det er i Amboseli, at de ikoniske fotos af elefanter, der vandrer for foden af Kilimanjaro, er taget. Beliggenheden for foden af Kilomanjro er uden tvivl spektakulær, men parken byder også på et særdeles rigt dyreliv.

Se mere om Amboseli National Park

Safari i Meru

Meru National Park byder på klassisk safari blandt store elefantflokke, giraffer, flodheste, græssende antiloper og et væld af andre savannedyr. Med så mange byttedyr har parkens løver, geparder og leoparder nok at lave.

Oplev Meru National Park

Mount Kenya

Med en højde på 5.199 meter er Mount Kenya et storslået syn. Men området omkring Afrikas næsthøjeste bjerg byder også på fantastiske safarioplevelser og mødet med eksotiske kulturer.

Se mere om Mount Kenya

Great Rift Valley

Den afrikanske kontinentalplade og den arabiske kontinentalplade bevæger sig langsomt væk fra hinanden, hvilket gennem millioner af år har skabt en 6.000 km lang dal, der strækker sig som et dramatisk åbent ar i landskabet hele vejen fra Det Døde Hav til Mozambique. I bunden af denne dal, der er kendt som Great Rift Valley, ligger lavvandede søer som perler på en snor. Blandt de smukkeste er ferskvandssøen Lake Naivasha og saltsøen Lake Nakuru, der især er kendt for sine store flokke af flamingoer.

Se mere om Lake Naivasha

Se mere om Lake Nakuru

Karen Blixens Farm

Engang strakte kaffemarkerne sig så langt, øjet rakte, men i dag har storbyen indhentet Karen Blixens farm, og de gamle bygninger ligger i en mondæn forstad til Nairobi. Du fornemmer dog stadig tydeligt Karen Blixens sjæl, når du vandrer gennem de gamle stuer eller står på den skyggefulde terrasse og kigger ud over haven. På trods af at byen er nær, er der en vidunderlig ro over denne lille oase, der kom til at betyde så meget for den berømte forfatterinde.

Se mere om Karen Blixens farm og Nairobi

Badeferie i Kenya

Kenyas hvide strand og turkisblå vand indbyder til badeferie under tropiske himmelstrøg. Enten som en rejse i sig selv eller som afslutning på en rundrejse i Kenya.

Se forslag til en badeferie i Kenya

Grupperejser til Kenya

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Rejs med Exodus til Kenya, og oplev essensen af Afrika. Med Exodus er der rig mulighed for at komme helt tæt på Kenyas dyreliv og ikke mindst det spændende Masai-folk. Vil du have pulsen mere op, kan du også bestige et af Afrikas smukkeste bjerge, Mount Kenya. Mulighederne er mange med Exodus, så du vil helt sikkert kunne finde en grupperejse efter jeres smag.

Gå til Exodus

Snak Kenya med os - tættere på dit eventyr

Peter Schou deler hellere end gerne ud af sin store viden om Kenya. Så tag en snak med Peter Schou om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Kenya.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Kenya

Tidsforskel til Kenya
Kenya er 1 time foran Danmark, når vi har sommertid. Men da Kenya ikke skifter til vintertid, er tidsforskellen to timer, når vi har vintertid.

Flyvetid til Kenya
Hvor lang tid tager det at flyve til Kenya? Der findes ikke direkte fly fra Danmark til Kenya. Men adskillige selskaber kan klare turen på omkring 12 timer med et stop undervejs. Skal du direkte videre ud til nationalparkerne, skal du skifte til Nairobis lille Wilson Airport, hvorfra små bushfly forbinder hovedstaden med selv de mindste landingsbaner rundt om i landet.

Regntid og klima i Kenya
Hvornår skal man rejse til Kenya? Kenya ligger på ækvator, og der er derfor ikke de store forskelle i temperatur i løbet af året. Det sagt, skal man naturligvis være opmærksom på højdeforskellene i landet. Hovedstaden Nairobi ligger i cirka 1.500 meters højde, og her vil der være køligt tidligt om morgenen og knap så koldt om dagen. Det samme gælder området omkring Mount Kenya. Ude ved kysten derimod og i de mere lavtliggende områder er der en behagelig temperatur døgnet rundt på omkring 20 grader eller mere.

En større faktor er regn. Regntiden i Kenya falder typisk i april og marts, hvilket er mindre gode måneder til safari. Et langt bedre tidspunkt til en safari i Kenya er tørtiden fra juli til november. Det er også i denne periode, at de store dyreflokke migrerer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara. Undervejs passerer de mægtige floder, hvor krokodiller ligger på lur. Også december til marts er et populært tidspunkt til safari, og denne periode er tilmed ideel til badeferie langs kysten.

Sprog i Kenya
Det officielle sprog i Kenya er Swahili. Men rigtig mange taler engelsk. Derudover tales en række lokale sprog rundt om i landet.

Valuta i Kenya
Den lokale valuta hedder Kenyanske Shilling (KES). Valuta kan bestilles i banken eller hos et vekselbureau inden afrejse.
Danske kroner kan være svære at få vekslet i Kenya, så det anbefales at du medbringer amerikanske dollars (US-dollars fra før år 2000 godtages ikke i Kenya) eller Euro, som så veksles til lokal valuta ved ankomsten. Der kan hæves i lufthavnen eller i hæveautomater i de fleste større byer. Ligeledes kan kreditkort benyttes på de fleste hoteller, turistorienterede restauranter samt forretninger. Men lokalt bruges stadig fortrinsvist kontanter, så det er altid en god ide at have kontanter ved hånden til småkøb, drikkepenge og de situationer, hvor kreditkortet ikke virker.

Drikkepenge i Kenya
I Kenya er drikkepenge meget udbredt. Både på restauranter, i taxaer og på lodges. På safarirejser gives der typisk drikkepenge til den lokale guide samt til chaufføren. Beløbet ligger normalt imellem 10-20 amerikanske dollars per person per dag til hver.

Vaccinationer til Kenya
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Kenya. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Bemærk at malaria kan forekomme i Kenya, samt at der er krav om gul feber-certifikat, hvis du rejser til Kenya fra et land med gul feber.

Pas og visum til Kenya
Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter ankomst, og der skal være minimum 2 blanke sider i passet.

Der er er visumpligt til Kenya. Danske statsborgere med dansk pas kan få visum ved ankomsten til den internationale lufthavn i Nairobi. Du kan også søge om e-visum på forhånd elektronisk. Se ambassadens hjemmesiden for mere information.

Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, og som rejsende er det dit ansvar at tjekke de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan få mere information om de aktuelle regler på udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Kenya
Kenya har 230 volt. De fleste stik har tre firkantede ben, så du får brug for en adapter. For en liste over stiktyper verden over klik her

Internet i Kenya
Der findes internet og wi-fi på langt de fleste hoteller og lodges. I de fjernere egne samt i nationalparkerne kan forbindelsen dog være langsom eller ustabil.

Fotografering i Kenya
Kenya er et ualmindeligt fotogent land. Både når det kommer til landskaber, mennesker og naturligvis dyreliv. En god zoomlinse på 300 mm eller derover er vigtig, hvis du drømmer om at få gode dyrebilleder med hjem. Det er altid god skik at spørge om lov, inden du tager billeder af mennesker.

Rejseforsikring til Kenya
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Plastiskposer i Kenya
Fra og med den 28. august 2017 er det ikke længere lovligt at medbringe plastikposer til Kenya. Dette for at beskytte naturen, dyrelivet og miljøet generelt. Forbuddet gælder alle former for plastposer, herunder også plastposer til toldfrie varer købt i lufthavn eller ombord på fly samt de små genlukkelige poser til væsker, cremer osv. der medbringes som håndbagage. Overtrædelse kan medføres store bøder.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel