Masai Mara Safari og eksotiske Zanzibar

Kig efter løver i det tidlige morgengry, følg de græssende gnuer på deres vandring over Masai Maras savanne og se elefantflokke søge mod floderne for at drikke. På denne luksusrejse til Kenya og Zanzibar oplever I ægte safaristemning på bedst tænkelige vis. I sover under kanvas til lyden af den afrikanske nat og oplever det rige dyreliv i et af Afrikas allerbedste safariområder. Men selvom I er omgivet af Masai Maras vilde natur, kan I se frem til både 5-stjernet luksus og service i verdensklasse.
Fra Masai Mara flyver I Zanzibar, hvor I indlogeres på det lækre Diamonds Mapenzi Beach, der ligger lige ned til en smuk sandstrand på nordvestkysten af Zanzibar. Nyd dagene i palmernes skygge og udforsk de omkringliggende koralrev med maske og snorkel. Eller læg strandene bag jer og oplev velduftende krydderiplantager, lokale landsbyer og øens rige historie i Stone Towns eksotiske baggryder.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark sætter I kursen mod Nairobi med et flyskifte undervejs.

Ved ankomsten til Kenyas hovedstad skifter I fly og fortsætter til en lille airstrip i Masai Mara i det sydvestlige hjørne af landet. Her står en safaribil klar til at køre jer til Kichwa Tembo Tented Camp, der ligger som en eksklusiv oase omgivet af Masai Maras vidtstrakte savanne. Beliggenheden i de lave bakker på kanten af Great Rift Valley er perfekt til safarikørsler. Dyrelivet omkring lodgen er rigt året rundt, og den store migration bevæger sig ofte gennem området på vej mod den dramatiske krydsning af Mara-floden.

Men selvom I er langt ude i Afrikas vilde natur, skal I ikke mangle noget. Lodgen består af 40 luksuriøse telte, der er større end mange hotelværelser. Indretningen byder blandt andet på et lækkert badeværelse samt bløde senge med knitrende lagner og en storslået udsigt over savannen gennem den store teltåbning. Fællesområderne er indrettet i samme gennemførte safari-stil, der på elegant vis kombinerer stemningen fra tidligere tiders Afrika-ekspeditioner med moderne luksus og personlig service.

Dagens program afhænger af, hvornår I ankommer. De varme timer midt på dagen tilbringes typisk på terrassen med en kølig drink eller i swimmingpoolen, hvorfra der er udsigt over de åbne vidder. Lodgen er indhegnet, men vilde dyr kommer ofte meget tæt på. Så selv fra swimmingpoolen er der chance for at se græssende vortesvin, zebraer på udkig efter friske skud eller måske en elefantflok, der vandrer på vej mod floden.  Men også løver og alle de andre ikoniske afrikanske dyr lever i området, så hold øjne og øre åbne. Sidst på eftermiddagen venter den første safarikørsel i Masai Mara efterfulgt af en hyggelig middag i olielampernes skær tilbage på lodgen, mens natten sænker sig over Afrika.

Kenya - Masai Mara - AndBeyond Kichwa Tembo Tented Camp

Næste morgen vågner I før daggry, og efter en kop varm kaffe og en let snack, triller I ud over savannen i den åbne safaribil. Snart lysner natten, og solen tegner den første røde stribe på horisonten, mens Afrika vågner til endnu en dag. Det pusler i krattet langs hjulsporet, og her og der græsser zebraer og giraffer i tusmørket. Har Afrikas store jægere haft heldet med sig i nattens løb, er de godt i gang med at fortære byttet. De skynder sig. For snart vil varmen tvinge dem tilbage i skyggen fra de karakteristiske akacietræer, der står som silhuetter mod den stadig lysere morgenhimmel.

Masai Mara er en af kronjuvelerne blandt Afrikas naturområder, og de kommende dage byder på safarioplevelser i absolut verdensklasse. Alle de kendte safaridyr lever på disse store græssletter: Flodheste og krokodiller holder til i floderne, mens giraffer, elefanter, zebraer og gnuer græsser i stort antal mellem akacietræerne. Her har de selskab af sjældne sorte næstehorn, samt utallige gazelle- og antilopearter, der rangerer fra små dikdiker til store eland-antiloper.

Ved første øjekast kan det se ud som om, alt ånder fred og idyl på savannen. Men med så mange byttedyr samlet, lurer farerne overalt i det høje græs. Løveflokke fordriver de varme timer i træernes skygge, og leoparder søger føde ved hjælp af deres formidable camouflage. Hyæner og afrikanske vildhunde jager i velkoordinerede flokke, mens geparden bruger sin ufattelige hurtighed til at løbe byttedyrene op. Det er en fantastisk oplevelse at se en gepard eksplodere ud af et krat og spæne med 100 km i timen gennem det soltørrede græs mod en forskræmt flok gazeller, der flygter vildt i alle retninger. Også på himlen er der masser af kigge på. Mere end 540 fuglearter er registeret i Masai Mara, og mere end 50 af disse er rovfugle. Hvad I ser, er naturligvis et spørgsmål om held. Men guiderne er fabelagtige til at spotte dyrene på lang afstand. Så I er i de bedste hænder.

Først når varmen tager til, vender I tilbage til lodgen, hvor et overdådigt morgenmåltid venter. De varme timer midt på dagen tilbringes på terrassen eller i swimmingpoolen. Også frokosten er en oplevelse i sig selv, og inden I ved af det, begynder varmen igen at fortage sig. Lyset bliver blødere, og dyrene er mere aktive. Så er det tid til endnu en safarikørsel på savannen.

Mod et ekstra gebyr kan forskellige aktiviteter arrangeres. Det kunne være guidede vandreture i løbet af dagen, middag serveret i bushen eller en fantastisk flyvetur i ballon henover savannen i det tidlige morgengry.

Kenya - Masai Mara

Nyd den sidste morgensafari i Masai Mara, inden det er tid at lægge savannen bag jer og flyve til øen Zanzibar i Det Indiske Ocean ud for Tanzania. Efter et flyskifte i Nairobi ankommer i til lufthavnen på Zanziar. Her bliver I indlogeret på Diamonds Mapenzi Beach, der ligger ned til en smuk sandstrand på nordvestkysten af Zanzibar.
Med sin perfekte beliggenhed helt ned til en smuk sandstrand på nordvestkysten af Zanzibar, indbyder Diamonds Mapenzi Beach til afslapning og forkælelse under eksotiske himmelstrøg.

Resortet ligger direkte ned til den flotte strand Mapenzi Beach, der er som taget ud af et postkort med slanke palmer, turkisblåt vand og fint, hvidt sand. Resortet falder smukt ind i de tropiske omgivelser med sine lave, stråtækte bygninger spredt ud i en stor tropisk have. Værelserne er komfortabelt indrettet i lyse farver og med mørke træmøbler. Deriblandt en stor flot himmelseng med myggenet, der på bedst vis fanger den tropiske stemning. Blandt de mange faciliteter byder værelset på individuel indstillelig aircondition, sikkerhedsboks, kaffe-faciliteter, og en minibar, der fyldes dagligt med sodavand, lokale øl og vand. Du har også et indbydende badeværelse med brusebad samt en privat veranda, hvorfra du kan nyde de tropiske omgivelser. Der er flere forskellige værelseskategorier at vælge imellem. Nogle har udsigt til haven, mens andre ligger direkte ned til stranden.

Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at nyde de skønne omgivelser. Når sulten eller tørsten melder sig, er du i godt selskab. Opholdet er med all inklusive, hvilket inkluderer helpension i form af morgenmadsbuffet, frokost og aftensmad. Du kan også vælge at nyde en let frokost på strandrestauranten Ocean Reef Beach Grill og en sprød, friskbagt pizza til aftensmad direkte på stranden på Nakupenda Pizzeria Restaurant. Resortet byder desuden på ala carte-restauranten Suli suli, der ikke er inkluderet i prisen. Dagen igennem kan du nyde sodavand, frugtjuice, lokale øl, husets vin, te, kaffe og vand.

Tanzania_Zanzibar_Diamond Resort Mapenzi Beach_Pool8

De kommende dage står i afslapningens tegn. Nyd øens fantastiske hvide sandstrande og tropiske klima. Snorkel eller dyk i det varme azurblå vand blandt farverige koraler og udforsk det lækre lokale køkken, der i høj grad er præget af krydderier og alt godt fra havet.
Det er dog værd at lægge stranden bag jer en dag eller to. Så vil I snart opdage, at Zanzibar er en ø med sin helt egen sjæl og en særdeles farverig historie. Gennem århundreder er folk valfartet til Zanzibar fra både Afrika, Arabien, Europa og Asien. Nogle kom for at prøve lykken som plantageejere, andre som missionærer, og endnu andre ernærede sig ved sørøveri i Det Indiske Ocean. Handel af enhver art har altid været vigtig for Zanzibar, og rigtig mange mennesker kom til øen enten som slaver, som slavehandlere eller på handelsskibe, der skulle bringe krydderier fra øens plantager tilbage til Europa. Med sig havde de deres hjemlands respektive kulturer, mad og religioner. De fleste slog sig ned i hovedbyen Stone Town, og her levede disse meget forskellige folkeslag side om side igennem århundreder. Man lånte selvfølgeligt lidt fra hinandens kulturer. Men den dag i dag fornemmer I stadig den unikke multikulturelle stemning i Stone Towns gamle gader. En stemning, der har sikret byen en plads på UNESCOs kulturarvsliste.
Andre gode udflugter kunne være sejlture gennem mangroveskove i en traditionel dhow, landsbybesøg samt besøg hos et projekt, der genudsætter havskildpadder, der ved et uheld er blevet fanget i fiskernes net. Det er også spændende at besøge øens utallige krydderiplantager, hvor I kan opleve peber, nelliker, vanilie og alle de andre planter, vi i Danmark bedst kender fra små poser i supermarkedet. Så der er rigeligt at give sig til. Men I er naturligvis også velkomne til bare at slappe af i palmernes skygge på den hvide sandstrand.

Tanzania_Zanzibar_Diamond Resort Mapenzi Beach_Strand

Dagen er til fri disposition indtil det er tid at køre til lufthavnen, hvor hjemrejsen starter. I flyver til Nairobi, hvorfra der fortsættes mod Europa.

Efter et flyskifte fortsætter I til Danmark.

Den store migration
Der er et rigt dyreliv i Masai Mara året rundt. Men området er særligt rigt på dyr i sensommermånederne, når kolossale flokke af gnuer og zebraer krydser Mara-floden og vandrer ind over Masai Maras frodige græssletter. I kølvandet følger alle tænkelige rovdyr i store mængder. Dette er en tid med overflod til alle, og i de næste par måneder vrimler Masai Mara af liv. Omkring slut oktober eller november begynder de store dyreflokke igen at vandrer sydpå mod Tanzania. Det præcise tidspunkt samt dyreflokkenes rute varierer fra år til år, så det er svært at forudse på forhånd. Men ligegyldigt hvornår I besøger Masai Mara, er I sikret safarioplevelser i verdensklasse.

“Eksperterne”
En vigtig del af en succesrig safari er guiden – en ranger. Hans viden, entusiasme og forståelse for naturen er uvurderlig – og smittende. Han ved, hvor dyrene befinder sig, eller finder dem hurtigt ved hjælp af spor, lyde og efterladenskaber. Rangeren ved praktisk talt alt om plante- og dyrelivet i reservatet. Ofte har rangeren en tracker med. Det er for det meste lokale, der har levet i og med naturen i årevis. Trackeren er ekspert i at “læse naturen” og kan spotte selv de mest kamuflerede og skjulte dyr og fugle.

Game-drive
Der findes flere former for safariaktiviteter, men den mest kendte og udbredte er “game-drive”. Disse køres for det meste tidlig morgen og sidst på eftermiddagen, men flere og flere steder tilbyder også aften “game-drive” (“night drive”), hvor rangeren bruger projektører til at spotte dyrene. På disse ture er man specielt på udkig efter de sky natteaktive dyr.

Game-walk
“Game walk” – eller “bush-walk” – ledes af erfarne rangere og er en udfordrende oplevelse for alle sanser. At gå midt ude i bushen i dyrenes verden er en oplevelse du aldrig glemmer. “Game-walk” foregår oftest midt på dagen, hvor dyrene er mindst aktive.

 

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
11 jan 2019 - 28 feb 2019
ved 2 voksne
fra 29.995 kr.
Tillæg for ophold i Beach Villa på Mapenzi Beach
2.100 kr.
Rejseperiode
1 mar 2019 - 31 mar 2019
ved 2 voksne
fra 28.495 kr.
Tillæg for ophold i Beach Villa på Mapenzi Beach
1.800 kr.
Rejseperiode
1 apr 2019 - 31 maj 2019
ved 2 voksne
fra 27.495 kr.
Tillæg for ophold i Beach Villa på Mapenzi Beach
1.500 kr.
Rejseperiode
1 jun 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 35.795 kr.
Tillæg for ophold i Beach Villa på Mapenzi Beach
1.800 kr.
Rejseperiode
1 nov 2019 - 20 dec 2019
ved 2 voksne
fra 28.495 kr.
Tillæg for ophold i Beach Villa på Mapenzi Beach
1.800 kr.
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Nairobi og retur fra Zanzibar
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Assistance ved ankomsten til Nairobi
 • Tranport fra Nairobi Lufthavn til Wilson Airport
 • Flyrejse fra Wilson Airport til AndBeyond Kichwa Tembo Tented Camp airstrip
 • Transport fra airstrip til AndBeyond Kichwa Tembo Tented Camp
 • 4 nætter i classic tent på AndBeyond Kichwa Tembo Tented Camp
 • Alle måltider inkl. drikkevarer (vin/øl/vand samt te/kaffe og lokal spiritus) på AndBeyond Kichwa Tembo Tented Camp
 • 2 safariaktiviteter pr. dag på AndBeyond Kichwa Tembo Tented Camp
 • Transport fra AndBeyond Kichwa Tembo Tented Camp til airstrip
 • Flyrejse fra AndBeyond Kichwa Tembo Tented Camp Airstrip til Wilson Airport i Nairobi
 • Transport fra Wilson Airport til Nairobi Lufthavn
 • Flyrejse fra Nairobi til Zanzibar
 • Transport fra Zanzibar Lufthavn til Diamonds Mapenzi Beach
 • 7 nætter i superior værelse på Diamonds Mapenzi Beach inkl. all inclusive
 • Transport fra Diamonds Mapenzi Beach til Zanzibar Lufthavn
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Afrika

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Afrika

Vi kender de skønneste steder i Afrika og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel