Luksussafari i Kenya – Samburu og Masai Mara

På denne safari i Kenya oplever du det Afrika, du kender fra utallige naturprogrammer på TV. Men intet slår oplevelsen af selv at se solen gå ned over savannen som en stor gylden ildkugle. Temperaturerne falder, fuglekvidderet aftager, og inden længe står akacietræernes silhuetter klart mod den dybrøde aftenhimmel. Nogle dyr går til ro, mens andre er ved at vågne. Natdyrene rører på sig, og løveflokkene gør klar til nattens jagt. Sådan har det altid været, og sådan er det stadig på Kenyas savanne.

Denne luksuriøse safarirejse kombinerer to forskellige nationalparker; Samburus tørre og stenede landskaber og Masai Maras klassiske vidtstrakte savanne. Begge områder byder på safari i absolut verdensklasse. Du flyver fra sted til sted i små bushfly for at få mest muligt tid til safari, og nætterne tilbringes under kanvas i luksuriøse safarilejre midt i naturen. Rejsen starter og slutter i Nairobi, hvor du har mulighed for at besøge Karen Blixens historiske kaffeplantage og nyde en middag på den berømte restaurant Canivore.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Asnil Samburu Camp i Kenya

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen mod Kenya.

Efter et flyskifte ankommer du til Kenyas hovedstad Nairobi. I lufthavnen bliver du hentet af en chauffør, der kører dig til Eka Hotel eller et lignende hotel i udkanten af byen nær Nairobi National Park. Resten af dagen er fri til at slappe af ved poolen oven på rejsen, eller måske nyde nogle af Nairobis mange muligheder. Du vender tilbage til Nairobi sidst på rejsen, hvor der er mulighed for at opleve en række af byens største seværdigheder.

Kenya_Nairobi_Skyline

Eventyret begynder for alvor i dag, når du bliver hentet på hotellet og kørt til den lille lufthavn Wilson. Det er herfra små propelfly forbinder hovedstaden med fjerntliggende landingsbaner rundt om i landet. Inden længe triller du ud af startbanen og begiver dig ud på en flot flyvetur nordpå mod Samburu. Fra flyet kan du se Nairobis forstæder tynde ud og blive erstattet af spredte landsbyer mellem opdyrkede marker. Flyet flyver lavt, så du får mange detaljer med. Gradvist bliver landskaberne tørre, og efter cirka 50 minutters flyvetur lægger flyet an til landing på Samburu Airstrip. Her holder en safaribil klar til at køre dig til Ashnil Samburu Camp, hvor du indlogeres for de kommende to nætter. Lejren består af luksuriøse safaritelte omgivet af vild natur ned til en flod, hvor dyr ofte kommer for at drikke. Teltene fanger på bedste vis kombinationen af moderne bekvemmeligheder og ægte safaristemning. Ikke mindst, når kanvassiderne åbnes op, så du har frit udsyn til naturen omkring dig. Allerede denne eftermiddag venter den første safarikørsel i nationalparken, inden du kan sætte dig til bords til en udsøgt middag under Afrikas stjernehimmel.

Afrika - Kenya - Ashnil Samburu Camp - værelse

Naturen i Samburu præges af tørre, solbagte sletter med spredte træer og lave stenede bakker. Med et gamedrive i både det tidlige morgengry og de kølige eftermiddagstimer er der gode chancer for at opleve en række forskellige dyr. Både elefanter, løver og leoparder lever her. Det samme gør forskellige antiloper, giraffer, zebraer og et væld af andre dyr. Også geparder har gode kår i de åbne landskaber, hvor de ofte ses siddende på et termitbo på udkig efter det næste måltid. I floderne patruljerer mægtige krokodiller side om side med prustende flodheste, og i træerne sidder gribbe og venter på det næste måltid. Rovfugle svæver højt på himlen og holder øje med selv den mindste bevægelse, og småfugle bygger rede i de tørre tjørnekrat. Hvilke dyr du støder på, er naturligvis et spørgsmål om held. Men mulighederne er tilstede, og de dygtige guider kender området ud og ind. De varme timer midt på dagen bruges typisk med afslapning på i lejren, hvor en lækker frokost serveres.

Afrika - Kenya - Ashnil Samburu Camp - landskab

Efter morgenmaden går turen tilbage til den lille startbane, hvor flyet mod Masai Mara står klar.  Forude venter endnu en flot flyvetur på omkring halvanden time, så du har god tid til at nyde udsigten over Kenyas storslåede landskaber, der hele tiden synes at ændre karakter. Flyet lander på en lille landingsbane på Masai Maras vidtstrakte savanne. Her bliver du budt velkommen og kørt til Ashnil Mara Camp, hvor du indlogeres for de kommende tre nætter. Også denne lejr består af store, luksuriøse safaritelte med privat badeværelse og et fantastisk udsyn over naturen fra din terrasse. Lejren byder desuden på et flot poolområde og en hyggelig loungebar. Lejrens beliggenhed øst for Masai Mara nær grænsen til Tanzania er perfekt til safari, hvilket du får de første indtryk af på eftermiddagens safarikørsel i nationalparken.

Afrika - Kenya - Ashnil Samburu Camp - elefant

Intet andet naturområde i Kenya fanger den klassiske safarioplevelse på samme overvældende måde som Masai Mara. Alle de kendte safaridyr lever på disse store græssletter, der synes at strække sig i det uendelige. Flodheste og krokodiller holder til i floderne, mens giraffer, zebraer, gnuer og antiloper i stort antal græsser mellem de karakteristiske fladtoppede akacietræer. Elefantflokke vandrer ad gamle stier, og med held får du måske øje på et af parkens sky næsehorn. Med så mange byttedyr samlet, lurer farerne overalt i det høje græs. Løveflokke ses ofte i Masai Mara, hvor de ofte må konkurrere med flokke af hyæner om føden. For ikke at tale om de mange rovfugle og gribbe, der kan lugte et måltid på flere kilometers afstand. Leoparder og geparder jager også i Masai Mara. Så hold øjne og øre åbne.

Dagene går med safarikørsel morgen og eftermiddag. De varme timer tilbringes tilbage i lejren. Eksempelvis med et dyp i poolen eller med en bog på terrassen over en kølig drink.

Afrika - Kenya - Masai Mara - Ashnil Mara Camp - familietelt

Det er tid at tage afsked med savannen og flyve tilbage mod storbyen. Så efter morgenmaden køres safaribilen frem for sidste gang og sætter kurs mod den lille landingsbane. Turen er i sig selv en safarikørsel, og der er gode chancer for at se dyr på vejen. Flyveturen tilbage til Nairobi tager omkring fem kvarter, så lidt over middag lander du igen i Wilson Airport. Herfra bliver du kørt til Nairobi Lufthavn.

Men dit fly tilbage mod Danmark afgår først i aften, så det kan i høj grad anbefales at tilkøbe en byrundtur i Nairobi. På den måde får du det fulde udbytte af dagen, og oplever Kenyas pulserende hovedstad. Turen tager dig til Karen Blixens historiske kaffeplantage, der i dag er indrettet som et spændende museum. Det er en fantastisk oplevelse at gå gennem de gamle stuer, der er fyldt med personlige ejendele. Frokosten nydes på Tamambo Karen Blixen Coffee Garden, inden turen fortsætter til et giraf-center. Her har du mulighed for at komme tæt på de sjældne rothschild giraffer, der går frit omkring på centerets store område i udkanten af byen. Dagen slutter med middag på Restaurant Carnivore, hvor kød i lange baner grilles over åben ild. Når tid er, bliver du kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
5 jan 2019 - 31 mar 2019
ved 2 voksne
fra 31.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 jun 2019 - 30 jun 2019
ved 2 voksne
fra 31.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 jul 2019 - 30 sep 2019
ved 2 voksne
fra 34.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 okt 2019 - 16 dec 2019
ved 2 voksne
fra 31.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Fly fra Danmark til Nairobi tur/retur
 • 1 nat i Nairobi på Eka Hotel eller lignende med morgenmad
 • Indenrigsfly fra Nairobi til Samburu
 • 2 nætter på Ashnil Samburu Camp med fuld pension, kaffe/the om eftermiddagen og 2 daglige safarikørsler.
 • Indenrigsfly fra Samburu til Masai Mara
 • 3 nætter på Ashnil Mara Camp med fuld pension, kaffe/the om eftermiddagen og 2 daglige safarikørsler.
 • Indenrigsfly fra Masai Mara til Nairobi
 • Park-afgifter
 • Professional guider/ranger/chauffør
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge


Udflugtspakke

 • Karen Blixen Museum
 • Besøg på giraf-center
 • Frokost på Tamambo Karen Blixen Coffee Garden.
 • Middag på Restaurant Carnivore
 • Pris: fra 1.390 kr. per person ved min. 2 kunder.

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Kenya

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Kenya

Vi kender de skønneste steder i Kenya og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel