Nairobi

Elefantbørnehjem, girafcenter og Karen Blixens farm

Det er svært at se det i dag, men indtil sidst i det 19. århundrede fandtes der ikke andet end et vandhul på det sted, hvor Nairobi i dag ligger. Meget er sket siden, og Nairobi er vokset til at blive en af de mest dynamiske storbyer i Østafrika. Det er en by med mange ansigter og tydelige kontraster, der giver et godt billede af det moderne Afrika på både godt og ondt. Her ligger moderne kontorbygninger og shoppingcentre side om side med endeløse slumkvarterer. Sågar en nationalpark finder du i udkanten af byen. Parken er overraskende rig på dyreliv, og det er muligt at opleve flodheste bade og en lang række savannedyr græsse med Nairobis højhuse i baggrunden. Også løver og geparder ses med jævne mellemrum i parken, og der er registreret flere fuglearter her end i hele Storbritannien.

En særlig oplevelse i Nairobi er et besøg ved Karen Blixens gamle kaffeplantage, der er beskrevet i hendes berømte værk ”Den afrikanske farm” fra 1937. Bogen beskriver, hvordan hun som ung kvinde rejste til Østafrika i 1914 for at gifte sig med sin fætter, Bror von Blixen-Finecke. Sammen startede de en kaffeplantage i det, der dengang var langt væk fra alting. Bror mistede dog hurtigt interessen for plantagedrift, og de to blev skilt i 1925. Herefter drev Karen Blixen plantagen videre alene frem til 1931. Det var i denne periode, at hun forelskede sig hovedkulds i storvildtjægeren Denys Finch Hatton, der blev udødeliggjort af Robert Redford i storfilmen Out of Africa i 1985.

En anden stor oplevelse i Nairobi er et besøg på elefantbørnehjemmet. Her tager man sig af forældreløse elefanter og lærer dem de nødvendige færdigheder, så de kan vende tilbage til naturen. Du kan også komme tæt på de sjældne Rothschild giraffer i Nairobi Giraffe Centre i udkanten af byen. Derefter kan dagen eksempelvis afsluttes med en middag på Nairobis legendariske Restaurant Canivore.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.

Snak Nairobi med os - tættere på dit eventyr

Peter Schou deler hellere end gerne ud af sin store viden om Nairobi. Så tag en snak med Peter Schou om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Nairobi.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel