Lake Nakuru

Næsehorn, leoparder og tusindvis af flamingoer

Grundet den geologiske udvikling har mange af søerne i Great Rift Valley kun ringe mulighed for at få tilført nyt vand. Den stærke sol og intense varme har gennem tusindvis af år fordampet en del af vandet i søerne, hvilket har efterladt det tilbageværende vand med en ualmindelig høj koncentration af mineraler. Dette giver livsvilkår for særlige algetyper, skaldyr og fisk, der kan leve i det koncentrerede vand. Disse bliver igen føde for dyr og fugle, der samles i store flokke langs søernes bredder.

Få steder er dette mere tydeligt end ved Lake Nakuru, og det giver perfekte forhold for enorme flokke af lyserøde flamingoer. Antallet af flamingoer i området svinger hele tiden, og nogle kilder siger, at helt op mod to millioner af disse fugle er set ved søen på en gang. På sådanne dage dækker de søen som et levende, lyserødt tæppe. En sådan koncentration af fugle er dog yderst sjælden. Men ofte vil du opleve store flokke af flamingoer lyse op i landskabet.

Her har de selskab af tusindvis af andre fugle. Også flodheste lever i søen, og giraffer, gazeller og aber ses ofte nær vandet. Det samme gør løver, kuduer og ikke mindst leoparder i overraskende stort antal. Faktisk er Lake Nakuru sandsynligvis det sted i Kenya, hvor du har størst chance for at opleve en leopard i fri natur. Flamingoerne er ikke til at overse, men leopardens effektive kamuflage gør den til en mester i at skjule sig. Bedste råd er at holde godt øje med store træer, hvor de store katte ynder at hvile sig i skyggen midt på dagen. Også hvide næsehorn har fundet sig godt til rette i parken, og der er gode chancer for at se det prægtige dyr nær søen. Sorte næsehorn lever også ved Lake Nakuru, men de ses sjældent.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.

Snak Lake Nakuru med os - tættere på dit eventyr

Sandra Brooker deler hellere end gerne ud af sin store viden om Lake Nakuru. Så tag en snak med Sandra Brooker om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Lake Nakuru.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel