Lake Naivasha

Smuk natur og en spændende historie

Blandt de smukkeste søer i Great Rift Valley er Lake Naivasha, der har en lang og bemærkelsesværdig historie. Vanddybden varierer hele tiden, og i 1890’erne var søen næsten tørret helt ud. Over de næste 20 år vendte udviklingen dog fuldstændig, og søen steg hele 15 meter, så den endte med at dække et stort område. Det gav nye muligheder. Fra 1937 til 1950 blev Lake Naivasha brugt som Nairobis internationale lufthavn. Dengang landede vandfly fra blandt andet British Airways (der dengang hed BOAC) på søen. Passagererne blev dernæst hentet i busser ved Lake Naivasha Hotel – der i dag er Lake Naivasha Country Club – og kørt til Nairobi. Turen fra Southampton til Kenya tog fire dage.

Da den nye lufthavn blev bygget tættere på hovedstaden, begyndte man at udnytte søens vand til kunstvanding af områdets blomster-, frugt- og grønsagsmarker. Især blomsterindustrien har slået igennem, og blomster plukket ved Lake Naivasha ved morgengry sælges på blomsterauktioner i Holland senere samme dag. Men trods meget af området omkring søen er opdyrket, byder det også på store naturoplevelser. Søen er i sig selv et smukt syn, og mere end 150 fuglearter er blevet observeret i området. Mange fugleinteresserede går så langt som til at udpege Lake Naivasha til at være blandt de bedste steder i hele Kenya at observere landets fugleliv. Men fuglene har ikke søen for sig selv. Også flodheste holder til i relativt stort antal. Ofte ligger de og lurer i vandskorpen, men i ly af natten kan de godt finde på at gå på land for at græsse langs bredden.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.

Snak Lake Naivasha med os - tættere på dit eventyr

Yvonne Larsen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Lake Naivasha. Så tag en snak med Yvonne Larsen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Lake Naivasha.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel