Rejser til Botswana

Udsøgt safari med få turister

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i Botswana

Okavango-deltaet

Hvert år falder regnen tungt over Angolas bjerge, hvorfra vandet flyder sydpå og forvandler Kalahari-ørkenen til en frodig oase af laguner, vandveje og græsgange. Det er præcis hvad dyrene har ventet på, og de flokkedes til Okavango-deltaet for at nyde godt af denne overflod. Okavango-deltaet kan udforskes i safarijeeps og på vandresafarier mellem de vilde dyr. Men særlig magisk er det at glide over de lavvandede laguner i en traditionel mokoro i solnedgangens skær, når dyrene kommer ned til vandet for at drikke.

Se mere om Okavango-deltaet

Chobe National Park

Når tørtiden sætter ind, samler dyr i stort antal sig langs Chobe-floden. Parken er især kendt for sine elefantflokke, og det er en helt unik oplevelse at betragte hundredvis af disse blide kæmper krydse floden. Også store bøffelflokke holder til langs floden, hvor antiloper, gnuer og zebraer forsigtigt græsser, mens de holder udkig efter løver, leoparder og geparder, der altid er på udkig efter et let måltid. I floden kæmper krokodiller og flodheste om pladsen, og på himlen er mere end 440 fuglearter registeret. Chobe er fantastisk hele året. Men i vores sensommer byder landskaberne langs floden på noget af det absolut bedste safari i hele Afrika.

Se mere om Chobe National Park

Savute

Savute er et afsides og sjældent besøgt hjørne af Chobe National Park. Her væk fra floden skifter landskaberne hurtigt karakter. Naturen er tør og åben, og de savannelignende græsenge brydes af gamle baobab-træer og lave klippefremspring med hulemalerier fra tidernes morgen. Dette ændrer sig, når regnen kommer om foråret og efteråret, og frisk græs lokker elefanter, gnuer og især zebraer i stort antal til Savute for at føde deres unger. I fodsporene følger leoparder, geparder, vildhunde og hyæner. De mange rovdyr må dog kæmpe for føden. For Savute rummer året rundt en af Botswanas største koncentrationer af løver.

Se mere om Savute og Chobe National Park

Kalahari-ørkenen

Få andre steder i Afrika føler man sig så lille som i Kalahari. Her er afstandene enorme, horisonterne synes uendelig fjerne, og der er højt til himlen. Naturen er vild og uberørt med mægtige saltsletter og kilometer efter kilometer af rødbrunt sand, hvor kun de mest hårdføre planter kan klare sig. Men trods klimaet kan være nådesløst, er Kalahari-ørkenen hjem for et forbavsende rigt dyreliv. Marekatte varmer sig i morgensolen, geparder jager på de åbne sletter, og formidable løver ligger på lur i krattet. Ørkenen er desuden hjem for san-folket, der er et af verdens sidste jæger-samler-folk.

Se mere om Kalahari-ørkenen

Grupperejser til Botswana

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Exodus tilbyder en række fantastiske safarier blandt Botswanas rige dyreliv. Flere af rejserne kombinerer safari i Botswana med Victoria Falls og flere store oplevelser i nabolandene. Du rejser med en gruppe og i selskab med en dygtig guide og vil derfor altid være i kompetente hænder.

Gå til Exodus

Snak Botswana med os - tættere på dit eventyr

Sandra Brooker deler hellere end gerne ud af sin store viden om Botswana. Så tag en snak med Sandra Brooker om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Botswana.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Botswana


Tidsforskel til Botswana
Der er ingen tidsforskel til Botswana, når Danmark har sommertid. Men da Botswana ikke skifter mellem sommer- og vintertid, er Botswana en time foran Danmark, når vi har vintertid.

Flyvetid til Botswana
Hvor lang tid tager det at flyve til Botswana? Der findes ikke direkte fly fra Danmark til Botswana. Typisk er det nødvendigt med to stop for at nå Kasane eller Maun, der er udgangspunkt for Chobe og Okavango-deltaet. De hurtigste forbindelser kan klare turen på mellem 18 og 20 timer. Alternativt er det muligt at flyve til Victoria Falls, hvorfra der er nogle timers kørsel til Botswana.

Regntid og klimaet i Botswana
Klimaet i Botswana er præget af halvørken med varme, solrige dage og meget lidt nedbør. Tørtiden fra maj til august er det perfekte tidspunkt at rejse til Botswana. Her skinner solen næsten uafbrudt, der er vand i Okavango-deltaet, og de store elefantflokke samler sig langs Chobe-floden. Nætterne kan dog være kolde, og frostgrader i de tidlige morgentimer er ikke helt ualmindeligt. Regnen falder typisk fra november til marts. Men den er ofte uforudsigelig og kommer i korte, kraftige regnskyl efterfulgt af solskin og et fantastisk, blødt lys.

Sprog i Botswana
Det officielle sprog i Botswana er engelsk, men langt de fleste taler Setswana. Herudover er der etniske grupper, som taler deres egne sprog.

Valuta i Botswana
Valutaen i Botswana er pula (KHR). Navnet betyder regn, hvilket er meget symbolsk for et land, hvor regn er en kærkommen gave for både dyr og mennesker.

Der er banker i alle større byer. I de mindre landsbyer samt safariområderne er faciliteterne langt mere begrænsende, og det anbefales, at man veksler penge i lufthavnen eller i en af de større byer. Næsten alle lodges accepterer amerikanske dollars, euro, britiske pund og sydafrikanske rand. Det anbefales at medbringe mindre sedler, da ikke alle steder vil kunne give tilbage på store sedler.

Kreditkort accepteres på de bedste hoteller, lodges og restauranter. Men på mere lokale spisesteder samt i lokale butikker er det vigtigt at medbringe kontanter.

Drikkepenge i Botswana
Man er ikke forpligtet til at give drikkepenge i Botswana, og personalet er ikke afhængig af drikkepenge i samme grad som andre steder i Afrika. Men har man været tilfreds med servicen på en restaurant, er det almindeligt at give omkring 10% i drikkepenge. På de forskellige lodges er der typisk en boks, hvor man afleverer drikkepenge, som efterfølgende bliver fordelt imellem personalet. Jo dyrere lodgen er, jo flere drikkepenge er personalet vant til at få.

Vaccinationer til Botswana
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Botswana. Malaria er også udbredt i dele af landet, og der er særlige krav, hvis du har besøgt lande med gul feber. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Pas og visum til Botswana
Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed.

Danske statsborgere med dansk pas behøver ikke visum for at besøge Botswana på ferierejser under 90 dage.

Rejser man med børn under 18 år til Botswana kræves der særlig dokumentation alt efter om barnet rejser med begge forældre, kun den ene forælder eller ingen af de biologiske forældre. Kontakt Botswanas ambassade for nærmere information.

Visumreglerne kan dog ændre sig med kort varsel, og det er dit ansvar som rejsende at tjekke de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan få mere information om de aktuelle regler på udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Botswana
Botswana bruger 220/240 volts AC, 50Hz. Der findes flere forskellige typer stik, men de har som regel tre ben. Så en adapter bliver nødvendig. For en liste over stiktyper verden over klik her.

Internet i Botswana
Der findes internet og wi-fi på langt de fleste hoteller og lodges. I de fjernere egne af Okavango-deltaet samt Chobe National Park, kan forbindelsen dog være langsom eller ustabil.

Fotografering i Botswana
Botswana er et fantastisk land at fotografere i. Især hvis du er interesseret i natur- og dyrefotografering. En god zoomlinse på 300 mm eller derover er vigtig, hvis du drømmer om at få gode dyrebilleder med hjem. Til landskabsfotografering er et polfilter en god ide. Det forstærker kontrasten og farverne i billedet. Spørg generelt om lov, før du fotograferer mennesker.

Rejseforsikring til Botswana
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel