Rovos, River Cruise og Safari

Oplev det sydlige Afrika fra sin bedst tænkelige side på denne varierede luksusrejse gennem tre meget forskellige lande. I den sydafrikanske by Pretoria stiger I om bord på Rovos Rail. Forude venter en af verdens mest luksuriøse togrejser, og inden længe triller I gennem Sydafrika med kurs mod Victoria Falls i Zimbabwe. Her indlogeres I på det historiske Victoria Falls Hotel, hvis elegante sale i mere end 100 år har taget imod kongelige, statsledere og berømtheder. På den store terrasse kan I nyde en lækker gin og tonic med udsigt til vandfaldene, som I naturligvis også besøger tæt på. Flere eventyr venter på Chobe-floden i Botswana, hvor I står til søs på et superluksuriøst 3-dages flodkrydstogt, inden rejsen slutter med sublim safari i en afsidesliggende del af dyrerige Chobe National Park.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se Sydafrikas landskaber her

Dagsprogram

Fra København flyver I mod Johannesburg i Sydafrika med et flyskifte undervejs.

Ved ankomsten til Johannesburg bliver I mødt i lufthavnen af jeres chauffør, der vil køre jer til regeringsbyen Pretoria, hvor den første nat i Sydafrika tilbringes.
Efter tjek ind har I hele dagen til at slappe af og glæde jer til de næste dages mange luksuriøse og spændende oplevelser.
Pretoria, der på trods af sin status som hovedstad, ligner mere en romantisk forstad end, hvad de fleste forstår ved en hovedstad. Smuk arkitektur, parker og veje flankeret af jacaranda-træer. Når byens cirka 70.000 jacaranda-træer begynder at blomstre i begyndelsen af oktober måned, er byen som indhyllet i et lilla tæppe. Det er et fantastisk syn, og byen har da også fået tilnavnet Jacaranda City af samme årsag.
Der findes flere interessante bygninger i Pretoria. Rundt om torvet Church Square, der domineres af en statue af den tidligere præsident Paul Krüger, finder I nogle af byens ældste bygninger blandt andet Old Raadsaal og Palace of Justice. Regeringsbygningen, Union Buildings, er en imponerende rød sandstensbygning med en tilhørende park. Herfra kan I få en smuk udsigt over byen.

Sydafrika - Pretoria

I nyder en tidlig morgenmad på hotellet, inden I bliver kørt til Rovos Rails private perron på Capital Park Station. Kl.09:30 er der afgang og den røde løber bliver rullet ud, og forude venter 3 dage med gourmetmiddage og tilhørende vine, der serveres i den elegante spisevogn. Alt sammen bidrager det til den klassiske safariånd. Toget er den afrikanske udgave af Orient Expressen, og der er lagt op til oplevelser for livet, hver gang toget sætter i bevægelse og triller ud i den storslåede afrikanske natur. Kursen er sat mod grænsen til nabolandet Zimbabwe, og det er blot at læne sig tilbage og nyde den smukke afrikanske natur og de udsøgte måltider, der serveres ombord.

Sydafrika - Rovos Rail

I dag fortsætter rejsen videre gennem Zimbabwe mod byen Bulawayo Bulawayo via Rutenga og Somabhula. Det siges at Zimbabwe ikke, som de andre lande i det sydlige Afrika, blev velsignet med guld og diamanter men derimod med nogle af de smukkeste landskaber – og fra jeres luksuriøse rullende hjem, er det blot at nyde udsigten af de maleriske landskaber, der glider forbi som en film uden for vinduet. Toget stopper for natten ved byen Mpopoma.

Sydafrika - Rovos Rail

Idag kører Rovos langs den østlige grænse af Hwange National Park med kurs mod “The Hide”, hvor et eftermiddags game drive venter. I kører i åbne safari-køretøjer ud i parken i søgen efter Zimbabwes vilde dyr.
Hwange National Park er et af Afrikas prægtigste tilflugtssteder for kontinentets vilde dyr og er hjemsted for store flokke af elefanter, bøfler, zebra samt en stor koncentration af giraffer.
Parken, der ligger i det nordvestlige Zimbabwe, dækker et område på ikke mindre end 14.600 km2. Parken er hjem for hele 105 forskellige arter af pattedyr deriblandt også løver, leoparder og geparder. Man finder naturligvis også den sidste af Afrika’s Big Five i parken – næsehornet. Man mener også at Hwange har nogle af de største grupper af den ellers næsten udryddede vilde hund i Afrika i dag. Hwange har i mange år stået næsten uberørt hen grundet den politiske situation i Zimbabwe, men de sidste år er der atter åbnet op for safari – og med den også muligheden for at opleve en af de nationalparker i det sydlige Afrika, der endnu ikke er blevet helt overrendt af turister.
Efter en veloverstået safari vender I tilbage til jeres luksuriøse hjem ombord på Rovos og rejsen fortsætter nu sydpå mod grænsen til jeres sidste stop – de mægtige Victoria Vandfald.

Rejser til Namibia - leopard

I nyder en sidste morgenmad ombord på Rovos mens turen går mod Zambezi Floden og de imponerende Victoria Vandfald, hvor I stille triller ind på perronen foran jeres hjem for de næste 3 nætter, det legendariske Victoria Falls Hotel.
iden åbningen i 1904 har kongefamilier, berømtheder og statsfolk valgt at bo på dette historiske og elegante hotel med egen gangsti til de mægtige Victoria Vandfald. Hotellet emmer af atmosfære og romantik. Nyd en high tea på terrassen, alt imens I fornemmer vandfaldenes buldren i det fjerne og føler jer ført tilbage til en svunden æra. Dette er vandfaldenes ”Grand Old Lady” – og det perfekte udgangspunkt for at udforske området omkring de smukke vandfald.

Zimbabwe - Victoria Falls Hotel

”Mosi-oa-Tunya” – eller røgen der buldrer, der i 1855 blev ”opdaget” af Dr. David Livingstone, er i sandhed et imponerende syn. Vandfaldene falder mellem 60 – 110 meter og i den våde periode omkring midten af April kan ”sprayen” fra faldene rejse sig hele 450 meter op i luften. Besøg det lokale marked, der er et sandt paradis for shoppere. Her finder I alt hvad hjertet kan begære når det kommer til træudskæringer, masker, sæbestensskulpturer og meget mere.
Men Vic Falls er også mere end de mægtige vandfald. Området byder på et sandt overflødighedshorn af aktiviteter lige fra river rafting, helikopterflyvning og ikke mindst tætte møder med både elefanter og løver. Afslut dagen med middag på hotellet – eller nyd den på ”The Boma”, hvor traditionelle afrikanske retter og ikke mindst vildtkød står på menuen.

Zimbabwe - Victoria Falls

I dag venter endnu et eventyr, når I står til søs og sejler ud på et fantastisk 2-dages krydstogt ad Chobe-floden ombord på Zambezi Queen. I bliver hentet på Victoria Falls Hotel og kørt over grænsen til byen Kasane i Botswana.
Krydstogtet starter fra Chobe Marina Lodge i Kasane, hvor der bydes på frokost og snacks, inden en lille båd tager jer ned ad floden, hvor Zambezi Queen ligger for anker.
Zambezi Queen er ikke nogen helt almindelig flodbåd. Med blot 14 superluksuriøse suiter er der lagt op til en eksklusiv safarioplevelse udover det sædvanlige. Hver suite byder på faciliteter såsom moderne badeværelse, aircondition og ikke mindst store gulv til loftvinduer, så I kan ligge i sengen og se landskaberne glide forbi. De 5-stjernede fællesfaciliteterne er lige så imponerende, og oplevelsen fuldendes af den personlige service og fantastiske mad.
Sidst på eftermiddagen, når temperaturerne falder, er det tid til den første flodsafari. I små både sejler I ned af floden på udkig de dyr, der kommer ned til vandet for at drikke. Måske fører en elefantmatriak sin flok ned til floden for at drikke i de gyldne aftenlys. Eller måske jager en isfugl på det lave vand, mens flodheste gryntende daser i vandskorpen og antiloper kigger sig forskræmte omkring på udkig efter rovdyr. Tilbage på flodbåden, byder kaptajnen velkommen, hvorefter der venter en overdådig 3-retters middag med udvalgte vine. Afslut aftenen med en espresso eller en drink til lyden af den afrikanske nat.

Botswana - Chobe - Zambezi Queen

Næste morgen breder duften af friskbrygget kaffe sig på skibet. Modsat de fleste safarilodges starter dagene ombord på Zambezi Queen i et stille og roligt tempo med en lækker morgenmad serveret på bådens øverste dæk med udsigt over floden.  Der er altid noget at kigge på langs Chobe-floden, og særligt i de tidlige morgentimer sørger mange dyr ned mod vandet.
Formiddagen byder på et udbud af aktiviteter. Fra safari-sejlads langs floden og fuglekiggeri til fisketure og besøg i en lokal landsby på den namibiske side af floden. I er også velkomne til at blive ombord på Zambezi Queen, der langsomt men sikkert bevæger sig op ad Chobe-floden.
Frokosten serveres som buffet ombord på skibet, inden eftermiddagen byder på flere aktiviteter eller afslapning ombord. Chobe-floden er særlig kendt for sine elefanter, og der er gode chancer for at se store flokke græsse i de åbne vidder langs floden. Men også løver, bøfler, krokodiller og et væld af andre dyr holder til langs floden. Det samme gør utallige fuglearter, så læg ikke kikkerten for langt væk. Dagen slutter med endnu en lækker middag, mens natten sænker sig over Chobe-floden.

Rejser til Botswana - Chobe - Elefanter

Det er blevet tid til at tage afsked med Zambezi Queen. Nyd den sidste morgen ombord, inden det igen er tid at få fast grund under fødder. Efter morgenmaden går I i land og fortsætter til Kasane, hvor I bliver hentet og kørt til jeres hjem for de næste 3 nætter, den lækre Muchjene Safari Lodge.
Muchenje ligger i et privat reservat ved den mindre turistede vestlige del af parken.
De næste dage står nu i vildtlivets tegn, og alle måltider og aktiviteter er naturligvis inkluderet i opholdet.
Den lækre Muchenje er en af de få lodges, der ligger ved den vestlige del af Chobe Nationalparken og dens mere fjerne beliggenhed betyder, at I højst sandsynligt kommer til at opleve noget af det bedste, som parken har at byde på uden nødvendigvis at skulle dele det med et væld af andre safari-lystne rejsende. Her kommer I til at udforske områder af Chobe Nationalparken, som sjældent bliver set af andre. Lodgen ligger hævet over landskabet, og herfra har man en fantastisk og helt forfriskende udsigt over Chobe floden og Namibias Caprivi Strip i modsætning til mange af de andre lodges i området, der ligger helt nede ved floden.
Muchenje har en dejlig rustik og uformel atmosfære og med kun 11 hytter bliver stemningen lidt mere intim, end hvad man kan opleve andre steder i og omkring Chobe. De 11 stråtækte hytter er alle smukt indrettede og nyder alle godt af deres egen unikke udsigt over parken. Hver hytte har sin egen veranda, hvorfra man kan være tilbringe tiden med at betragte den smukke natur og det varierede dyreliv. Lodgens fællesområde med lounge, bar og swimmingpool er bygget med det for øje, at man skal kunne slappe af og nyde stedets charme og ikke mindst have mulighed for hele tiden at kunne betragte de af Afrikas vilde dyr, der måtte bevæge sig forbi stedet. Muchenje Safari Lodge er privatejet hvilket er med til at sikre en yderst personlig og varm service og et helt uforglemmeligt ophold.

Rejser til Botswana - Chobe - Muchenje Safari Lodge

Dagene på Muchenje vil blive tilbragt blandt Afrikas vilde dyr. Lodgen byder på flere forskellige aktiviteter, deriblandt morgen-, eftermiddags- og aften game drives, hvor I kan opleve de dyr, der er mest aktive efter mørkets frembrud. Der er også mulighed for at opleve dyrelivet under en sejltur på Chobe-floden, tage på en bush walk eller sågar besøge en lokal landsby.
Chobe nationalparken er især kendt for sine store elefantflokke, og det er virkelig en helt speciel oplevelse at sidde i solnedgangen og betragte hundredevis af disse blide kæmper krydse floden i små familieflokke. Store bøffelflokke er også et af parkens vartegn, og derudover finder man yderligere to af Afrikas Big Five: Den majestætiske løve og den sky leopard. I floden lever flodheste side om side med krokodiller, og på land venter adskillige antilopearter, giraffer, gnuer, zebraer og geparder, og parken er desuden hjemsted for ikke mindre end 440 forskellige fuglearter.
En ting er sikkert – et ophold i Chobe vil uden tvivl byde på mindeværdige møder med Afrikas mange vilde dyr.

Rejser til Botswana - Chobe Zebra

Efter næsten 2 uger med intense oplevelser i det sydlige Afrika, er det blevet tid til at sætte kursen tilbage mod Danmark.
I bliver kørt fra Muchenje tilbage til Kasane, hvorfra der flyves til Johannesburg. I Johannesburg skifter I fly og fortsætter nordpå til Danmark.

Botswana - Chobe National Park

Efter et flyskifte i Europa ankommer I til København efter en oplevelsesrig rejse gennem det sydlige Afrika.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 apr 2019 - 30 jun 2019
ved 2 voksne
fra 52.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 jul 2019 - 30 sep 2019
ved 2 voksne
fra 56.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 okt 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 58.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 nov 2019 - 30 nov 2019
ved 2 voksne
fra 54.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Johannesburg og retur fra Kasane
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Johannesburg Lufthavn til Pretoria
 • 1 nat på Court Classique Suites i Pretoria inkl. morgenmad
 • Transport fra Court Classique Suites til Capital Park Station i Pretoria
 • Togrejse med Rovos Rail, 4 dage/3 nætter i pullman suite fra Pretoria til Vic Falls
 • Alle måltider og drikkevarer ombord på Rovos Rail
 • Game drive i Hwange National Park i selskab med erfaren engelsktalende ranger
 • 3 nætter på Victoria Falls Hotel inkl. morgenmad
 • Transport fra Victoria Falls Hotel til Kasane i Botswana
 • 3 dage/2 nætters cruise med Zambezi Queen i suite inkl. alle måltider, drikkevarer (vin/øl/vand samt te/kaffe og lokal spiritus)
 • Aktiviteter ombord på Zambezi Queen
 • Transport fra Zambezi Queen til Kasane
 • Transport fra Kasane til Muchenje Safari Lodge
 • 3 nætter på Muchenje Safari Lodge
 • Alle måltider inkl. drikkevarer (vin/øl/vand samt te/kaffe og lokal spiritus) på Muchenje Safari Lodge
 • Ubegrænset antal safari-aktiviteter under opholdet på Muchenje Safari Lodge
 • Transport fra Muchenje Safari Lodge til Kasane Lufthavn
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Afrika

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Afrika

Vi kender de skønneste steder i Afrika og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel