Luksus-ekspedition i Botswana

Botswana er Afrikas uberørte juvel. Et stabilt, sikkert og naturskønt land med et særdeles rigt dyreliv, der vandrer frit mellem enorme, uberørte naturområder. Denne safari i Botswana har alt, hvad en ægte Afrika-ekspedition skal have – og mere til. I bor i yderst komfortable telte med privat badeværelse og kan se frem til lækre middage i bålets skær. Undervejs besøger I en perlerække af Afrikas bedste nationalparker. Fra Victoria Falls og de store elefantflokke langs Chobe-floden til Savutes åbne vidder og Okavango-deltaets frodige oase af græsenge, vandveje og palmelunde. Her er ingen hegn, kun få tegn på menneskelig civilisation, og I kan køre i timevis uden at se andre biler. Velkommen til det ægte Afrika.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se video fra ekspeditionen i Botswana

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen sydpå mod Afrika.

Efter et flyskifte eller to ankommer I til Victoria Fall i Zimbabwe. Her står en chauffør klar til at køre jer til et af Afrikas mest legendariske hoteller; Victoria Falls Hotel. Siden hotellet slog dørene op i 1904, har utallige kongefamilier, statsledere og berømtheder nydt de elegante omgivelser og ikke mindst udsigten mod Victoria-vandfaldet fra den store terrasse. Victoria Falls Hotel emmer af historisk atmosfære og romantik, og det er svært ikke at føle sig hensat til en svunden æra. Især når high tea eller en kølig gin og tonic serveres på terrassen til lyden af de buldrende vandmasser i det fjerne.

Zimbabwe - Victoria Falls

Victoria-vandfaldene er i sandhed et imponerende syn. Vandet falder op til 110 meter ned i en smal kløft, der danner grænse mellem Zimbabwe og Zambia. Gennemsnitligt en million liter vand vælter ud over den 1,7 km brede klippekant hvert sekund med en sådan kraft, at jorden ryster, og i regntiden kan vanddamp ses fra lang afstand. Derfor kaldte de lokale vandfaldene for ”Mosi-oa-Tunya”, hvilket betyder ”Røgen der tordner”. Men Victoria Falls er meget mere end de mægtige vandfald. Området er et sandt overflødighedshorn af aktiviteter lige fra river rafting, helikopterflyvning og ikke mindst tætte møder med både elefanter og løver. Det lokale marked er også et besøg værd. Her kan du se på udvalget af træudskæringer, masker og andet kunsthåndværk. Afslut dagen med middag på hotellet, eller nyd den på ”The Boma”, hvor traditionelle afrikanske retter og vildtkød står på menuen.

Zimbabwe - Victoria Falls

I dag begynder eventyret for alvor. Fra Victoria Falls kører I mod den lille by Kasane i Botswana, hvor I mødes med ekspeditionsguiden og jeres eventuelle medrejsende. Ud over den dygtige, engelsktalende guide består gruppen af maksimalt seks rejsende. Så der er god plads i ekspeditionskøretøjet, der er specialfremstillet, så det er komfortabelt, men samtidig giver jer fuldt udsyn til dyrene. Inden længe lægger I civilisationen bag jer og sætter kurs mod et af Afrikas absolut bedste safariområder; Chobe National Park.

Variationen og antallet af dyr i Chobe er ganske enkelt superb, og fordi de fleste dyr holder til langs floden, er de relativt lette at få øje på. Ikke mindst i tørtiden (vores sommer), når enorme elefant- og bøffelflokke samles i dette hjørne af Afrika. I denne periode er det ikke usædvanligt at se både tre og fire store elefantflokke langs floden samtidg, mens zebraer, giraffer, gnuer, impalaer, vortesvin og antiloper venter på, at det bliver deres tur til at drikke. Deriblandt den sjældne puku-antilope, der kun lever her. Med så mange byttedyr har rovdyrene kronede dage. Bestanden af leoparder er sund, og løverne har det næsten for let langs floden. Fuglelivet er ligeledes rigt, og der er ikke mindre end 440 registrerede arter at rette kikkerten imod. Så der er masser at kigge på under safarikørslerne langs floden morgen og aften. Den ene eftermiddag byder desuden på en flot sejltur på Chobe-floden, hvor I kommer tæt på elefanterne, flodhestene, krokodillerne og alle de øvrige dyr, der holder til nær vandet.

Lejren ligger for sig selv i den uberørte natur og består af store dobbelttelte med rigtige senge, nystrøgne lagner, elektrisk lys i natlamperne, varmt vand og endda træk og slip toilet. Lejrens hjælpende ånder fremtryller det ene lækre måltid efter det andet, og I er aldrig langt væk fra et glas kølig hvidvin eller en gin og tonic. Sjældent har en ægte ekspedition i Afrikas indre været så komfortabel, og når petroleumslamperne tændes ved mørkets frembrud, er stemningen intet mindre end magisk.

Botswana - Chobe National Park

Forude venter én lang safari-kørsel fra Chobe-floden til den næste lejr i det afsidesliggende naturområde, Savute. I passerer ikke mange andre biler langs denne rute. Men dyrelivet er rigt, så pak ikke kameraet for langt væk. Med held ser I måske små steenbuck-antiloper langs hjulsporet, løvespor i sandet eller elefantflokke på vej fra vandhul til vandhul. Der er installeret køleskab i bilen, og I kan frit forsyne jer med øl, sodavand, vin osv. undervejs. Der gøres naturligvis også stop, så I kan nyde formiddagskaffen og frokosten i de vilde omgivelser.

Væk fra floden skifter landskaberne hurtigt karakter. Naturen bliver mere tør og åben, og de næsten savannelignende græsenge brydes af gamle baobab-træer og lave klippefremspring med hulemalerier fra tidernes morgen. Om foråret og efteråret lokker frisk græs zebraer, elefanter og gnuer i kolossale flokke til dette frodige hjørne af Botswana for at føde deres unger. I fodsporene på de store dyreflokke følger rovdyrene, og det er ikke usædvanligt at opleve både leoparder, geparder, vildhunde og hyæner i Savute. De mange rovdyr må dog kæmpe for føden. For Savute rummer året rundt en af Botswanas største koncentrationer af løver, der har specialiseret sig i at jage elefanter. I vores sommermåneder tørrer landskaberne ind, og dyrene samler sig nær Savute-flodens dyrebare vand. Men Savute-floden følger sin egen rytme, og i årtier kan den være fuldstændig udtørret for så pludselig at komme tilbage til live igen.

I har to dage til at udforske dette forunderlige område på morgen- og eftermiddagssafarier. De varme timer midt på dagen tilbringes i lejren. Medbring en god bog, og brug timerne på at slappe af foran teltet med et glas vin. Eller gennemse de seneste billeder og opdater listen med de dyr, I har set i løbet af morgenen. Ud på eftermiddagen gøres bilen klar til endnu en køretur i området.

Lejren i Savute ligger også for sig selv midt i naturen og minder om den i Chobe. Undtagelsen er perioden fra februar til april, hvor ekspeditionsteltene udskiftes med de større telte fra den ultra-luksuriøse safarilodge Savute Under Canvas.

Botswana - Expeditions Okavango

Fra Savute fortsættes i et lille propelfly dybt ind i hjertet af Okavango-deltaet. Fra maskinens vinduer kan I se ud over det enorme netværk af kanaler, der skærer sig gennem det nordlige Botswana og skaber verdens største indlandsdelta. Vandet stammer fra Angolas regnfulde bjerge mod nord. Men efter en lang rejse når det til Botswanas flade sletter, hvor det forvandler Kalahari-ørkenen til en frodig oase af græsenge, vandveje og palmelunde. En sådan rigdom af mad og vand skaber de ideelle betingelser for tusindvis af dyr og fugle i alle størrelser, der kommer langvejs fra for at nyde godt af denne overflod. Det er ikke unormalt, at der løber vilde dyr rundt på den lille landingsbane. Men piloterne ved udemærket, hvad de skal gøre i sådan en situation.

Elefanter, zebraer, giraffer og et væld af andre dyr lever i de åbne, vandfyldte landskaber, hvor også leoparder og løver er velrepræsenteret. I vandhullerne holder flodheste til, og i kanalerne lurer krokodiller under vandoverfladen. Afrikanske havørne og gribbe følger med fra luften, mens farvestrålende isfugle flyver fra gren til gren på udkig efter fisk. De næste dage går med at udforske området i åben jeep, på gåben og i traditionelle mokoro-både. Det er tilladt at køre firehjulstræk væk fra hjulsporene i denne del af Okavango-deltaet, hvilket gør det muligt at komme helt tæt på dyrene.

Også omkring lejren er dyrelivet ualmindelig rig. Abeflokke følger med fra trætroppene, og flodheste grynter i vandskorpen. Dybe løvebrøl bryder natten, og måske går en elefant eller en hyæne gennem lejren i ly af mørket. Dette er turens sidste dage med lejrliv. Så det er med at nyde stemningen, når mørket falder på, og middagen serveres under Afrikas funklende stjernehimmel.

Botswana - Aftenstemning på luksusekspeditionen

Efter endnu en morgensafari i Okavango-deltaet bliver I hentet af det lille propelfly, der flyver jer til byen Maun. Herfra er der forbindelse tilbage mod Europa og Danmark.

 

Botswana - Safari - Expeditions - udsigt fra teltet

Efter flyskifte i Europa, fortsætter I det sidste stykke mod Danmark.

Denne rejse tager jer dybt ind i en af Afrikas sidste vildmarker. Men det betyder ikke, at I skal gå på kompromis med komforten. Overnatningerne foregår i komfortable telte med eget toilet og gode senge med friskstrøgne lagner. Der er strøm i natlampen, og I har jeres egen bruser med varmt vand. Men bemærk venligst at der er tale om en primitiv bruser i et afskærmet område under åben himmel. Se billederne her på siden.

Transporten over land foregår i et specialbygget firehjulstrukket safari-køretøj, mens turen ind i Okavango-deltaget foregår med fly. Vejene er ikke altid lige gode, og turen fra Chobe-floden til Savute kan godt være lang. Men der er masser at kigge på undervejs. I Afrika er man altid underlagt naturens luner, så ændringer af programmet på grund af vejr og andre faktorer kan forekomme. I rejser i en international gruppe på maksimalt seks gæster inklusiv jer samt en engelsktalende guide.

Alle med almindeligt godt helbred og kondi, vil kunne være med. Det eneste det kræver er en smule eventyrånd og appetit på naturoplevelser i verdensklasse. Den øvre aldersgrænse er 70 år og minimumaldersgrænsen er 12 år.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 feb 2019 - 31 maj 2019
ved 2 voksne
fra 36.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 jun 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 54.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 nov 2019 - 31 dec 2019
ved 2 voksne
fra 36.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Vic Falls og retur fra Maun
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Transfer fra lufthavnen til Victoria Falls
 • 2 nætter på Victoria Falls Hotel inkl. morgenmad
 • Transfer over land fra Victoria Falls til Chobe National Park.
 • 2 nætter i &Beyond campsite i Chobe
 • Transfer over land fra Chobe til Savute
 • 2 nætter i &Beyond campsite Savute
 • Flyrejse fra Savute til Nxabega i Okavango-deltaet
 • 2 nætter i &Beyond campsite Okavango Delta
 • Flyrejse fra Nxabega til Maun
 • Alle måltider fra aftensmad dag 4 til morgenmad dag 10
 • En rimelig mængde af drikkevarer såsom mineralvand, lokale vine, lokal øl og vand under ekspeditionen i Botswana
 • Alle safari-aktiviteter til lands og til vands under ekspeditionen i Botswana
 • Entréer til nationalparker
 • Personlig rejsedagbog fyldt med højdepunkter fra ekspeditionen
 • Engelsktalende safari ekspertguide på hele eventyret gennem Botswana
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Botswana

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Botswana

Vi kender de skønneste steder i Botswana og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel